“Θεραπεία” της ομοφυλοφιλίας ζητάει ο υπουργός παιδείας του Ισραήλ

Στο σύγχρονο Ισραήλ συνυπάρχουν αρμονικά το pinkwashing, με τη χώρα να αυτοπροβάλλεται ως πρωταθλήτρια σεβασμού στη διαφορετικότητα την ώρα που κρατάει κυριολεκτικά σκλαβωμένο έναν ολόκληρο λαό, κι από την άλλη εκδηλώσεις τις πιο μισάνθρωπης ομοφοβίας

Την αναβίωση σκοταδιστικών και απάνθρωπων πρακτικών αντιμετώπισης της ομοφυλοφιλίας υπερασπίζεται ο ακροδεξιός υπουργός παιδείας Ραφί Πέρετζ, ηγέτης της “Ενωμένης Δεξιάς”, κυβερνητικού εταίρου του Βενιαμίν Νετανιάχου. Ο ραβίνος υπουργός ισχυρίστηκε πως “είναι εφικτή” η “θεραπεία μεταστροφής” της ομοφυλοφιλίας, κι ότι ο ίδιος “είναι εξοικειωμένος με αυτή και την έχει κάνει”. Αναφέρθηκε μάλιστα στο συγκεκριμένο παράδειγμα ενός γκέι άνδρα, λέγοντας πως “Πρώτα απ’ όλα, τον αγκάλιασα. Του είπα πολύ ζεστά πράγματα. Του είπα: “Ας σκεφτούμε. Ας μελετήσουμε. Και ας στοχαστούμε”.

Η “θεραπεία μεταστροφής”, που μετέρχεται μια σειρά μεθόδους για την αλλαγή σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου του ατόμου, έχει καταδικαστεί διεθνώς από την ιατρική κοινότητα, καθώς μπορεί να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στα άτομα, που φτάνουν μέχρι την αυτοκτονία.

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΛΟΑΤ κοινότητας της χώρας, με δασκάλους – μέλη της να αποστέλλουν επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό, πραγματοποιώντας παράλληλα διαδήλωση με αίτημα την παραίτησή του. Όσο για τον Νετανιάχου, ενόψει και των εκλογών του Σεπτεμβρίου, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις, ζητώντας εξηγήσεις από τον υπουργό του, που ως την ώρα που γράφονταν οι γραμμές παρέμενε ωστόσο στη θέση του.

Ο ίδιος ο Πέρετζ, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, προχώρησε σε μερική ανασκευή, χωρίς να αναιρεί την ουσία των λεγομένων του, λέγοντας πως δεν ανήκει στις προθέσεις του να υποβάλει υποχρεωτικά γκέι ανηλίκους σε “θεραπεία μεταστροφής”. Ο υπουργός παιδείας έχει στο ενεργητικό του μια σειρά ακραία ρατσιστικές δηλώσεις, όπως ότι ο γάμος Εβραίων της διασποράς με μη ομόφυλούς τους είναι “δεύτερο Ολοκαύτωμα”, ενώ παράλληλα ζητά προσάρτηση του συνόλου της Δυτικής Όχθης στο Ισραήλ, με στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων από τους Παλαιστίνιους, με το λογική ότι «η κυβέρνηση θα φροντίσει για όλες τις ανάγκες αυτών των μη πολιτών, αλλά δεν θα τους επιτραπεί να παίρνουν πολιτικές αποφάσεις».

Φαίνεται ότι στο σύγχρονο Ισραήλ συνυπάρχουν αρμονικά το pinkwashing, με τη χώρα να αυτοπροβάλλεται ως πρωταθλήτρια σεβασμού στη διαφορετικότητα την ώρα που κρατάει κυριολεκτικά σκλαβωμένο έναν ολόκληρο λαό, κι από την άλλη εκδηλώσεις τις πιο μισάνθρωπης ομοφοβίας. Αντίφαση μόνο φαινομενική, αφού πηγάζει από ένα εξορισμού απάνθρωπο καθεστώς, που δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τη λεπτή στρώση ανθρωπιστικού μακιγιάζ που φοράει.

Με πληροφορίες από 3pointmagazine.gr

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: