YES TO PEACE – NO TO NATO… Μεγάλο Διεθνές Συλλαλητήριο ενάντια στο ΝAΤΟ στην Ουάσιγκτον

Φέτος το ΝΑΤΟ συμπληρώνει 70 χρόνια ζωής και μια σειρά φιλειρηνικές οργανώσεις, των ΗΠΑ, του επιφυλάσσουν “πάρτυ γενεθλίων” στη “γενέτειρα” πόλη του, με σύνθημα “Ναι στην Ειρήνη – Όχι στο ΝΑΤΟ”.

Στις 4 Απριλίου 1949, ιδρύθηκε το ΝΑΤΟ, στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Από τότε το ΝΑΤΟ έχει επιδείξει το ρόλο του σαν επιθετικός ιμπεριαλιστικός μηχανισμός, με δεκάδες επεμβάσεις, επιθέσεις, πολέμους, πραξικοπήματα, με στόχο την ανατροπή προοδευτικών κυβερνήσεων και την εξυπηρέτηση των ματωμένων σχεδίων των πολυεθνικών και του ιμπεριαλισμού. Ελάχιστες χώρες υπάρχουν που δεν έχουν υποστεί τις συνέπειες αυτής της επεμβατικότητας κι επιθετικότητας.

Φέτος λοιπόν, στα 70ά γενέθλιά του, στην πόλη που “γεννήθηκε”, μια σειρά φιλειρηνικές οργανώσεις, των ΗΠΑ, του επιφυλάσσουν “πάρτυ γενεθλίων” με σύνθημα “Ναι στην Ειρήνη – Όχι στο ΝΑΤΟ”.

Πρώτο βιολί στη διοργάνωση το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (WPC – ΠΣΕ), αλλά και οι οργανώσεις Coalition Against U.S. Foreign Military Bases, Black Alliance for Peace, World Beyond War, Mobilization Against War and Occupation, Veterans For Peace, Canadian Peace Congress, International Action Center, Popular Resistance, Plymouth Congregational United Church of Christ, U.S. Peace Council, UNAC, Canadian Voice of Women for Peace, West Coast UNAC, Women Against Military Madness, WILPF-US Section, Friends of the Congo, March on the Pentagon, CODEPINK, Virginia Defenders, που αποτελούν την οργανωτική επιτροπή των κινητοποιήσεων:
1. Της μεγάλης διαδήλωσης της 30ής Μαρτίου ενάντια στο ΝΑΤΟ.
2. Του συνεδρίου Ειρήνης που θα γίνει στις 31 Μαρτίου.

Από το 2010, το ΠΣΕ  οργανώνει κάθε χρόνο την εκστρατεία “Ναι στην Ειρήνη – Όχι στο ΝΑΤΟ,” με μαζικές εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Απαιτούν τη διάλυση του ΝΑΤΟ και την υποστήριξη του αγώνα των λαών σε κάθε κράτος μέλος του, για την απεμπλοκή από αυτό.

Όπως λένε και στη σχετική ανακοίνωσή τους για τις φετινές εκδηλώσεις:

“Αντιτιθέμεθα στις πολιτικές του πολέμου και στις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από το ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία, την Υεμένη κλπ.
Καταγγέλλουμε τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και όλων των κρατών του ΝΑΤΟ που έχουν ενεργήσει μαζί και ομόφωνα εναντίον των λαών του κόσμου.

Επιπλέον, καταγγέλλουμε τις πολιτικές και στρατιωτικές δράσεις του ΝΑΤΟ, χέρι στο χέρι με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ήδη δημιουργεί τον στρατό της και παρεμβαίνει κι αυτή σε πολλές αποστολές στο εξωτερικό.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους να οργανώσουν γύρω από την ημερομηνία της 4ης Απριλίου 2019 διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις και άλλα γεγονότα σε όσες μπορούμε περισσότερες χώρες, υπογραμμίζοντας την αντίθεση στον επιθετικό μηχανισμό ΝΑΤΟ που είναι ο εχθρός του Ειρήνη και των λαών.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Το ΠΣΕ υποστηρίζει τις δράσεις που έχει σχεδιάσει το συμβούλιο ειρήνης των ΗΠΑ και ο Ενωμένος Συνασπισμός κατά του Πολέμου και πολλές άλλες ειρηνευτικές οργανώσεις στις ΗΠΑ, για την 30η Μαρτίου 2019 για μια εθνική μαζική κινητοποίηση – Συλλαλητήριο,
στην Ουάσιγκτον, στο πάρκο Λαφαγιέτ (απέναντι από τον λευκό οίκο) στις 1:00 μμ. Σχετική πρόσκληση καθώς και τον κατάλογο των διοργανωτών, μπορείτε να βρείτε στα https://uspeacecouncil.org/a-call-for-national-mobilization-to-oppose-nato-war-and-racism/ και http://no2nato2019.org/).

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης θα οργανώσει επίσης ένα συνέδριο κατά του ΝΑΤΟ την 31 η Μαρτίου 2019 από τις 3:00 έως τις 7:00 μ.μ. στην Επισκοπική Εκκλησία St. Stephen, στην οδό Newton στην Ουάσιγκτον. Καλούμε όλα τα μέλη μας και τους φίλους να υποστηρίξουν και να παρευρεθούν σε αυτή τη διάσκεψη, που οργανώνουμε μαζί με τους US Peace Council (USPC – https://uspeacecouncil.org) και United Anti-War Coalition (UNAC – https://www.unacpeace.org) “.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, οι διοργανωτές μας ζητούν να επικοινωνήσουμε με το ΠΣΕ στο [email protected] και με τους USPC στο [email protected] . Σε περίπτωση που χρειάζεστε βίζα, οι εξατομικευμένες προσκλήσεις μπορούν να σταλούν από τους USPC. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε τεχνική υποστήριξη για θέματα καταλύματος, από τους ίδιους.

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ

Επισημαίνεται στις ανακοινώσεις των οργανώσεων – διοργανωτών του συλλαλητηρίου, ότι στις 4 Απριλίου, είναι επίσης η 51η επέτειος της δολοφονίας του Δρ. Martin Luther King, Jr., του διεθνώς αναγνωρισμένου ηγέτη στον αγώνα κατά του ρατσισμού, της φτώχειας και του πολέμου. Κι όμως τα γεράκια του ΝΑΤΟ, “σε μια σκόπιμα προσβλητική ενέργεια”,  δε σεβάστηκαν ούτε αυτό και όρισαν αυτή την ημερομηνία, για να γιορτάσουν την 70ή επέτειο του ΝΑΤΟ, πραγματοποιώντας την ετήσια συνάντηση κορυφής στην Ουάσιγκτον, DC.

Αν αποφασίσετε ότι θέλετε να επισκεφθείτε την Ουάσιγκτον μ’ αυτήν την ευκαιρία, μάλλον θα πρέπει να συντονιστείτε με την ΕΕΔΥΕ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: