«Είμαστε δίπλα σας για να διεκδικήσουμε ότι απορρέει από τα δικαιώματα σας όχι σαν “ωφελούμενοι” αλλά σαν εργαζόμενοι!»

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Διονύσης Πλέσσας, συναντήθηκαν σήμερα στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, με τους εργαζόμενους που προσελήφθησαν στον Δήμο με σύμβαση οκτώ μηνών.

Ο Δήμαρχος καλωσορίζοντας τους εργαζόμενους, μεταξύ άλλων ανέφερε: 

«Σε σας που πιάνετε δουλειά στο Δήμο μας για 8 μόλις μήνες, θέλουμε ως Δημοτική αρχή  να σας καλωσορίσουμε και να μοιραστούμε μαζί σας κάποιες από τις σκέψεις μας που καθορίζουν την δράση και τον προσανατολισμό μας.

Το πρώτο από όλα τα δικαιώματα για κάθε άνθρωπο, είναι το δικαίωμα στη δουλειά. 

Αυτό το βασικό  δικαίωμα οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις,  κεφάλαιο και Ευρωπαϊκή Ένωση, το έχουν στήσει στο τοίχο. Σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αντικαθιστούν τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με κακοπληρωμένη και ευκαιριακή απασχόληση, δουλειά, με ημερομηνία λήξης και μεροκάματα – ψίχουλα. 

«Είμαστε δίπλα σας για να διεκδικήσουμε ότι απορρέει από τα δικαιώματα σας όχι σαν "ωφελούμενοι" αλλά σαν εργαζόμενοι!»

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι ελλείψεις προσωπικού στους Δήμους, όπως και στο  Δήμο μας, γενικεύονται και κρίσιμες υπηρεσίες είναι στον αέρα! 

Στο Δήμο μας την τελευταία 5ετία έχουν αποχωρήσει 567 εργαζόμενοι και δεν έχει αναπληρωθεί ούτε μια θέση με μόνιμη σχέση εργασίας, οι κυβερνήσεις εναλλάσσουν προγράμματα μερικής εργασίας και ανακύκλωσης της ανεργίας.

Με αυτά τα προγράμματα το κράτος σας εμφανίζει ως ”ωφελούμενους” και όχι εργαζόμενους, για  να μη διεκδικείτε συγκροτημένα τα δικαιώματά σας. Εκπαιδεύουν τους εργαζόμενους, ειδικά την νέα γενιά, στην επιβίωση με ψίχουλα, την ώρα που τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών  ομίλων, των πολυεθνικών πολλαπλασιάζονται. 

Προβάλουμε και στηρίζουμε τους αγώνες για μόνιμη σταθερή δουλειά   με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

«Είμαστε δίπλα σας για να διεκδικήσουμε ότι απορρέει από τα δικαιώματα σας όχι σαν "ωφελούμενοι" αλλά σαν εργαζόμενοι!»

Κ. Πελετίδης: «Είμαστε δίπλα σας για να διεκδικήσουμε ότι απορρέει από τα δικαιώματα σας όχι σαν “ωφελούμενοι” αλλά σαν εργαζόμενοι!»

Με πυξίδα αυτή μας την θέση, διοργανώσαμε την μεγάλη πορεία αγώνα από την Πάτρα στην Αθήνα, στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου με κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για Όλους, Δουλειά με Δικαιώματα» και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε.

Καρπός των αγώνων που μέχρι σήμερα έχουν οργανώσει οι εργαζόμενοι ενάντια στην ασκούμενη πολιτική της Ε.Ε. και του κεφαλαίου, είναι και η μετατροπή των 5μηνων συμβάσεων σε  8μηνες, η ένταξη σας στην  δουλειά με συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, με τα ιδία δικαιώματα σε ωράριο και άδειες με τους μονίμους συναδέλφους, με διέξοδο στο  ταμείο ανεργίας μετά την λήξη του προγράμματος.

Είμαστε δίπλα σας για να διεκδικήσουμε ότι απορρέει από τα δικαιώματα σας όχι σαν «ωφελούμενοι»  αλλά σαν εργαζόμενοι!

Είμαστε με τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων και των οικογενειών τους».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: