“Για τους επικίνδυνους αντεργατικούς σχεδιασμούς της ΕΦΣΥΝ” – Ανακοίνωση ΠΑΜΕ Τύπου-ΜΜΕ

Οι Διοικούντες την «Εφημερίδα των Συντακτών» απαιτούν από τους εργαζόμενους να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα βεβαιώνουν ότι δεν έχουν καμιά μισθολογική απαίτηση από την εργοδότρια εταιρεία. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της εφημερίδας που αντιστέκονται και καλούμε τις πλειοψηφίες των Ενώσεων να πάρουν θέση τώρα!

Μπορεί να δηλώνει συνεταιριστικό και αυτοδιαχειριζόμενο μαγαζί, αλλά δεν παύει να είναι μαγαζί σαν όλα τα άλλα, και να λειτουργεί με τους κανόνες της αγοράς. Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης του ΠΑΜΕ Τύπου-ΜΜΕ και μια καταγγελία που δεν απαντήθηκε ποτέ επί της ουσίας.

Οι Διοικούντες την «Εφημερίδα των Συντακτών» απαιτούν από τους εργαζόμενους να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα βεβαιώνουν ότι δεν έχουν καμιά μισθολογική απαίτηση από την εργοδότρια εταιρεία.

Απαράδεκτη και αντεργατική ενέργεια, γιατί στην πραγματικότητα η εφημερίδα δεν έχει καταβάλλει δύο και πάνω μισθούς και με την κίνηση αυτή επιχειρεί να εμφανίσει ότι δεν χρωστά στους εργαζόμενους, με στόχο να ενταχθεί σε πρόγραμμα ενίσχυσης του τύπου, που ψηφίστηκε από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζει και η κυβέρνηση της ΝΔ. Δίνοντας τους αντιπαροχή γραμμάτιο με μεταχρονολογημένη λήξη- εξόφληση σε ένα χρόνο.

Επισημαίνουμε ότι η ενυπόγραφη εκχώρηση των μισθολογικών απαιτήσεων από τους εργαζόμενους στην εργοδοσία εγκυμονεί κινδύνους να γίνει αδύνατη η διεκδίκηση αυτών των μισθών στην περίπτωση άρνησης ή αδυναμίας καταβολής τους στο μέλλον.

Για την ώρα η εφημερίδα καρπώνεται τσάμπα δουλειά ενώ το γραμμάτιο σημαίνει κίνδυνο να χάσουν τους μισθούς οι εργαζόμενοι αν δεν υπάρξει χρηματικό αντίκρυσμα στην ημερομηνία εξόφλησής του.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της «Εφημερίδας των Συντακτών» να μην περάσουν θηλιά στο λαιμό τους, εκχωρώντας μισθολογικά τους δικαιώματα στην διοίκηση της εφημερίδας. Ως ενέργεια ανοίγει το δρόμο του εκβιασμού εργαζομένων από την εργοδοσία και άλλων ΜΜΕ να εκχωρούν μισθολογικές απαιτήσεις, δηλαδή να δουλεύουν τσάμπα, αφού η απλήρωτη δουλειά είναι γενικευμένο φαινόμενο στα ΜΜΕ, ενώ την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να καλύψουν ούτε στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της εφημερίδας που αντιστέκονται και καλούμε τις πλειοψηφίες των Ενώσεων να πάρουν θέση τώρα!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: