Χαμογέλα ρε τι σου ζητάνε; – Δεν εμφανίστηκαν οι εργατοπατέρες της ΟΙΥΕ στο Συνέδριο-παρωδία που προκήρυξαν

Από την πίσω πόρτα και κατόπιν εορτής μπήκε ο εργατοπατέρας Καραγεωργόπουλος, σε επαγρύπνηση οι ταξικές δυνάμεις για να μη νομιμοποιηθούν οι αντιπρόσωποι-μαϊμούδες και αλλοιωθούν οι συσχετισμοί…

Εκβίασαν τους εργαζόμενους, για να αλλοιώσουν τους συσχετισμούς.
Έφεραν μπράβους στο Συνέδριο της ΟΥΙΕ, για να εξασφαλίσουν τη “δημοκρατική του λειτουργία”.
Έφεραν αντιπροσώπους-μαϊμούδες, διευθυντικά στελέχη. Καλή ώρα, όπως η περιφερειακή διευθύντρια που ζητούσε από τους υπαλλήλους να χαμογελάνε, εκπροσωπώντας τα συμφέροντά τους πάντα και ψηφίζοντας μαζί τους για το σωματείο.

Ενημέρωσαν μέσω mail (!) πως το συνέδριο θα γινόταν σήμερα, μια καθημερινή μέρα που απέκλειε μεγάλο μέρος των αντιπροσώπων από την επαρχία.
Δεν ήταν παρόντες την ώρα που είχαν εξαγγείλει, προφανώς γιατί δεν τους βγήκαν οι υπολογισμοί.
Εμφανίστηκαν κατόπιν εορτής και από την πίσω πόρτα. Κι ανέβαλαν εκ νέου το Συνέδριο, χωρίς να ορίσουν ημερομηνία ή να βγάλουν άλλη ανακοίνωση.

Εκεί τους περίμεναν οι ταξικές δυνάμεις, που βρίσκονταν σε επαγρύπνηση από το πρωί, για να τους τα ψάλλουν, με συνθήματα και πανό: “έξω η εργοδοσία από τα σωματεία”, “κόβετε μισθούς από την εργατιά και χαμογελάτε με τα αφεντικά”, αλλά και το κλασικό “χαμογέλα ρε, τι σου ζητάνε;”.

Δεν ιδρώνει όμως το αυτί των εργατοπατέρων: για τον εκφυλισμό των διεργασιών του Σωματείου, για τους διευθυντές που μασκαρεύονται σε εργάτες για το Καρναβάλι, για τις νουθεσίες προς τους εργάτες να χαμογελάνε ενώ τους εκμεταλλεύονται, για τα χρονοδιαγράμματα που δεν τηρήθηκαν, για την προκλητική τους απουσία από το Συνέδριο που οι ίδιοι όρισαν, κουβαλώντας από την επαρχία πολλά στελέχη, που ταξίδεψαν μες στη νύχτα.

Η ΔΑΣ ήταν εκεί για να εμποδίσει τα σχέδιά τους και καλεί τους εργαζόμενους σε επιφυλακή. Να μην επιτρέψουν να αλλοιωθούν οι συσχετισμοί, όπου και όποτε και αν γίνει το Συνέδριο. Να μην επιτρέψουν να αλωθούν τα Σωματεία από την εργοδοσία και τα τσιράκια της.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: