ΕΚ Καρδίτσας: Συνέδριο βίας και νοθείας – Καταγγελία της ΔΑΣ

Θέλουν να μας πείσουν, αυτοί που στην τελευταία απεργιακή συγκέντρωση τους δεν μπόρεσαν να γεμίσουν ούτε τα πεζούλια στην ALPHA BANK, ότι οι εργαζόμενοι της Καρδίτσας πηγαίνουν κατά χιλιάδες να τους ψηφίσουν!!!

Καταγγελία της ΔΑΣ

Ετοιμάζουν ένα συνέδριο νοθείας, ακολουθώντας τις μαφιόζικες τακτικές της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, μέλος της οποίας είναι και ο πρόεδρος του Ε.Κ Καρδίτσας. Ετοιμάζουν ένα συνέδριο κρυφά από τους εργαζόμενους, που καμία σχέση δεν έχει με τις αληθινές συλλογικές διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Την Παρασκευή 11/6, είχε οριστεί σύσκεψη συνδικαλιστών που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στο χώρο του ΕΚ, για την οργάνωση νέας απεργιακής απάντησης στο νομοσχέδιο έκτρωμα στις 16/6. Η πλειοψηφία του ΔΣ κλείδωσε πόρτες και παράθυρα και με τραμπούκικες – φασιστικές μεθόδους, δεν επέτρεψαν την είσοδο στο χώρο του ΕΚ, στον γραμματέα της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών και στον γραμματέα του σωματείου ε/υ και υπαλλήλων Καρδίτσας, ο οποίος μάλιστα είναι και αντιπρόσωπος στο Συνέδριο. Επίσης, ο πρόεδρος του σωματείου χειριστών και μέλος του ΔΣ του ΕΚ, σε ρόλο μπράβου, κινήθηκε απειλητικά σε μέλος του συλλόγου γυναικών Καρδίτσας για να αποτρέψει την είσοδο στο χώρο.

Όλα αυτά έγιναν γιατί την ίδια ώρα στο χώρο του ΕΚ θα συνεδρίαζε το διοικητικό συμβούλιο για τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων. Μια συνεδρίαση που ήθελαν να γίνει στο σκοτάδι, για να παρουσιάσουν αντιπρόσωπους από σωματεία νόθων εκλογών ώστε να διαμορφώσουν τους πλαστούς συσχετισμούς στο συνέδριο. Και δεν είναι τυχαίο ότι παρουσίασαν αύξηση των ψηφισάντων σε μια σειρά σωματεία, χωρίς να επιτρέψουν να γίνει έλεγχος από τον εκπρόσωπο της ΔΑΣ και μέλος του ΔΣ, όπως προβλέπεται άλλωστε. Το αποτέλεσμα ήταν η αύξηση των αντιπροσώπων από 60 σε 72! Όλα αυτά μέσα στα σκοτάδια και στα κρυφά χωρίς να αποκαλύψουν ποιοι είναι αυτοί οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, σαν τους μαφιόζους. Θέλουν να μας πείσουν ότι εν μέσω πανδημίας τα κάποια σωματεία είχαν αύξηση ψηφισάντων, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι δεν πήγαιναν για δουλειά και ήταν κλεισμένοι στα σπίτια λόγω καραντίνας!!!

Είναι γνωστά σωματεία που δεν έχουν δράση, δεν έχουν βγάλει καμία ανακοίνωση, ούτε καν για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών τους. Μερικά από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα είναι το σωματείο χειριστών που μετρά αύξηση 100 ψηφισάντων, το σωματείο σταυλιτών Λαζαρίνας που η επιχείρηση είναι κλειστή εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, το σωματείο «Βοήθεια στο σπίτι» που εξέλεξε αντιπρόσωπο γνωστή εργοδότη της περιοχής, ο σύλλογος υπαλλήλων Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα (πανθεσσαλικό σωματείο), όπου παρουσίασε αύξηση 150 ψηφισάντων! Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό….

Θέλουν να μας πείσουν, αυτοί που στην τελευταία απεργιακή συγκέντρωση τους δεν μπόρεσαν να γεμίσουν ούτε τα πεζούλια στην ALPHA BANK, ότι οι εργαζόμενοι της Καρδίτσας πηγαίνουν κατά χιλιάδες να τους ψηφίσουν!!!

Είναι μία «εγκληματική» κλίκα που έφτασε στο σημείο να ακυρώσει την υποψηφιότητα αντιπρόσωπου από το νεοσύστατο παράρτημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ, ενώ οι ίδιοι δεν έχουν ανακοινώσει τους υποψηφίους τους μέχρι και σήμερα, μία μέρα πριν το Συνέδριο!

Άρα λοιπόν, δεν χωρά αμφιβολία ότι πάμε σε ένα ακόμη συνέδριο νοθείας, με αντιπρόσωπους εργοδότες και αρκετούς άλλους που δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο εργατικό κίνημα. Όλοι αυτοί που δεν έχουν καμία σχέση με τις έγνοιες και τα προβλήματα των εργαζόμενων θα πάρουν απάντηση όπως πήραν απάντηση στην τελευταία απεργιακή συγκέντρωση που για μία ακόμη φορά οι εργαζόμενοι τους γύρισαν τη πλάτη.

Η ΔΑΣ απευθύνει το εξής ερώτημα στους εργαζόμενους της Καρδίτσας και σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή: Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτή τη μαφιόζικη συμμορία; Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτούς που υπονόμευαν την απεργία και τις κινητοποιήσεις για να διευκολύνουν την κυβέρνηση της ΝΔ να φέρει το νομοσχέδιο έκτρωμα στη βουλή.

Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, τους αντιπροσώπους στο Συνέδριο, να σκεφτούν και να ζυγίσουν καλά την ψήφο τους. Να αποτελέσει κριτήριο ψήφου η στάση του καθενός απέναντι στο ν/σ έκτρωμα. Να αναλογιστούν πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση στο εργατικό κίνημα αν ο συσχετισμός ήταν διαφορετικός. Να σκεφτούν τι κίνημα έχει ανάγκη σήμερα ο εργατόκοσμος, ένα κίνημα εκφυλισμένο, ουρά των εργοδοτών και της κυβέρνησης ή ένα κίνημα ζωντανό, με συλλογικές διαδικασίες, με προμετωπίδα την πάλη για τα δικαιώματα των εργαζομένων, με αγώνες μαζικούς ενάντια στις προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοτών να πάρουν πίσω ότι δικαίωμα μας απέμεινε.

Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ στο συνέδριο του ΕΚ Καρδίτσας.

Διαβάστε επίσης το κατατοπιστικό άρθρο ενός στελέχους του ΠΑΜΕ

Την Πέμπτη στις 10/6, πραγματοποιήθηκε μία από τις μαζικότερες πανελλαδικές απεργίες των τελευταίων χρόνων, όπου χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα πήραν θέση μάχης απέναντι στον πόλεμο που μας κήρυξε η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο έκτρωμα που κατέθεσε στη βουλή.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο με τις πιο αντεργατικές ρυθμίσεις τον τελευταίων χρόνων που χτυπά μια σειρά από εργατικές, συνδικαλιστικές κατακτήσεις της εργατικής τάξης όπως το 8ωρο, την Κυριακή αργία, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας κ.α

Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» – ΔΑΣ (στηρίζει το ΠΑΜΕ) είχε από πολύ νωρίς προειδοποιήσει για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και μάλιστα είχε προτείνει στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας την κήρυξη απεργίας τον Νοέμβρη (26 Νοεμβρίου) μαζί με μια σειρά ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα που είχαν πάρει απόφαση για απεργία. Βέβαια η πλειοψηφίας της διοίκησης είπε ήταν πολύ νωρίς, ότι δεν γνώριζαν τι λέει το ν/σ και ότι έπρεπε να δώσουμε χρόνο στην κυβέρνηση να το φέρει σε διαβούλευση, ακολουθώντας πιστά την «γραμμή» της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ.

Πριν το Πάσχα, όταν όλοι πια ήξεραν τι περιέχει το νομοσχέδιο, βάλαμε θέμα στο ΔΣ να πραγματοποιηθεί η απεργία της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη όπως ήδη είχαν αποφασίσει πολλές πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις αλλά και η ΑΔΕΔΥ. Για άλλη μια φορά η πλειοψηφία του Δ.Σ συνέβαλε στον εκφυλισμό του μηνύματος της πρωτομαγιάς συμμετέχοντας στην αργία στης 4 Μάιου όπως αποφάσισε η κυβέρνηση!. Μάλιστα φρόντισε για την φιέστα να φέρει και τον γνωστό εργοδότη συνδικαλιστή Καραγεωργόπουλο, για να τιμήσουν όλοι μαζί (εργοδότες και εργαζόμενοι) τους νεκρούς της εργατικής τάξης που πολέμησαν για το 8ωρο!!!

Όταν ο υπουργός εργασίας Χατζηδάκης παρουσίασε το νομοσχέδιο, η ΓΣΕΕ και φυσικά η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚ Καρδίτσας έψαξαν και βρήκαν θετικά σημεία σ΄ αυτό το αντεργατικό τερατούργημα συμμετέχοντας στο διάλογο ώστε να ψηφιστούν τα θετικά και να διορθωθούν τα αρνητικά στοιχεία!! Μας είπαν δηλαδή να συζητήσουμε και να διαπραγματευτούμε με την κυβέρνηση στη βάση ενός ν/σ που καταργεί το 8ωρο, επιβάλει τη 10ωρη δουλειά με απλήρωτες τις 2 επιπλέον ώρες, μειώνει το κόστος των υπερωριών, καταργεί το ΣΕΠΕ και ταυτόχρονα δίνει ακόμα ένα χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, στη λειτουργία των συνδικάτων και το δικαίωμα στην απεργία…..κι όλα αυτά στο όνομα της ανάπτυξης όπως λέει η κυβέρνηση……στο όνομα της αύξησης των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων και του κεφαλαίου όπως πολύ καλά γνωρίζουμε λέμε εμείς οι εργαζόμενοι!

Κι αφού πλέον ο διάλογος τελείωσε και το ν/σ πήγε στη βουλή για συζήτηση και μετά για ψηφοφορία η ΓΣΕΕ αναγκάστηκε κάτω από την πίεση των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των εργαζομένων να προκηρύξει απεργία για τις 10/6. Η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚ έκανε τα πάντα για να υπονομεύσει την απεργιακή συγκέντρωση ρίχνοντας συνθήματα όπως το «όλοι μαζί ενάντια στο νομοσχέδιο» προσπαθώντας έτσι να κρύψει ότι δεν είναι ενάντια στο ν/σ αφού βρίσκει θετικά στοιχεία σ΄αυτό όπως επανειλημμένως είχε δηλώσει και να ξεγελάσει τους εργαζόμενους! Δεν το κατάφερε όμως!

Η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας, σε αγαστή συνεργασία με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία όλο αυτό το διάστημα δίνοντας χρόνο στην κυβέρνηση να κατεβάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο, εμποδίζοντας με την στάση της μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων να εκφράσουν της αγωνιστικές τους διαθέσεις.

Κι αυτό πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για τους αντιπροσώπους στο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στα 13/6

Βρισκόμαστε, λοιπόν 2 μέρες από το συνέδριο του εργατικού κέντρου Καρδίτσας και ενώ θα έπρεπε να είναι ένα γεγονός που απασχολεί όλους τους εργαζόμενους της περιοχής μας, η πλειοψηφία της διοίκησης έχει φροντίσει να γίνει στα κρυφά. Αυτό βέβαια είναι προσφιλής ταχτική καθώς για την πλειοψηφία το συνέδριο γίνεται για να ενισχύεται η ΠΑΣΚΕ στην ΓΣΕΕ και να ανανεώνουν της καρέκλες τους τα μέλη της διοίκησης .

Όπως και στο παρελθόν, στο συνέδριο θα πάρουν μέρος μια σειρά από σωματεία ‘’σφραγίδες ‘’ που από το προηγούμενο συνέδριο μέχρι τώρα δεν έχουν συνεδριάσει ποτέ, δεν έχουν βγάλει ούτε μια ανακοίνωση και ο μόνος λόγος ύπαρξης τους είναι να βγάζουν αντιπροσώπους στο εργατικό κέντρο Καρδίτσας.

Το ΠΑΜΕ, το συνεπές εργατικό κίνημα έχει δώσει δείγμα γραφής με την στάση του διαχρονικά στους αγώνες της εργατικής τάξης. Τα σωματεία και οι συνδικαλιστές που συσπειρωνόμαστε στης γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, μπήκαμε μπροστά ανεδείξαμε τα προβλήματα των εργαζομένων και εδώ στην περιοχής μας, οργανώσαμε τους εργαζόμενους στην κατεύθυνση της αντεπίθεσης για την ανάκτηση κατακτήσεων του εργατικού κινήματος. Καταθέσαμε πρόταση νόμου για την επαναφορά των μισθών και των συλλογικών συμβάσεων αλλά και την κατάργηση όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων που πέρασαν με πρόφαση την κρίση τα τελευταία χρόνια.

Οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα από τους αγώνες όλων των προηγούμενων χρόνων στους οποίους πρωτοστάτησαν οι ταξικές δυνάμεις, τα σωματεία, οι ομοσπονδίες, τα ΕΚ που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι οποίοι καθυστέρησαν αυτά τα αντεργατικά μέτρα που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν περάσει εδώ και χρόνια. Κι αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να παλεύουμε για το δίκιο μας!

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους να βάλουν στην άκρη την ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ και τα τσιράκια τους στο εργατικό κέντρο Καρδίτσας.

Καλούμε κάθε τίμιο συνδικαλιστή, τους αντιπροσώπους στο Συνέδριο, να σκεφτούν και να ζυγίσουν καλά την ψήφο τους. Να αποτελέσει κριτήριο ψήφου η στάση του καθενός απέναντι στο ν/σ έκτρωμα. Να αναλογιστούν πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση στο εργατικό κίνημα αν ο συσχετισμός ήταν διαφορετικός. Να σκεφτούν τι κίνημα έχει ανάγκη σήμερα ο εργατόκοσμος, ένα κίνημα εκφυλισμένο, ουρά των εργοδοτών και της κυβέρνησης ή ένα κίνημα ζωντανό, με συλλογικές διαδικασίες, με προμετωπίδα την πάλη για τα δικαιώματα των εργαζομένων, με αγώνες μαζικούς ενάντια στις προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοτών να πάρουν πίσω ότι δικαίωμα μας απέμεινε.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους, ο κάθε αντιπρόσωπος να κάνει την επιλογή του και να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ!

Σαριδάκης Στέλιος

Mέλος της διοίκησης του ΕΚ Καρδίτσας

Πρόεδρος του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση Ιδ. Δικαίου

Πηγή: Karditsa-live

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: