Αστυνομία κατά συνδικαλιστών κάλεσε εργοδοσία ξενοδοχείου στην Κέρκυρα

Με αυταρχισμό και αστυνομία απάντησε η εργοδοσία σε εξόρμηση του Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων στο ξενοδοχείο Ikos, για την απεργία της 30ης Μάη.

Νέο κρούσμα εργοδοτικής αυθαιρεσίας και παρεμπόδισης συνδικαλιστικής δράσης σημειώθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο “Ikos” του ομίλου Ανδρέαδη στη Δασιά της Κέρκυρας. Όπως καταγγέλλει η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια εξόρμησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο ξενοδοχείο ενόψει της απεργίας μεθαύριο, η εργοδοσία απαίτησε από την αντιπροσωπεία να μην απομακρυνθεί από την τραπεζαρία του προσωπικού, καλώντας την αστυνομία και σκίζοντας παράλληλα όσες ανακοινώσεις του Σωματείου βρίσκανε πάνω στα τραπέζια.

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Κέρκυρας σημειώνει:

«Το νέο αυτό κρούσμα τραμπουκισμού και παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης ήρθε να επιβεβαιώσει την κλιμάκωση της επιθετικότητας από την πλευρά της εργοδοσίας, που χρειάζεται να απαντηθεί με αλληλεγγύη και οργανωμένη πάλη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι υπόλογη και έχει τεράστιες ευθύνες, αφού φροντίζει να διαμορφώνει το αντίστοιχο οπλοστάσιο με αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση χιλιάδες εργαζόμενους και στην ασυδοσία τη μεγαλοεργοδοσία!

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η τρομοκρατία και οι απειλές δεν μας φοβίζουν. Όσοι θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στα εργασιακά κάτεργα, θα βρουν τους κομμουνιστές και πολλούς ακόμα τίμιους εργαζόμενους αγωνιστές, απέναντί τους.

Το ταξικό εργατικό κίνημα δεν θα κάνει βήμα πίσω από τη διεκδίκηση αιτημάτων που απαντούν τους σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, κόντρα στην πολιτική τους κυβέρνησης, των υπόλοιπων αστικών κομμάτων και της ΕΕ, τις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και τις εργασιακές γαλέρες που θέλουν να επιβάλουν τα αφεντικά.

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να δώσουν απάντηση με τη μαζική και δυναμική τους παρουσία στην απεργία τους Τετάρτης. Να μη φοβηθούν. Να οργανωθούν στα Σωματεία τους. Να παλέψουν για τα δικαιώματά τους. Αυτό που φοβάται το μεγάλο κεφάλαιο είναι η οργανωμένη δράση των εργαζομένων μέσα από τα ταξικά προσανατολισμένα Σωματεία τους, που αντιπαλεύουν την αντεργατική πολιτική και την εξουσία των μονοπωλίων.

Δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει!».

Με πληροφορίες από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: