Απαγορεύονται οι συναθροίσεις αλλά προβλέπεται στις δουλειές μας να είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον;

Παρέμβαση Σωματειακών Επιτροπών Αγώνα έξω από το Υπουργείο Εργασίας, με την Αστυνομία να επεμβαίνει γιατί “απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις”.

“Δε θα πληρώσουμε ξανά την κρίση”.

Αυτό ήταν το μήνυμα που πέρασαν μισθωτοί και αυτοπασχολούμενοι δικηγόροι, μηχανικοί και λογιστές, αντιδρώντας στον εμπαιγμό της κυβέρνησης που επιχειρεί να τους εξαιρέσει από το επίδομα των 800 ευρώ, και αφήνοντάς τους ξεκρέμαστους, με θολές υποσχέσεις για το μέλλον.

Επιτροπές Αγώνα από τους παραπάνω κλάδους απέδειξαν στην πράξη πως δε θα μείνουν με κλειστό στόμα και σταυρωμένα χέρια, όπως δηλαδή υπολογίζει η κυβέρνηση, αξιοποιώντας τα περιοριστικά μέτρα.

Σήμερα το πρωί έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας -τηρώντας όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς στο βίντεο. Επέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματά τους, αλλά -ω του θαύματος- δεν βρήκαν κανένα στέλεχος στο Υπουργείο, για να τους δεχτεί και να συζητήσει τα αιτήματά τους.

Ανάμεσα στα αιτήματα που ζητάνε είναι.

-Να πάρουν όλοι οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι και οι αυτο-απασχολούμενοι το επίδομα των 800 ευρώ.
-Να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις που έγιναν μες στο Μάρτη.
-Να ληφθούν μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, με ευθύνη της εργοδοσίας.
-Να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι, όσο διαρκεί η κρίση, από τα χρέη στις ΔΕΚΟ.
-Να δοθεί ακέραιο και στην ώρα του το δώρο Πάσχα.
-Να μη γίνει κανόνας η έκτακτη συνθήκη της τηλεργασίας.
-Να ακυρωθεί το αίσχος του εργοδοτικού δικαιώματος για εκ περιτροπής εργασία με 50% του μισθού.

Αντί για τα στελέχη του Υπουργείου, αυτός που υποδέχτηκε τους εργαζόμενους ήταν η Ελληνική Αστυνομία, για να τηρήσει την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων!

Όπως καταγγέλλουν οι Επιτροπές Αγώνα:

«Κανείς πολιτικός ούτε υπηρεσιακός παράγοντας του Υπουργείου Εργασίας, δε δέχτηκε να συναντήσει εκπροσώπους ή έστω να παραλάβει το υπόμνημα με τα αιτήματα. Αντίθετα η ηγεσία του υπουργείου επιστράτευσε τις αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να παρεμποδίσουν την παράσταση και να ελέγξουν εάν οι συνδικαλιστές έχουν τις απαιτούμενες άδειες για να παρίστανται στο Υπουργείο! Αντίστοιχη παράσταση πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης όπου και πάλι υπήρξε άρνηση συνάντησης»

Όπως έλεγε και ένας από τους εργαζόμενους, “οι συναθροίσεις απαγορεύονται, αλλά στις δουλειές μας προβλέπεται να είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον;”

Διθυραμβικό ερώτημα, που θα έλεγε και ο Χαρδαλιάς…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: