Yπέρ της απονομής του Νόμπελ Ειρήνης στους Κουβανούς γιατρούς ο Όλιβερ Στόουν

“Πάντα θαύμαζα το ανθρωπιστικό έργο των Κουβανών γιατρών σε τόσες χώρες πληττόμενες από πανδημίες, φυσικές καταστροφές και ασθένειες που μπορούν να προληφθούν.”

Tη φωνή του με εκείνη δεκάδων οργανώσεων και εκατοντάδων προσωπικοτήτων της τέχνης, των γραμμάτων και της διανόησης ενώνει ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης  Όλιβερ Στόουν για την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στις ιατρικές αποστολές της Κούβας.

Γράφοντας στο τουίτερ, ο σκηνοθέτης δήλωσε πως “Πάντα θαύμαζα το ανθρωπιστικό έργο των Κουβανών γιατρών σε τόσες χώρες πληττόμενες από πανδημίες, φυσικές καταστροφές και ασθένειες που μπορούν να προληφθούν. Η μπριγάδα Henry Reeve αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης”, καλώντας τους ακολούθους του να υπογράψουν το σχετικό κείμενο που παραθέτει σε λινκ:

Την ανάρτηση του Όλιβερ Στόουν πρόβαλε και ο πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας – Κανέλ στον επίσημο λογαριασμό του στο τουίτερ, σημειώνοντας πως “Ο Όλιβερ Στόουν ζητά το Νόμπελ Ειρήνης για τους Κουβανούς γιατρούς”.

Παρομοίως, ο υπουργός πολιτισμού Αλπίδιο Αλόνσο, έγραψε στο λογαραισμό του πως ο σκηνοθέτης υπέγραψε το κείμενο στήριξης στου Κουβανούς γιατρούς, που έχουν προσφέρει ιατρική βοήθεια σε πάνω από 30 χώρες παγκοσμίως.

O Στόουν είναι γνωστός φίλος της Κούβας και μεταξύ άλλων, το 2003 προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ του “Κομαντάντε”, αφιερωμένο στο Φιντέλ Κάστρο, μετά από πολυήμερες συνεντεύξεις του σκηνοθέτη με τον ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: