Το Twitter λογόκρινε με το “έτσι θέλω” τους λογαριασμούς-προφίλ του ΚΚ των Εργαζομένων της Ισπανίας

Το φαιδρό πρόσχημα ήταν η “ασυνήθιστη δραστηριότητα” του προφίλ, χωρίς άλλη διευκρίνηση, “εντελώς τυχαία” μία μέρα αφού το PCTE άρχισε να φτιάχνει λίστα με τις επιχειρήσεις που πήραν μέτρα εναντίον των εργαζομένων, με πρόσχημα τον κορονοϊό.

Πριν από λίγες ώρες, το ισπανικό Τουίτερ προχώρησε στην προσωρινή αναστολή αρκετών προφίλ, μεταξύ των οποίων του κεντρικού προφίλ του ΚΚ των Εργαζομένων της Ισπανίας. Το πρόσχημα ήταν ότι εντοπίστηκε “ασυνήθιστη δραστηριότητα”, χωρίς καμία περαιτέρω εξήγηση, παρά το αίτημα των διαχειριστών για περισσότερες πληροφορίες.

Παράλληλα, υπό αντίστοιχο περιορισμό έχουν τεθεί -εκτός από του ΚΚ- και άλλα προφίλ πολιτικών οργανώσεων, που καλούσαν σε κινητοποίηση κατά τη διάρκεια της ομιλίας του βασιλιά Φελίπε του ΣΤ’, σε μια φανερή και σχεδιασμένη περίπτωση λογοκρισίας και επίθεσης στην ελεύθερη έκφραση -όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕΙ.

Το κόμμα σημειώνει πως εκτός από τον κεντρικό του λογαριασμό, τέθηκαν υπό προσωρινή αναστολή και τα προφίλ των οργανώσεων στην Καταλονία, τη χώρα των Βάσκων, καθώς και των προφίλ της νεολαίας του κόμματος σε διάφορες περιφέρειες της Ισπανίας.

Το PCTE σημειώνει επίσης στην ανακοίνωσή του:

Είναι απαράδεκτο το κράτος εκτάκτου ανάγκης να λειτουργεί για να καταστείλει την ελεύθερη έκφραση. Απευθύνουμε έκκληση στον λαό, τα ΜΜΕ, την κοινότητα του Τουίτερ και τις εργατικές – λαϊκές οργανώσεις να εμποδίσουμε αυτή την ξεκάθαρη απόπειρα λογοκρισίας.

Αν κάνουν να σωπάσει ένας από εμάς, μας κάνουν να σωπάσουμε όλοι.

Εμείς σημειώνουμε πως η κίνηση αυτή έρχεται, εντελώς τυχαία και συμπτωματικά, μία μόλις ημέρα μετά την έναρξη της πρωτοβουλίας του ΚΚ των Εργαζομένων της Ισπανίας, που συγκέντρωνε σε ένα νήμα στο Twitter όλες τις καταγγελίες για επιχειρήσεις που αξιοποίησαν την έξαρση του κορονοϊού για να αναστείλουν προσωρινά (;) τα δικαιώματα και τις συμβάσεις των εργαζομένων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: