“Αυτά είναι τα ωραία…” – Οι εργαζόμενοι της Wolt, της eFood και του Επισιτισμού βγαίνουν μαζί στον δρόμο!

Συγκινητική ήταν η στιγμή που οι εργαζόμενοι έφτασαν στο Υπουργείο Εργασίας, κρατώντας ένα λεπτό σιγής στη μνήμη των νεκρών συναδέλφων τους!

Οι εργαζόμενοι στην eFood πέτυχαν μια μικρή -αλλά μεγάλη σε σημασία- νίκη. Τα προβλήματα στον κλάδο όμως παραμένουν για τους διανομείς και γενικά για όλους τους εργαζόμενους στον επισιτισμό-τουρισμό, που έχει χαρακτηριστεί ως η βαριά βιομηχανία της οικονομίας, αλλά έχει συνθήκες βαριάς εκμετάλλευσης για αυτούς που τον κινούν με τον ιδρώτα τους.

Οι εργαζόμενοι βγήκαν σήμερα στον δρόμο. Οι διανομείς της eFood ενώθηκαν με τους συναδέλφους τους στη Wolt και ξεκίνησαν την εντυπωσιακή τους πορεία από τα γραφεία της δεύτερης. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε και τον διαδηλωτή που καταγράφει τη σκηνή, λέγοντας: Κοίτα ρε! Αυτά είναι τα ωραία, αυτά είναι τα καλά!

Ακολούθησε η πορεία των εργαζόμενων σε όλο τον κλάδο, που πέρασε μπροστά από τη Βουλή, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, συλλογικές συμβάσεις και την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

Για να καταλήξει στο Υπουργείο Εργασίας, όπου τηρήθηκε ένα λεπτό σιγής στη μνήμη των εργαζόμενων που έπεσαν θύματα στο βωμό του κέρδους των αφεντικών, ενώ ζητάνε συνάντηση με τον Υπουργό.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Στη Θεσσαλονίκη, οι διανομείς της eFood έφτιαξαν ένα μικρό κόκκινο ποτάμι…

Ενώ οι εργαζόμενοι κατέληξαν έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ, όπου η διεύθυνση τους υποδέχτηκε με τον καλύτερο τρόπο και με δυνάμεις των ΜΑΤ, αντιμετωπίζοντάς τους ως εχθρούς!

Οι εργαζόμενοι του κλάδου στην Πάτρα είχαν ραντεβού στο ΕΚ της πόλης, με τη στήριξη της διοίκησής του.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη διεύθυνση του ΟΑΕΔ προχώρησαν και οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο σωματείο της Κρήτης, με σύνθημα “δεν μπορούμε να ζούμε άλλο μισή ζωή” και αίτημα αιχμής τη στήριξη των ανέργων συναδέλφων τους, που βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: