Αξιοπρεπείς συντάξεις για εμάς και για όλο τον λαό

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ ΤΗΣ 3-6-2020

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΣΤΑΜΕΔΕ ΤΗΣ 3-6-2020

Η  Γενική Συνέλευση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3.6.20 στον υπαίθριο χώρο μπροστά από το κτίριο του ΤΜΕΔΕ-ΤΣΜΕΔΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος, κατάληξε στην παρακάτω απόφαση, σχετικά με την πορεία της Ένωσης.

 

  1. 1. Υπερψηφίζει τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου, τον οικονομικό απολογισμό, και την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, που περιέχει σημαντικά στοιχεία οφειλόμενου παραπέρα ελέγχου και ευθυνών τριών μελών της απερχόμενης διοίκησης που οφείλουν ν΄ ανταποκριθούν σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις λογοδοσίας για διαχείριση πολλών χιλιάδων ευρώ. Υπερψηφίζει τον προϋπολογισμό του 2020 και τον προγραμματισμό για το 2020. Όλα αυτά κατατέθηκαν έγκαιρα σε όλα τα μέλη της Ένωσής μας και μοιράστηκαν στους συμμετέχοντες στη Γ. Συνέλευση. Απαλλάσσει τα μέλη του ΔΣ από κάθε οικονομική ευθύνη για την περίοδο που πέρασε.
  2. 2.Διαπιστώνει την ανάγκη να εναντιωθούν οι συνταξιούχοι του ΤΣΜΕΔΕ, μηχανικοί και συνεργάτες τους, πιο αποφασιστικά, σε συμπαράταξη και με τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, στη συνεχιζόμενη αντιασφαλιστική λαίλαπα, να διευρύνουν δυναμικά και να ενισχύσουν αποφασιστικά τα εμπόδια στην εφαρμογή της συνεχιζόμενης αποδιάρθρωσης του ασφαλιστικού συστήματος που κατακτήθηκε με αγώνες αιώνων και που βέβαια ήταν και αυτό ανεπαρκές σε σχέση με τις ανάγκες των εργαζόμενων, των μοναδικών παραγωγών του πλούτου. Να ξεσηκωθούν για να φρενάρουν τους σφαγείς των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, τις κυβερνήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, το μεγάλο κεφάλαιο, τους λεγόμενους «θεσμούς» και την ΕΕ που τους στηρίζει. Οι μηχανικοί και συνεργάτες τους, όπως και η τεράστια πλειοψηφία των εργαζομένων, έχουν διπλοπληρώσει για να έχουν περίθαλψη και σύνταξη που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους.
  3. 3. Απαιτεί να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και άμεσα ο Νόμος Κατρουγκαλου – Βρούτση, που κατέβασε τις συντάξιμες αποδοχές σε δραματικά επίπεδα μέχρι και το 1/3 αυτων του 2010. Οι εισφορές μας «περίσσευαν» για το σχηματισμό των δισ. ευρώ αποθεματικών, με τα οποία χρηματοδοτούσαν βιομήχανους, εφοπλιστές κατασκευαστές και τραπεζίτες, των ομίλων του φαρμάκου –υγειονομικού υλικού και ιατρικού εξοπλισμού, των επιχειρηματιών της Υγείας αγόραζαν τράπεζες και ομόλογα. Οι ηγεσίες ΤΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ και σήμερα του ΕΦΚΑ και του ΤΜΕΔΕ ευθύνονται για τη διαχρονική συμβολή τους στην αντιασφαλιστική λαίλαπα.
  4. 4. Να διεκδικήσουμε την επιστροφή των κλεμμένων από τις παρακρατήσεις της ΕΑΣ. Να σταματήσει αμέσως η παράνομη υπερκλοπή της ΕΑΣ.
  5. 5. Να σταματήσουν αμέσως οι πολυετείς καθυστερήσεις καταβολής συντάξεων, εφάπαξ, επικουρικού, που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία των ματωμένων πλεονασμάτων και με την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών με το απαραίτητο προσωπικό. Να σταματήσει ο δεκαετής τουλάχιστον εμπαιγμός κάθε κυβέρνησης για τις συντάξεις που θα βγαίνουν τάχα ηλεκτρονικά σε λίγα λεπτά. Αυτό είναι εφικτό να γίνει άμεσα και πρέπει να επιβληθεί από εμάς.
  6. 6. Διεκδικούμε συντάξεις και για μας και για όλο το Λαό που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας. Παροχές υγείας δωρεάν, χωρίς εισφορές, που να συμβαδίζουν με τα επιτεύγματα της επιστημονικοτεχνικής προόδου. Απαιτούμε να ικανοποιηθούν άμεσα οι απαιτήσεις μας στοιχειώδους ιατρικής κάλυψης για την πανδημία. Καταδικάζουμε την κάθε προσπάθεια νέας εισφοροαφαίμαξης με δημιουργία επαγγελματικού ταμείου και προώθησης της ιδιωτικής ασφάλισης, από συνδικαλιστές-ντίλερ συγκεκριμένων εταιρειών.
  7. 7. Το σύνολο των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ, κάπου 4 δις, από τα οποία το 1 ρουφήχτηκε από την Τράπεζα Αττικής, να δεσμευτεί με ευθύνη της κυβέρνησης σε λογαριασμό που θα χρησιμεύει μόνο για τις ασφαλιστικές ανάγκες των ασφαλισμένων στον ΕΦΚΑ-ΤΣΜΕΔΕ. Κανένας νόμος δεν μπορεί να καταργήσει αυτό το κοινωνικό μας δικαίωμα.
  8. 8. Να παλέψουμε για την λήψη πολιτικής απόφασης για την επιστροφή όλων των μνημονιακών περικοπών στις συντάξεις μας σε όλους μας, χωρίς διάκριση και περιορισμούς. δηλαδή αν έχουν γίνει αιτήσεις, αγωγές κλπ. Να συνεχίσουμε την προσπάθεια πειθούς, ότι η ατομική ή κατά 50δες δικαστική προσφυγή δεν δρομολογεί λύση του προβλήματος ούτε ατομικά, ωθεί στην αποστράτευση, παρέχει, φρούδες ελπίδες, αποτρέπει την ενεργή συμμετοχή σε αγώνες που πρέπει να δώσουμε, όσο γίνεται πιο μαζικά και δυναμικά. Να στηλιτεύουμε έντονα την κάθε απόπειρα αναζωογόνησης του μηχανισμού των αγωγών, και αφαίμαξης των συνταξιούχων από τους μεγαλοδικηγόρους, με τη συνδρομή κυβέρνησης και δικαστηρίων.
  9. 9. Απαιτούμε δημοσιοποίηση των αποφάσεων ΤΜΕΔΕ και Δ. Επιτροπής Μηχανικών κι Εργοληπτών ΔΕ, για να ελέγξουμε αν υπάρχουν χαριστικές διευκολύνσεις και απαλλαγές τεράστιων ποσών των μεγαλοεργολάβων. Οφείλει ο ΕΦΚΑ και το ΤΜΕΔΕ να εκθέσουν δημόσια τους σχετικούς απολογισμούς του ΤΣΜΕΔΕ και τις αποφάσεις των Διοικουσών τους Επιτροπών. Πρόκειται για διεκδικήσεις μας πολλών χρόνων στις οποίες κωφεύουν οι αρμόδιοι, ενώ τα σκάνδαλα συνεχώς αποκαλύπτονται.
  10. 10. Διεκδικούμε την άμεση κατασκευή του γηροκομείου- θεραπευτηρίου στο ίδρυμα Αξελού σαν υποχρέωση του ΕΦΚΑ, με βάση τον προϋπολογισμό-εκτίμηση-έκθεση (των 4 εκατομμυρίων) των μηχανικών Γρηγοριάδη και Τελειώνη. Δεν πρέπει να επιτραπεί καμιά άλλη κωλυσιεργία για την εφαρμογή της διαθήκης. Καταγγέλλουμε τις προκλητικές προτάσεις των παράνομων και με ευθύνη του κ. Βρούτση διατηρούμενων «εκτελεστών», για Airbnb και άλλου είδους ξεπούλημα. Ο ΕΦΚΑ που πήρε τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ είναι υποχρεωμένος άμεσα να χρηματοδοτήσει την εκτέλεση της διαθήκης σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα του διαθέτη. Να μπει φρένο στην καταπάτηση τμημάτων του κτήματος – φιλέτου στην ακριβότερη γη του Πειραιά και να τιμωρηθούν αυτοί που συνειδητά ολιγωρούν εδώ και μήνες. Να σταματήσει αμέσως το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του ΤΣΜΕΔΕ, και να χρησιμοποιηθεί όλη για κοινωνικούς σκοπούς.
  11. 11. Να μην υπάρξει καμιά άλλη χρήση του κτιρίου της Κλαυθμώνος, που κτίστηκε με το αίμα μας, εκτός από την ασφαλιστική εξυπηρέτηση και την εγγυοδοσία των δικαιούχων ΤΣΜΕΔΕ και, φυσικά, και τη στέγαση της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και της ΠΕΤΟΜ – ΤΕΕ. Να υπάρξει διαρκής διεκδίκηση μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα λειτουργίας των δυο σωματείων μας σε επαρκές γραφείο στο κτίριο της Κλαυθμώνος, στο χώρο αναμονής της υπηρεσίας εξυπηρέτησης των συνταξιούχων.
  12. 12. Να δοθούν τα στοιχεία επικοινωνίας με τους 30.000 συνταξιούχους ΤΣΜΕΔΕ .Να καταγγείλουμε, καταρρίπτοντας τα έωλα επιχειρήματα σχετικά με τα «προσωπικά δεδομένα», που τροφοδοτούνται με αντιδραστικές θεσμοθετήσεις από την ΕΕ και καταλήγουν να κατέχουν τα στοιχεία αυτά νόμιμα οι τράπεζες κι οι έμποροι για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων, και όχι τα σωματεία για να ενεργοποιήσουν τα εν δυνάμει μέλη τους.
  13. 13. Διεκδικούμε την επαναφορά του δικαιώματος των συνταξιούχων μηχανικών για ενεργή συμμετοχή στις διαδικασίες του ΤΕΕ, με ψήφο και συμμετοχή σε όργανα και επιτροπές του.
  14. 14. Να απαλλαγεί το καταστατικό της ΕΣΤΑΜΕΔΕ από τις αντιδημοκρατικές αναφορές του.
  15. 15. Διεκδικούμε το νόμιμο μερίδιό μας από τη νομοθετημένη καταβολή των 0,2 ευρώ για τη λειτουργία των σωματείων. Να εκτελεστεί αμέσως η θέληση μας από τον ΕΦΚΑ και τον ΗΔΙΚΑ, να σταματήσει η είσπραξη του 1 ευρώ και να μας αποδώσει αμέσως τις ονομαστικές καταστάσεις με ποσά παρακράτησης. Να μας αποσταλούν τα ποσά που καθυστερεί να δώσει επι μήνες ο ΗΔΙΚΑ.
  16. 16. Να αποκατασταθεί αμέσως η νομιμότητα στην Επιτροπή Εκτελεστών του κληροδοτήματος Αξελού και την Δ. Επιτροπή Μηχανικών κι Εργοληπτών ΔΕ, με την αντικατάσταση των παράνομων οσφυοκαμπτών με αυτούς που επιβάλλει ο Νόμος και αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ.
  17. 17. Απαιτούμε βελτίωση των ηλεκτρονικών ενημερώσεων στην προσωπική μας πλατφόρμα και στις ενημερωτικές αποστολές και απαντήσεις-ενημερώσεις από την υπηρεσία, όπως την αναλυτική μηνιαία παρουσίαση των συντάξεων με αιτιολόγηση κάθε περικοπής, όπως γινόταν παλαιότερα από το ΤΣΜΕΔΕ, για να μπορούμε να ελέγχουμε εύκολα τι μας αποδίδεται και αν υπάρχει υπερκλοπή, όπως στην ΕΑΣ.
  18. 18. Υποστηρίζουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας στους αγώνες τους σαν εργαζόμενοι και άνεργοι, για τα δικαιώματά τους.
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: