Κάτω τα ξερά σας! Κύμα αντιδράσεων για το ύπουλο χτύπημα της κυβέρνησης στο δικαίωμα της απεργίας

Κύμα αντιδράσεων σε όλη τη χώρα προκαλεί η αθλιότητα της κυβέρνησης να φέρει σαν τον κλέφτη τροπολογία στη Βουλή για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, Συνδικάτα και μαζικές οργανώσεις καλούν στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και πολλές πόλεις – Τρίωρη στάση εργασίας στο δημόσιο από την ΑΔΕΔΥ – Ανακοινώσεις καταδίκης (Συνεχής ενημέρωση)

Σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος καλεί αύριο Τρίτη 5 του Δεκέμβρη το ΠΑΜΕ, εργαζόμενους και συνδικάτα ενάντια στην αθλιότητα της κυβέρνησης να καταθέσει νόμο για το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας. 

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, αναφέρει: «Οι δορυφόροι του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε σήμερα στην Βουλή, σαν το λαγό το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, της ωμής παρέμβασης με νόμο στα συνδικάτα.

Αίσχος!

Να πάρουν άμεση, μαχητική, αγωνιστική απάντηση!

Όλοι την Τρίτη 5 Δεκέμβρη στις 12μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος!

Καλούμε τους εργαζόμενους με κάθε τρόπο και μέσο να δώσουν μαχητικό παρόν!

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι φορείς του εργατικού-λαικού κινήματος να πάρουν τώρα μέτρα οργάνωσης και ενημέρωσης στην αρχή των βαρδιών, στα διαλείμματα. Να φτάσει παντού το κάλεσμα.

Κανείς να μη μείνει σπίτι!

Οι αγώνες των εργαζόμενων δε θα μπουν στο γύψο!

Κάτω τα χέρια από την απεργία!».

Συγκεντρώσεις προγραμματίζονται και σε άλλες πόλεις της χώρας. Μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί:

Στη Θεσσαλονίκη, στις 6.30 μ.μ., στο Άγαλμα του Βενιζέλου

Στο Βόλο στις 6.30 μ.μ.  στην πλατεία Πανεπιστημίου

Στη Ζάκυνθο, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο

Στο Ηράκλειο, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Λιονταριών

Στην Καρδίτσα, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία

Στην Καστοριά, στις 7 μ.μ., απέναντι από την παλιά Νομαρχία

Στην Κέρκυρα, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Σαρόκο

Στην Κοζάνη, στις 7 μ.μ., στον πεζόδρομο

Στη Λάρισα, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου

Στην Πτολεμαΐδα, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία

Στα Τρίκαλα στις 6 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

Στη Φλώρινα, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία

Τρίωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της βάρδιας κήρυξε για αύριο η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στην τροπολογία της κυβέρνησης για το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας. 

***

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έσπασε κάθε ρεκόρ πολιτικής ξετσιπωσιάς και αθλιότητας, φέρνοντας σαν τον κλέφτη στη Βουλή -και μάλιστα σε άσχετο νομοσχέδιο για να ψηφιστεί άρον  – άρον- τροπολογία για να ξεκινήσει το ξήλωμα της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, που είναι το δικαίωμα στην απεργία.

Πρόκειται για μια αδίστακτη κυβέρνηση, που δεν έχει καμία αναστολή, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, πάγια επιδίωξη του οποίου είναι το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, για να υπάρχει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς. Για αυτόν το λόγο, η κυβέρνηση παίρνει τα εύσημα των “εταίρων” της στην ΕΕ, γι’ αυτόν το λόγο κλείνει γρήγορα τις αντεργατικές – αντιλαϊκές “αξιολογήσεις”. Το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αίμα και θυσίες, είναι αδιαπραγμάτευτο και όποιος τολμήσει να τ’ αγγίξει θα βρει απέναντί του τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημά τους.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να είναι από αύριο και κάθε μέρα στους δρόμους, να πυκνώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, με αποκορύφωμα την πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη».

***

Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει: «Είναι ένα ακόμα πλήγμα για μας τις εργαζόμενες που η πολιτική της κυβέρνησης τσακίζει τις ζωές και τα δικαιώματά μας.

Καλούμε τις γυναίκες να αντιδράσουμε άμεσα και μαζικά με τη συμμετοχή μας στην κινητοποίηση που οργανώνει η ΕΓ του ΠΑΜΕ την Τρίτη 5 Δεκέμβρη στις 12.00 το μεσημέρι στην Πλατεία Κλαυθμώνος».

***

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας διοργανώνει αύριο Τρίτη πικετοφορία ενάντια στην αθλιότητα της κυβέρνησης να φέρει σαν τον κλέφτη τροπολογία στη Βουλή για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, της οργάνωσης και της πάλης των εργατών, διοργανώνει αύριο Τρίτη 5 Δεκέμβρη στις 6.30 το απόγευμα, το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, από το κτίριό του στους δρόμους της πόλης.

Όπως επισημαίνει «η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει ότι για τη συζήτηση και λήψη απόφασης για την κήρυξη απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης (σήμερα μπορεί να ληφθεί από το 1/3 και με απόφαση του 1/5 της 3ης συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης).

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο αρμοδιότητας του Ν. Παππά για τον HELLAS SAT, που ψηφίζεται την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αθλιότητα της κυβέρνησης αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι η τροπολογία θα συζητηθεί σε μία και μόνο – την αυριανή – συνεδρίαση καθώς το νομοσχέδιο έχει περάσει από την αρμόδια Επιτροπή.

`Ολοι στο δρόμο για να μην περάσει το νέο αντεργατικό έκτρωμα».

***

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου καλεί σε συγκέντρωση την Τρίτη 5 Δεκέμβρη στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, ενάντια στο αίσχος της κυβέρνησης. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Η κυβέρνηση κάνει δώρο στους εργοδότες, στο μεγάλο κεφάλαιο, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους. `Αλλωστε πάγια επιδίωξή τους ήταν το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, για να υπάρχει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς.

Καλούμε τους εργαζόμενους του νησιού, τα σωματεία, να δυναμώσουν τον αγώνα τους μέχρι την απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

Φοβούνται την απεργία γιατί φοβούνται την εργατική τάξη.

Δεν θα σιωπήσουμε. Θα οργανώσουμε τον αγώνα».

***

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας καλεί σε συγκέντρωση την Τρίτη 5 Δεκέμβρη στις 6 μ.μ, στην πλατεία Πάρκου στη Λαμία. Στην ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής:

«Εν κρυπτώ και με μια μονοκονδυλιά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιχειρεί να βάλει τις βάσεις για την κατάργηση της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, το δικαίωμα στην απεργία.

Μια κατάκτηση που κερδήθηκε με αίμα και αγώνες δεκαετιών, έρχεται να ξηλωθεί με μια τροπολογία που η κυβέρνηση φέρνει την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στη Βουλή και μάλιστα σε άσχετο νόμο, προκειμένου να ψηφιστεί άμεσα και χωρίς να γίνει αντιληπτό.

Πρόκειται για μια ενέργεια, που δείχνει ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δισταγμό, καμιά αναστολή, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους βιομηχάνους και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Μια ενέργεια που δείχνει ξεκάθαρα ότι η “δίκαιη” ανάπτυξη θα έρθει μέσα από την εξαθλίωση των εργαζομένων, μέσα από την κατάργηση κάθε εργατικού δικαιώματος.

Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης θα πρέπει να απαντηθεί άμεσα και να βρει απέναντί της όλους τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημα. Να δοθεί μαζική απάντηση ότι το δικαίωμα στην απεργία είναι αδιαπραγμάτευτο. Είναι κάτι που το οφείλουμε στους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες που θυσιάστηκαν, είναι κάτι που το οφείλουμε στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές.

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν άμεσα τη δική τους απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και των εταίρων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα από μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει για σήμερα Τρίτη 5 Δεκεμβρίου και στις 6 μ.μ. στη Πλατεία Πάρκου της Λαμίας.

Κανείς να μη μείνει σπίτι!

Οι αγώνες των εργαζομένων δεν θα μπουν στο γύψο!

Κάτω τα χέρια από την απεργία!»

***

24ωρη απεργία προκηρύσσει για την Τρίτη 5 Δεκέμβρη το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής και καλεί στη συγκέντρωση στις 12.00 στην πλ. Κλαυθμώνος.

Η απόφαση για 24ωρη απεργία είχε ληφθεί για όταν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει στη Βουλή νόμο για το δικαίωμα στην απεργία.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά του το ΣΕΤΗΠ:

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χειρότερα και από κλέφτη, φέρνει τροπολογία προς ψήφιση στην Βουλή αύριο 5 Δεκέμβρη, που χτυπά το δικαίωμά μας στην απεργία. Σακατεύουν το δικαίωμά μας στον αγώνα, στην πάλη των εργατών απέναντι στην αντεργατική πολιτική των μονοπωλίων, θέλουν να μας φιμώσουν, να μας σταματήσουν. Ήδη δεκάδες απεργίες βγαίνουν παράνομες. Μάλιστα, την φέρνουν άρον – άρον για να μας πιάσουν στον ύπνο. Τους ξέρουμε:

Είναι απαράδεκτοι – Είναι αισχροί

Είναι υπηρέτες του ΣΕΒ και των επιχειρηματικών ομίλων

Συναδέλφισσες & συνάδελφοι,

Στον κλάδο μας, ήδη οι εργοδότες έχουν οργιάσει. Τώρα τους λύνουν και τα χέρια. Το καλοκαίρι προχώρησαν σε συνδικαλιστικές απολύσεις συναδέλφων από τη “Vodafone” και την “European Dynamics”. Στη “Wind” στήνουν απεργοσπαστικό μηχανισμό σε κάθε απεργία. Στην τελευταία 48ωρη στον Όμιλο ΟΤΕ, η διοίκηση, ακολουθώντας την ίδια τακτική, έστελνε κόσμο να δουλέψει σε άλλα κτίρια, προσπαθώντας να σπάσει την απεργία. Με κάθε τρόπο δείχνουν τη λύσσα τους απέναντι σε κάθε οργανωμένη κινητοποίηση των εργατών.

Το ΣΕΤΗΠ ήδη το προηγούμενο διάστημα είχε πάρει απόφαση για απεργία όταν τολμήσει να φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση αυτό το ΕΚΤΡΩΜΑ. Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης είχε γίνει επίκεντρο συζήτησης στις Σωματειακές Επιτροπές, σε Γενικές Συνελεύσεις, με τους ίδιους τους εργαζόμενους του κλάδου.

Τώρα το υλοποιούμε – Αύριο δεν πάμε για δουλειά – Απεργούμε

Σηκώνουμε παλικαρίσιο ανάστημα, αγωνιστικό. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας στην απεργία.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας να παλεύουμε για τις ζωές μας, για τις οικογένειές μας, για το μέλλον μας.

Όλοι στο δρόμο – όλοι στον αγώνα

Να μην τους παραδώσουμε το δικαίωμά μας στην απεργία.

Όλοι στις 12.00 στην πλ. Κλαυθμώνος

Συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας στις 8 Δεκέμβρη».

Δες κι αυτό:
Φέρνουν σαν τους κλέφτες το χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: