Την αλληλεγγύη τους στο ΚΚ Τουρκίας εκφράζουν το ΚΚΕ κι άλλα 19 εργατικά και κομμουνιστικά κόμματα

Δήλωση στήριξης στο ΚΚ Τουρκίας στο οποίο απαγορεύτηκε η κάθοδος στις εκλογές με το όνομά και τα σύμβολά του, εκφράζουν 20 κομμουνιστικά κι εργατικά κόμματα, καλώντας σε υπερψήφιση της πλατφόρμας “Αυτή η κοινωνική τάξη πρέπει ν’αλλάξει”, που στηρίζει το ΤΚΡ.

Με κοινή ανακοίνωσή τους 20 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, ανάμεσά τους και το ΚΚΕ, εκφράζουν τη στήριξη και αλληλεγγύη τους στο ΚΚ Τουρκίας, που το αστικό κράτος απαγόρευσε τη συμμετοχή του στις επικείμενες εκλογές.

Στην ανακοίνωση σημειώνουν:

«Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που υπογράφουμε παρακάτω, καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τετελεσμένη απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να απαγορεύσει στο Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας να συμμετάσχει στις εκλογές της 24ης Ιούνη.

Καλούμε το λαό να αρνηθεί να εκλέξει ανάμεσα στον έναν ή άλλο διαχειριστή του καπιταλιστικού συστήματος. Τον καλούμε να ψηφίσει τους ανεξάρτητους υποψηφίους της πλατφόρμας “Αυτή η κοινωνική τάξη πρέπει να αλλάξει” και να σηκώσουν τη σημαία του σοσιαλισμού πριν και μετά τις εκλογές. Μην αφήσετε την αστική τάξη να καθορίζει το μέλλον σας.

Εκφράζουμε τη συντροφική μας στήριξη και αλληλεγγύη σε όλους τους ανεξάρτητους υποψηφίους που συμμετέχουν στις επερχόμενες εκλογές με την πλατφόρμα “Αυτή η κοινωνική τάξη πρέπει να αλλάξει”, που έχει αναλάβει την υπευθυνότητα να είναι η φωνή και ελπίδα της εργατικής τάξης της Τουρκίας».

Τα κόμματα που υπογράφουν είναι:

ΚΚ Βραζιλίας, ΚΚΕ, Ουγγρικό Εργατικό Κόμμα, ΚΚ Ινδίας, ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό), Τουντέχ (Κόμμα των μαζών του Ιράν), Ιορδανικό ΚΚ, Λιβανέζικο ΚΚ, ΚΚ Μεξικού, ΚΚ Πακιστάν, Παλαιστινιακό ΚΚ, Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας, Νοτιοαφρικανικό ΚΚ, ΚΚ Ισπανίας, ΚΚ Λαών Ισπανίας, ΚΚ Λαών Ισπανίας, Συριακό ΚΚ, ΚΚ Ουκρανίας, ΚΚ Βενεζουέλας.

Από 902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: