«Ισχυροποιώντας το Συνδικάτο μας, πολλαπλασιάζουμε την δύναμή μας» – Την Κυριακή 23 Μάη η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας

Όλοι στη Γενική μας Συνέλευση την Κυριακή 23 Μάη. Ισχυροποιώντας το Συνδικάτο μας, πολλαπλασιάζουμε την δύναμή μας. Συμμετέχοντας στην ζωή και την δράση του, παίρνει σάρκα και οστά το σύνθημα «ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ»

Σε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση προχωρά το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας την Κυριακή 23 Μάη, στις 10 π.μ., στην έδρα του (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος). Λόγω έκτακτης συνθήκης η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων στην ταράτσα του κτιρίου.

Στην ανακοίνωση του Συνδικάτου σημειώνονται τα εξής:

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές, ανεξάρτητα από ειδικότητα,

Απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, απέναντι σε όλους αυτούς που θέλουν τους εργάτες ανοργάνωτους, δυναμώνουμε το Συνδικάτο μας, εμπιστευόμαστε την δική μας δύναμη.

Παίρνουμε όλοι μέρος στη εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση μας, για να κάνουμε τον απολογισμό της δράσης μας, με βάση την πείρα που έχουμε αποκομίσει το τελευταίο διάστημα, αλλά και να συζητήσουμε πώς θα οργανώσουμε την πάλη μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, για τα ωράρια, την ασφάλιση, συνολικά τα συνδικαλιστικά δικαιώματά μας, μπροστά στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου μας.

Τα τελευταία χρόνια είχαμε πλούσια δράση μέσα στους χώρους δουλειάς, στην αντιπαράθεση με τους κατασκευαστικούς ομίλους, την κυβέρνηση, το Υπουργείο Εργασίας. Με αιχμή την πάλη για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καταφέραμε να υπογράψουμε ΣΣΕ σε εργοτάξια. Διεκδικήσαμε και πετύχαμε να παρθούν μέτρα για την οικονομική στήριξη των συναδέλφων, ακόμα και μέσα στην περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού, όπου δεν σταματήσαμε την πάλη μας. Αναπτύξαμε την ταξική αλληλεγγύη, τη βοήθεια προς συναδέλφους και τις οικογένειές τους, με τη λογική «ένας για όλους κι όλοι για έναν».

Όσο πιο ισχυρό είναι το Συνδικάτο, όσο περισσότεροι οικοδόμοι είναι στη μάχη, τόσο πιο ισχυρό είναι το όπλο μας απέναντι στα αφεντικά, είναι το αποκούμπι μας για κάθε πρόβλημα. Όταν παλεύουμε οργανωμένα, μαζικά, ενωμένοι σε μια γροθιά Έλληνες και μετανάστες εργάτες, τότε μπορούμε να βάζουμε φρένο στα σχέδια της εργοδοσίας. Σ’ αυτή την κατεύθυνση το προηγούμενο διάστημα δώσαμε πολλές μάχες.

Δε σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα και της σύγκρουσης με όλους αυτούς που τσακίζουν τις ζωές μας. Με τη μαζική συμμετοχή στη Γ.Σ. και μέσα από την πλούσια συζήτηση που θα γίνει, σκοπός μας είναι να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο τη ζωή και τη δράση του Συνδικάτου, για να μπορέσουμε να οργανώσουμε καλύτερα τους αγώνες μας, να διαμορφώσουμε τις βάσεις για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και οι οικογένειές μας.

Χτίζουμε γερά θεμέλια αντίστασης και βάζουμε τους όρους για να περνάμε στην αντεπίθεση για σύγχρονους όρους και συνθήκες εργασίας.

Τα αφεντικά θέλουν τους εργάτες μακριά κι έξω από τα ταξικά συνδικάτα, να επιβάλλουν στους χώρους δουλειάς σιγή νεκροταφείου για να μπορούν να συνεχίζουν να μας ξεζουμίζουν ανενόχλητα. Για την ανάκαμψη και διασφάλιση των κερδών των κατασκευαστικών ομίλων και των μεγαλοεργολάβων είναι που η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει τώρα να νομοθετήσει το 10ωρο, την απλήρωτη εργασία και τις απλήρωτες υπερωρίες.

Και για να περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας, πρέπει να χτυπήσουν και τη συνδικαλιστική δράση. Στο ίδιο νομοσχέδιο έρχονται και ανατροπές στον συνδικαλιστικό νόμο, νέα εμπόδια στην πραγματοποίηση απεργιών, στις διαδικασίες που οι εργαζόμενοι αποφασίζουμε πως θα οργανώσουμε την πάλη και την διεκδίκηση. Θέλουν τα συνδικάτα αδύναμα ή ακόμη καλύτερα για αυτούς να μπορούν να τα ελέγχουν, όπως την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, που σέρνει τους εργαζόμενους πίσω από τους στόχους του κεφαλαίου, που θέλει να τους κάνει χειροκροτητές της αντεργατικής πολιτικής.

Τους κάνουμε ξεκάθαρο πως δεν πρόκειται να περάσουν τα σχέδια τους, δεν πρόκειται να βλέπουμε ως θεατές να περνάνε νόμους που ακυρώνουν κατακτήσεις ενός αιώνα, όπως το 8ωρο. Δεν αποδεχόμαστε να δουλεύουμε σήμερα περισσότερες ώρες, ανασφάλιστοι, απροστάτευτοι, με μεροκάματα στον πάτο, δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα.

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Ο εορτασμός της φετινής εργατικής Πρωτομαγιάς, με την απεργία στις 6 Μάη ανέδειξε τις δυνατότητες, χάλασε τα σχέδια της κυβέρνησης και της ξεπουλημένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ να μην «κουνηθεί φύλλο». Τώρα πρέπει να δυναμώσει η πίεση, να κάνουμε το επόμενο βήμα.

Προετοιμαζόμαστε για απεργιακή απάντηση αν η κυβέρνηση φέρει το νομοσχέδιο-έκτρωμα, που δεν είναι για συζήτηση, δεν παίρνει βελτίωση, μόνο απόσυρση.

Μπροστά  και στις επερχόμενες αρχαιρεσίες του Συνδικάτου μας, να πάρουν το μήνυμα όλοι αυτοί  που μας θέλουν να συμβιβασμένους, να δουλεύουμε με σκυφτό το κεφάλι και κλειστό το στόμα. Εμείς τραβάμε το κουπί, εμείς τσακιζόμαστε στην δουλειά, εμείς είμαστε αυτοί που θα αποφασίσουμε για το πώς θα οργανώσουμε τον αγώνα μας.

Όλοι στη Γενική μας Συνέλευση την Κυριακή 23 Μάη. Ισχυροποιώντας το Συνδικάτο μας, πολλαπλασιάζουμε την δύναμή μας. Συμμετέχοντας στην ζωή και την δράση του, παίρνει σάρκα και οστά το σύνθημα «ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ».

Παράλληλα, το Συνδικάτο οργανώνει εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις στα παραρτήματά του, με βάση το εξής πρόγραμμα:

Την Τρίτη 25 Μάη στον Πειραιά (6.30 μ.μ., Ομ. Σκυλίτση 19).

Την Τετάρτη 26 Μάη σε Καλλιθέα (6.30 μ.μ., Θησέως 99), Μενίδι – Φυλή (6.30 π.μ., Δεκελείας 42), Νέα Ιωνία – Νέα Φιλαδέλφεια – Ηράκλειο (6.30 μ.μ., Νισύρου 20).

Την Παρασκευή 28 Μάη σε Αιγάλεω – Χαϊδάρι – Αγία Βαρβάρα (6.30 μ.μ., Ελλης και Ανδριανουπόλεως), Βύρωνα – Καισαριανή – Ζωγράφου (7 μ.μ., Περιάνδρου 18).

Την Κυριακή 30 Μάη σε Βόρεια – Βορειοανατολικά (10.30 π.μ., Παλλήνη, πλ. Ελευθερίας), Κέντρο (11 π.μ., Βερανζέρου 1, 2ος όροφος), Ηλιούπολη – Μπραχάμι – Γλυφάδα (10 π.μ., Στ. Σαράφη 40), Ιλιον – Καματερό – Πετρούπολη (10.30 π.μ., Μενελάου και Χρυσηίδος 36), Περιστέρι (10 π.μ., Θεοφράστου 6 και Σαράντα Εκκλησιών).

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: