Διανομείς στην κακοκαιρία – Δεν βάζουμε τις ζωές μας σε κίνδυνο!

Η επιδείνωση του καιρού και οι προβλέψεις για έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες μέρες και ώρες, φέρνουν τους διανομείς για άλλη μια φορά αντιμέτωπους με τεράστιους κινδύνους για την σωματική τους ακεραιότητα και την ασφάλεια τους. 

Η επιδείνωση του καιρού και οι προβλέψεις για έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες μέρες και ώρες, φέρνουν τους διανομείς για άλλη μια φορά αντιμέτωπους με τεράστιους κινδύνους για την σωματική τους ακεραιότητα και την ασφάλεια τους. 

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως με αυτές τις συνθήκες, κάθε εργαζόμενος που αναγκάζετε να βγει για μεροκάματο στην πόλη μας, κυριολεκτικά παίζει την ζωή του κορώνα γράμματα. Σε μια πόλη που λόγο ελλιπών υποδομών με την πρώτη βροχή οι δρόμοι μετατρέπονται σε ποτάμια, δρόμοι που ούτως ή άλλως αποτελούν θανάσιμες παγίδες για όσους δουλεύουν, δουλεύοντας 10-12ωρα χάρη στις ‘’πρωτοποριακές’’ και ‘’σύγχρονες’’ πλατφόρμες και τα ‘’συνεργατικά μοντέλα’’, προσπαθώντας να εξασφαλίσει κάποιος ένα ανθρώπινο εισόδημα για να επιβιώσει. Δουλεύοντας με μισθούς πείνας την ώρα που η ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης, λογαριασμούς και καύσιμα τσακίζει το εισόδημα. Δουλεύοντας με ελλιπή ή καθόλου εξοπλισμό καθώς για την εργοδοσία όλα τα παραπάνω είναι κόστος που δεν την ενδιαφέρει να καλύψει.  ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΑΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝ ‘’ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ’’.

Και όλα αυτά γιατί συνάδελφοι;  

Για να θησαυρίζουν οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου στις πλάτες μας;

Για να γυρνάμε κατάκοποι στο σπίτι και να φοβόμαστε να ανοίξουμε τους λογαριασμούς;

Για να μην υπάρχουν νοσοκομεία και κρεβάτια στα δημόσια νοσοκομεία όταν τα χρειαστούμε;

Για να μετράμε νεκρούς και σακατεμένους συναδέλφους;

Θυσία για τα κέρδη τους δεν θα γίνουμε!

Κάνουμε ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση πως δεν θα επιτρέψουμε τις επόμενες μέρες σε κανέναν να παίζει με την ασφάλεια των εργαζομένων.

Η πείρα άλλωστε από προηγούμενες αντίστοιχες περιπτώσεις έχει δείξει ότι μετά από δική μας παρέμβαση, παρθήκαν πίσω οι εντολές από μεγαλοεταιρείες του κλάδου προς τους διανομείς να δουλέψουν παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες. Καλούμε κάθε συνάδελφο να επικοινωνήσει με το συνδικάτο σε αντίστοιχη περίπτωση, να μην υποκύψει σε απειλές και εκβιασμούς. 

Κανένας μόνος του! Δεν θα παίξουμε την ζωή μας κορώνα γράμματα για τα ψίχουλα που μας πετάτε! Απαιτούμε εδώ και τώρα λύση στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου και της ειδικότητας μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς
Επαναφορά των Βαρέων και Ανθυγιεινών
Καμία διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες
Κάλυψη των εξόδων της μοτοσικλέτας από τον εργοδότη
Κατάλληλη προστατευτική ενδυμασία με έξοδα του εργοδότη
Τακτικοί έλεγχοι από την Τεχνική Επιθεώρηση
5μερο-7ωρο
Κάλυψη του εισοδήματος του διανομέα σε περίπτωση ατυχήματος

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:00 ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΥΜΑΘ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΤΕΠΕ

ΣΕΤΕΠΕ – Επιτροπή Διανομέων

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: