Την πληρωμή τους ζητούν οι αστυνομικοί για τη βοήθειά τους στο πραξικόπημα της Βολιβίας – Πακτωλοί εκατομμυρίων στους επίορκους αξιωματικούς

Η πληροφορία αυτή έρχεται να προστεθεί στις αποκαλύψεις που έρχονται από βραζιλιάνικα ΜΜΕ για την εξαγορά αξιωματικών του στρατού ώστε να στηρίξουν την ανατροπή του Μοράλες.

Τα αργύρια της προδοσίας ζητά επιτακτικά για λογαριασμό της αστυνομίας ο διοικητής της, σύμφωνα με έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Έβο Μοράλες τη Δευτέρα. Σε αυτό ο διοικητής ζητά από την ψευδοκυβέρνηση της Ζανίνε Ανιές να ανταποκριθεί στην υπόσχεσή της για μισθολογική αύξηση, που θα έπρεπε να είχε δοθεί στις 8 Νοέμβρη, όταν και στασίασε η αστυνομία, διευκολύνοντας τα σχέδια των πραξικοπηματιών.

Οι πραξικοπηματίες είχαν τάξει στους αστυνομικούς εξίσωση μισθών και επιδομάτων στα επίπεδα των αξιωματικών του στρατού. Το έγγραφο φέρει επίσημη σφραγίδα της αστυνομίας και υπογράφεται από τον αξιωματικό που ηγήθηκε της στάσης ενάντια στο Μοράλες, λίγες ώρες προτού ο ίδιος εξαναγκαστεί σε παραίτηση.

Η πληροφορία αυτή έρχεται να προστεθεί στις αποκαλύψεις που έρχονται από βραζιλιάνικα ΜΜΕ για την εξαγορά αξιωματικών του στρατού ώστε να στηρίξουν την ανατροπή του Μοράλες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο επικεφαλής του στρατού της Βολιβίας, Γουίλιαμς Κάλιμαν, που διέταξε ουσιαστικά να παραιτηθεί ο Μοράλες απειλώντας έμμεσα με αιματοχυσία, διέφυγε λίγες μέρες μετά το πραξικόπημα στην Αμερική κατά ένα εκατομμύριο δολάρια πλουσιότερος. Υπεύθυνος για τη δωροδοκία φέρεται ο Μπρους Γουίλιαμσον, δεύτερος τη τάξει διπλωμάτης στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βολιβία, ο οποίος επίσης σύμφωνα με την ίδια πηγή έδωσε και 500.000 δολάρια σε κάθε έναν από τους αρχηγούς της αστυνομίας.

Την ίδια ώρα, οι πραξικοπηματίες, εκτός από την καταστολή των διαδηλωτών υπέρ του Μοράλες, συνεχίζουν τις διώξεις κατά των πολιτικών τους αντιπάλων, διατάσσοντας τη σύλληψη του πρώην υπουργού προεδρίας Χουάν Ραμόν Κιντάνα, που κατηγορείται για «τρομοκρατία» και «στάση».

Με πληροφορίες από telesur

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: