Tο βραβείο Λένιν απένειμε το ΚΚΡΟ στο Ραούλ Κάστρο

Θα ακολουθήσει ταξίδι κορυφαίου στελέχους του κόμματος στην Κούβα για την απονομή του βραβείου προσωπικά στην ηγετική μορφή της Κουβανικής Επανάστασης.

Το βραβείο Λένιν, το οποίο έχουν λάβει κι Έλληνες στο παρελθόν, ανάμεσά τους οι ποιητές Κώστας Βάρναλης και Γιάννης Ρίτσος, έχει συνδυαστεί ανεξίτηλα με το όνομα της Σοβιετικής Ένωσης. To Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας κρατά ζωντανή τη μνήμη του σημαντικότερο σοβιετικού βραβείου ως σήμερα, απονέμοντας το φέτος, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 149 χρόνων από τη γέννηση του Λένιν, στο Ραούλ Κάστρο.

Την απονομή του βραβείου ανακοίνωσε ο ηγέτης του ρωσικού κόμματος, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, αναφέροντας ως λόγους “την εξαίρετη προσφορά του και τη διάδοση των ιδανικών του σοσιαλισμού”, προσθέτοντας πως “ο αδελφός λαός της Κούβας είναι υπόδειγμα”. Πέρα από τη βράβευση θα ακολουθήσει και επίσκεψη του Ιβάν Μελνικόφ, μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΡΟ στην Κούβα, ώστε να μεταφέρει το βραβείο στο Ραούλ προσωπικά στη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτομαγιάς.

Με πληροφορίες από pcc.cu

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: