Δυο χρόνια κυβέρνηση ΝΔ – 15 στιγμές της κυβέρνησης που δείχνουν πως είναι σαν το παλιό, μουχλιασμένο τυρί!

Να δεις τι σου έχω για μετά…

Η ΝΔ κλείνει σήμερα δύο χρόνια διακυβέρνησης και μερικές δεκαετίες πισωγυρίσματος, στο μετεμφυλιακό κράτος της δεκαετίας του ’50. Ατενίζει με αισιοδοξία τις προκλήσεις της εποχής μας και μας οδηγεί στο μέλλον, κάνοντας παρελθόν δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων, γιατί αυτή η στάνη αυτό το μουχλιασμένο τυρί βγάζει.

Ακολουθούν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές αυτής της διετίας, μαζί με την ευχή να μην μακροημερεύσει -αν μας ενδιαφέρει να μακροημερεύσουμε εμείς δηλαδή.

1. Το ξύλο βγήκε απ’ το Μαξίμου

Τα ανδραγαθήματα της ΕΛ.ΑΣ. του Χρυσοχοΐδη θα απαιτούσαν ειδικό αφιέρωμα-Βίβλο για να εκτεθούν αναλυτικά. ΜΑΤ στο ΑΠΘ (που είναι η δροσερή αύρα της δημοκρατίας μας…), άγρια καταστολή στη Νέα Σμύρνη, απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων -για το καλό μας… Ξύλο και χημικά σε διαδηλωτές, περαστικούς, σχετικούς και άσχετους, για να επιβληθεί το δόγμα “Νόμος και Τάξη”. Ή μάλλον το δόγμα “πάμε να τους γ…με”, όπως έλεγαν και οι ένστολοι χούλιγκαν στη Νέα Σμύρνη.

Ο Χρυσοχοΐδης, ωστόσο, επιβεβαιώνει πως δεν υπάρχει αστυνομοκρατία. Αν υπήρχε, “θα διαδήλωνα και εγώ μαζί σας, κ. Παφίλη…”. Για να το λέει, έτσι θα είναι, όλοι ξέρουν τους δημοκρατικούς αγώνες του κ. Μιχάλη.

2. Δε γεννάμε λεωφορεία και ΜΕΘ

Ο Μητσοτάκης απευθύνεται στον ενικό στον… “Σωτήρη” και ο Τσιόδρας γίνεται άτυπος κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο πρωθυπουργός λέει πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να “γεννήσει λεωφορεία” και ο… Σωτήρης αναλαμβάνει σαν επιστήμονας να εξηγήσει πως αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να γίνουν επενδύσεις στις δημόσιες μεταφορές. Ο πρώτος γιατρός με πτυχίο στη Δημόσια Διοίκηση και την Οικονομία.

3. Ικαρία, Πάρνηθα ή Βερολίνο

Ο Μητσοτάκης κάνει ποδηλατάδα στην Πάρνηθα και μαζικές συναθροσίες με “αυθόρμητους θαυμαστές” του στην Ικαρία, ενώ ο Χαρδαλιάς φιλά το χέρι του ιερέα, εν μέσω πανδημίας. Όλοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και τους περιορισμούς, αλλά κάποιοι αποδεικνύονται λιγάκι πιο ίσοι από τους υπόλοιπους και μπορούν να τον γράφουν στις ρόδες τους.

4. Παρακαλώ, συνδεθείτε αργότερα

Η κυβέρνηση διαφημίζει το Webbex και το σαξές στόρι της τηλεκπαίδευσης. Αλλά το σύστημα καταρρέει από την πρώτη κιόλας μέρα, ενώ πολλοί μαθητές δεν έχουν λαπ-τοπ ούτε σύνδεση, για να απολαύσουν τη νέα ψηφιακή εποχή και τα πλεονεκτήματά της…

5. “Ασυλία” τέλος

Ποιο πανεπιστημιακό άσυλο και ποια “ασυλία” της Αριστεράς; Την ημέρα του Πολυτεχνείου, οι Πραιτωριανοί της κυβέρνησης επιτίθενται απρόκλητα σε κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΚΚΕ. Λίγες βδομάδες μετά, ψηφίζεται στη Βουλή η άρση της βουλευτίνας του ΜεΡΑ25 Αγγελικής Αδαμοπούλου, γιατί τόλμησε να αναφερθεί στους προβοκάτορες της ΕΛ.ΑΣ. που βάζουν κουκούλα και πετάνε μολότοφ. Και μην ξεχνάτε να απολαμβάνετε την “καλύτερη δημοκρατία” που είχαμε ποτέ.

6. Ο Σούπερμαν πάει για ελιές

Ο Χατζηδάκης γίνεται ο Σούπερμαν του ΣΕΒ, καταργώντας το 8ωρο και την Κυριακάτικη αργία, για να μπορούμε να βλέπουμε τα παιδιά μας την Παρασκευή και να μαζεύουμε ελιές. Και αν δεν έχεις ελιές, μπορεί να έχει το αφεντικό σου…

7. Η ελεύθερη αγορά θέλει κρατικά λεφτά

Οι περιορισμοί της πανδημίας μειώνουν φυσιολογικά τις μετακινήσεις και παράλληλα τα κέρδη των εταιριών που διαχειρίζονται τα διόδια και της Fraport που έχει πάρει τα αεροδρόμια. Οι ιδιώτες επιχειρηματίες αποδεικνύουν ότι είναι η πλέον κρατικοδίαιτη τάξη και παίρνουν, βάσει συμφωνίας, από την κυβέρνηση ζεστό κρατικό χρήμα, για να συμπληρωθεί το ποσό των εγγυημένων εσόδων.

Έτσι λειτουργεί η “ελεύθερη αγορά”. Και ακόμα πιο εύρυθμα, όταν παίρνουν λεφτά και τα κανάλια, για να προβάλλουν και να στηρίζουν το έργο της κυβέρνησης.

8. Μετά το χειροκρότημα, οι απολύσεις

Η σύζυγος του πρωθυπουργού μας καλεί να βγούμε στα μπαλκόνια και να χειροκροτήσουμε τους ηρωικούς γιατρούς και υγειονομικούς. Η κυβέρνηση, για να κάνει ακόμα πιο ηρωική την προσπάθειά τους, τους αφήνει αβοήθητους μέχρι εξάντλησης, αρνείται να συναντήσει την ΟΕΝΓΕ (νοσοκομειακοί γιατροί), προχωρά σε απολύσεις εν μέσω πανδημίας, ενώ πλέον εξετάζει ανοιχτά το ενδεχόμενο να κλείσει μερικά νοσοκομεία που δεν είναι αποτελεσματικά…

9. Μας ξεγέλασε το υποκριτικό του ταλέντο…

Η Μενδώνη ξεγελάστηκε, η Παναγιωταρέα έπαθε “ατύχημα” και αποχώρησε, η Πελώνη επέκρινε τη Μενδώνη που προεξόφλησε την ενοχή του Λιγνάδη, ο Μητσοτάκης προσπαθούσε να μείνει εναγώνια έξω από το κάδρο των υπεύθυνων και η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στον Λιγνάδη αρκετό χρόνο για να σβήσει διάφορα ενοχοποιητικά στοιχεία από τον υπολογιστή του. Αλλά σα να μην έφταναν αυτά, η κυβέρνηση προσπάθησε να φανεί ως πολιτικός εκπρόσωπος του κινήματος “me too”, να ευτελίσει ένα τόσο σοβαρό θέμα -που σήμερα μοιάζει σχεδόν ξεχασμένο- και να φροντίσει να το απονευρώσει από κάθε κρίσιμη, ταξική αιχμή.

10. Αν δεν πτωχεύσεις εσύ, αν δεν πτωχεύσω εγώ…

Πώς θα βγάλουν κέρδη οι τράπεζες; Μπορεί η ΝΔ να χρωστά μερικά εκατομμύρια, αλλά δε θα της πάρουν και το σπίτι. Την ίδια στιγμή όμως η κυβέρνηση, πατάει πάνω στον δρόμο που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ, και βάζει ακόμα πιο σφιχτά τη θηλιά στον λαιμό των οφειλετών, που έχουν ως προοπτική να δουλεύουν μια ζωή για τις τράπεζες και στο ενδιάμεσο να “φιλοξενούνται” στο σπίτι που είχαν αγοράσει.

ÌÏÓ×ÁÔÏ-ÔÁ ÍÅÁ ÃÑÁÖÅÉÁ ÔÇÓ ÍÄ ÓÔÇ ÐÅÉÑÁÉÙÓ.(EUROKINISSI-ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)

11. Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά

Η κυβέρνηση δίνει ρεσιτάλ κοινωνικής ευαισθησίας, από το προσφυγικό ως τη συνεπιμέλεια και όσους μπορεί να είναι “καλοί πατεράδες”, μολονότι χτυπάνε τη μάνα του παιδιού τους. Αλλά το αποκορύφωμα της ευαισθησίας ξεδιπλώνεται με αφορμή τα στοιχειώδη δικαιώματα των κρατούμενων, τον εμπαιγμό του Δημάκη που ήθελε απλώς να σπουδάσει, και την εκδικητική μανία απέναντι στον Δ. Κουφοντίνα, με το Facebook να ρίχνει όλως τυχαίως προφίλ και σελίδες που κοινοποιούσαν σχετικές ενημερωτικές αναρτήσεις!

Ο θρίαμβος της κυβερνητικής σκατοψυχιάς…

12. Δώδεκα φορές

Ο Άδωνις πανηγυρίζει πάνω σε αριθμούς πτωμάτων, γιατί το Βέλγιο είχε 12 φορές περισσότερους νεκρούς από την πανδημία, από ό,τι η χώρα μας. Το επόμενο διάστημα, η εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησής του έκανε ό,τι μπορούσε για να μειώσει δραματικά τη διαφορά, ο Άδωνις όμως είχε ήδη στο τσεπάκι τους 12 πόντους (ντουζ πουά) του πολιτικού παχυδερμισμού.

Στον έβδομο ουρανό όλοι! -στην κυριολεξία…

13. Τσιμπηθείτε ρε, τι σας ζητάνε;

-Συμπολίτες μου…

Τα… βαρυσήμαντα διαγγέλματα του Μητσοτάκη διαψεύδουν όσα λέει ο Πέτσας την προηγούμενη μέρα. Μετά από λίγο καιρό χάνουν το όποιο ενδιαφέρον τους και δεν απασχολούν κανέναν. Αφήνουν πίσω, όμως, την αγωνία του Μητσοτάκη να “κάτσει εδώ με τη νεολαία” και να μιλήσει τη γλώσσα της, με φράσεις από τη δεκαετία του ’80 -περί cocooning- και το σύνθημα: τσιμπηθείτε, τσιμπήστε την ευκαιρία…

Ψώνιο, τσιμπητέ μου, no problem από μένα

14. Ηλιοβασίλεμα τα μάτια σου φωτιά

Η Ελλάδα άνοιξε και σας περιμένει. Χωρίς τεστ, χωρίς περιορισμούς. Ζήσε τον covid-free μύθο σου στη χώρα μας, αγαπητέ τουρίστα. Όσοι συνέδεσαν εμπειρικά την αύξηση των κρουσμάτων με το άτακτο άνοιγμα του τουρισμού, θεωρήθηκαν κινδυνολόγοι, σε αντίθεση με την… “υπεύθυνη κυβέρνηση” που ετοιμάζεται φέτος για μία από τα ίδια. Και αν δεν ήρθαν τελικά πολλοί τουρίστες, και αν έχουμε τόσα θύματα, δεν πειράζει. Θα έχουμε πάντα τη Σαντορίνη…

15. Τίτλοι τέλους (;) για ΚΕΘΕΑ

Η κυβέρνηση βάζει χέρι στο ΚΕΘΕΑ, με διορισμένο ΔΣ, αλλοιώνει τη φιλοσοφία και τον χαρακτήρα του, και ουσιαστικά το απειλεί με διάλυση, συγχωνεύοντας και μειώνοντας τις θεραπευτικές του δομές.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: