Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ – Στιγμιότυπα από τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στη Χαλκίδα (ΦΩΤΟ)

Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης συνεχίζουν τον αγώνα τους, ο οποίος σήμερα ενώθηκε με τον αγώνα πολλών ακόμα εργαζομένων της Στερεάς Ελλάδας.

Το μαζικό συλλαλητήριο των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ πριν λίγες μέρες στην Αθήνα ήταν μόνο η αρχή της δυναμικής απάντησης στα σχέδια ξεπουλήματος ή κλεισίματος της επιχείρησης, την ώρα που τα παπαγαλάκια των μέινστριμ ΜΜΕ προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις “υψηλά αμοιβόμενων” εργαζόμενων με “παράλογα” επιδόματα. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους, ο οποίος σήμερα ενώθηκε με τον αγώνα πολλών ακόμα εργαζομένων της Στερεάς Ελλάδας, με επίκεντρο τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα, με προσυγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς και πορεία στο πάρκο Βούρκου.

Επιπλέον οι απεργοί της ΛΑΡΚΟ και άλλων συνδικάτων της ευρύτερης περιοχής προχώρησαν μετά το τέλος της συγκέντρωσης σε συμβολικό αποκλεισμό της Υψηλής Γέφυρας Χαλκίδας. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν “Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ” και “Κάτω τα χέρια από την Κοινωνική Ασφάλιση”.

Ανάμεσα στα πανό των απεργών, που αποτύπωσε μαζί με άλλες στιγμές της κινητοποίησης στο φακό του ο Βασίλης Ασβεστόπουλος, ξεχωρίζει εκείνο που εμφανίζει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως “Γραφείο Τελετών” έτοιμο να θάψει τη ΛΑΡΚΟ “Ετών 57”.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκτός από δεκάδες εκπροσώπους σωματείων, συνδικάτων, εργατικών κέντρων και άλλων μαζικών φορέων και πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής το Γιώργο Μαρίνο και τον Κώστα Παρασκευά.

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: