Ένας ακόμα νεκρός διανομέας – Δεν θα μείνουμε άλλο θεατές στα «δυστυχήματα» των συναδέλφων μας!

Ήταν ο τρίτος εργάτης που έχασε σε λίγες μέρες τη ζωή του, μετά τον διανομέα στην Καλλιθέα και τον λιμενεργάτη στον Πειραιά. Δεν είναι η κακιά στιγμή, ούτε το ριζικό μας.

Καταγγελία – κάλεσμα του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών-Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής:

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ένας ακόμα νεκρός διανομέας προστέθηκε στη ήδη μακρά λίστα των συναδέλφων που χάθηκαν στην άσφαλτο. Ήταν ο τρίτος εργάτης που έχασε σε λίγες μέρες τη ζωή του, μετά τον διανομέα στην Καλλιθέα και τον λιμενεργάτη στον Πειραιά. Ως Συνδικάτο εκφράζουμε στην οικογένειά του, τους οικείους του την βαθειά μας θλίψη και τα συλλυπητήριά μας. Ζητάμε να διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος. 

Σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώνεται ότι η δουλειά του διανομέα είναι άκρως επικίνδυνη, με απρόβλεπτα περιστατικά κατά τη διάρκεια της βάρδιας. Ειδικά στις περιπτώσεις που συνάδελφοι διανομείς δουλεύουν δεκάωρα και δωδεκάωρα, ή με την πίεση της παράδοσης της παραγγελίας αυτά από μόνα τους δημιουργούν περαιτέρω κινδύνους για τον εργαζόμενο. Είναι όμως μόνο οι κίνδυνοι που κρύβουν οι δρόμοι η αιτία του κακού; 

 Δεν είναι η κακιά στιγμή, ούτε το ριζικό μας. Το αίμα των 40 νεκρών διανομέων την τελευταία πενταετία στην άσφαλτο «φωνάζει» την έλλειψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας, για την απουσία ελέγχων στους χώρους δουλειάς, για τα βαρέα και ανθυγιεινά που είναι άμεση ανάγκη να επανέρθουν και για την ειδικότητα του διανομέα. 

 Οι ευθύνες είναι τεράστιες για τις κυβερνήσεις που σιωπούν και γυρίζουν την πλάτη στις εργατικές απαιτήσεις τόσα χρόνια. Είναι τεράστιες οι ευθύνες και για τους εργοδότες που στο όνομα της κοινωνικής συναίνεσης και του

κέρδους τους έχουν μετατρέψει τους διανομείς σε σύγχρονους δούλους, πετώντας τους ένα ξεροκόματο κι αφήνοντάς τους έκθετους σε κάθε κίνδυνο, φυσικό και ανθρώπινο. 

 ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ! 

Δε θα μείνουμε άλλο θεατές στα «δυστυχήματα» των συναδέλφων μας. Απαιτούμε 

Μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς Επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγιεινών 

Καμία διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες 

Κάλυψη των εξόδων της μοτοσικλέτας από τον εργοδότη Κατάλληλη προστατευτική ενδυμασία με έξοδα του εργοδότη Τακτικοί έλεγχοι από την Τεχνική Επιθεώρηση 

5μερο-7ωρο 

Κάλυψη του εισοδήματος του διανομέα σε περίπτωση ατυχήματος 

Καλούμε κάθε συνάδελφο διανομέα να έρθει σε επαφή με το Συνδικάτο σε περίπτωση που είναι θύμα ή μάρτυρας τροχαίου ατυχήματος με συνάδελφο. Να οργανωθεί στο ΣΕΤΕΠΕ για να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας. 

Όλοι στη μηχανοκίνητη πορεία την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου στις 11:00 στο εργατικό κέντρο. 

Την Τρίτη στις 19:00 όλοι στη Γενική μας Συνέλευση στο εργατικό κέντρο να συζητήσουμε για τα προβλήματα του κλάδου, να οργανώσουμε τη δράση μας  

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο των σωματείων την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου στις 19:00 στο άγαλμα Βενιζέλου. 

Κλιμακώνουμε με απεργία στον κλάδο την Τρίτη 9 Νοεμβρίου με συγκέντρωση στις 10:30 στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης 

 ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ!

 ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΟΥ!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: