Θετικές στον κορονοϊό τρεις νοσοκομές στη Βρετανία που φορούσαν σακούλες σκουπιδιών για προστασία

“Ατυχές, αλλά όχι απρόσμενο” περιορίστηκε να χαρακτηρίσει το συμβάν η διοίκηση του νοσοκομείου.

Πριν λίγες βδομάδες η εικόνα των νοσοκόμων από το ξενοδοχείο Νόρθγουικ Παρκ στο Χάροου είχε κάνει το γύρο του κόσμου, δείχνοντας τις να φορούν σακούλες σκουπιδιών, ελλείψει προστατευτικής ενδυμασίας. Παρόμοιες εικόνες είχαν κυκλοφορήσει και από τη Νέα Υόρκη.

Οι τρεις γυναίκες διαγνώστηκαν τελικά θετικές στον κορονοϊό την περασμένη εβδομάδα, ενώ υψηλόβαθμη πηγή του νοσοκομείου κάνει λόγο πως πάνω από 50% του προσωπικού σε μια από τις κλινικές έχει νοσήσει από τον ιό. Ωστόσο το προσωπικό έχει απειληθεί να μη μιλήσει στα ΜΜΕ για τις ελλείψεις προστατευτικού εξοπλισμού. Τον περασμένο μήνα, μια από τις εικονιζόμενες νοσηλεύτριες είχε ζητήσει “κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό τώρα, αλλιώς θα πεθάνουν νοσοκόμες και γιατροί. Είναι τόσο απλό. Περιθάλπουμε τους ίδιους τους συναδέλφους μας στην κλινική αφού κολλάνε τον ιό από τους ασθενείς. Πώς γίνεται αν είναι δίκαιο αυτό; Είναι τόσοι νέοι άνθρωποι εδώ που χρειάζονται οξυγόνο, πολλοί με άσθμα ή διαβήτη. Δεν μπορούν να σταματήσουν να βήχουν, απλά βήχουν και βήχουν και δεν μπορούν να κάνουν τίποτε για να το σταματήσουν. Αλλά εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε παρά να τους βοηθήσουμε να αναπνεύσουν. Κάποιες φορές το σώμα απλά τα παρατάει και πεθαίνουν. Δεν μπορούμε να τους βοηθήσουμε. Είναι πάρα πολλοί οι ασθενείς με Covid 10 για να τα βγάλουμε πέρα. Κάνουμε πως χαμογελάμε γενναία, αλλά μέσα μας είμαστε τρομοκρατημένες. Δεν ξέρω τι θα γίνει μετά”.

Η αρμόδια υπηρεσία του NHS που διοικεί το νοσοκομείο, αρνήθηκε να σχολιάσει συγκεκριμένα αν νόσησαν οι νοσηλεύτριες, ωστόσο επιβεβαίωσε ότι “ένας αριθμός μελών του προσωπικού σε περιοχές θετικές για Covid-19 έχουν θετικά τεστ για κορονοϊό”, κάνοντας λόγο για περιστατικό “ατυχές, αλλά όχι απρόσμενο” που “συμβαδίζει με την εμπειρία υγειονομικού προσωπικού σε όλο τον κόσμο”. Χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη για την κατάσταση ή να δεσμεύεται για βελτίωση της παρεχόμενης προστασίας, δήλωσε απλά πως παρέχει “πλήρη υποστήριξη στα μέλη του προσωπικού που αρρωσταίνουν” και “τους εύχεται ταχεία ανάρρωση”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: