Τετράχρονο αγοράκι πέθανε από γρίπη γιατί αντιεμβολιαστές συμβούλευσαν τη μητέρα να του δώσει μητρικό γάλα και μούρα

H μητέρα δεν έδωσε Tamiflu στο άρρωστο παιδί της, ακολουθώντας τα γιατροσόφια που της πρότειναν σε μεγάλη ιστοσελίδα αντιεμβολιαστών, που παραμένει ακόμα ενεργή στο Facebook.

Τις τραγικές διαστάσεις του αντιεμβολιαστικού κινήματος στις ΗΠΑ αναδεικνύει ο τραγικός χαμός τετράχρονου αγοριού από γρίπη στο Κολοράντο. Αιτία η άρνηση της αντιεμβολιάστριας μητέρας του να του χορηγήσει το αντιϊκό φάρμακο tamiflu, άρνηση η οποία ενισχύθηκε από τις προτροπές ομοϊδεατών της σε ομάδα του Facebook με τίτλο “Σταματήστε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό”. Η μητέρα χαρακτήρισε “τρομαχτικό” το γεγονός πως ο γιατρός της σύστησε να πάρει η ίδια και τα άλλα δύο παιδιά της tamiflu, δηλώνοντας πως δε θα το πάρει και ότι τα παιδιά της δεν έχουν κάνει αντιγριπικό εμβόλιο.

Ανάμεσα στα γιατροσόφια που της πρότειναν στην ομάδα ήταν να δώσει στο παιδί ένα είδος μούρου, ψευδάργυρο, βιταμίνες, φρούτα και λαχανικά, θυμάρι, ακόμα και μητρικό γάλα. Η μητέρα απάντησε: “Τέλεια, θα τα δοκιμάσω” και όπως ήταν αναμενόμενο, η υγεία του παιδιού, το οποίο είχε υψηλό πυρετό, χειροτέρευσε ραγδαία, με αποτέλεσμα την Πέμπτη να εκπνεύσει στο νοσοκομείο.

Οι αναρτήσεις της μητέρας διαγράφηκαν από την ομάδα, σκρινσοτ αμερικάνων ΜΜΕ ωστόσο αποδεικνύουν το διάλογο. Επιπλέον, η ομάδα παραμένει ενεργή, διαθέτοντας πάνω από 178000 μέλη. Το Facebook, που επανειλημμένα έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής για την ανοχή του στην αντιεμβολιαστική προπαγάνδα, περιορίστηκε να συλλυπηθεί την οικογένεια και να ισχυριστεί ότι κάνει ό,τι μπορεί για να περιορίσει τη δράση των αντιεμβολιαστών.

Μόλις πέρσι, η Αμερικανική Ιατρική Ένωση έστειλε επιστολή στους CEO μεγάλων εταιρειών όπως η Amazon, Facebook, Google, Pinterest, Twitter και Youtube, προειδοποιώντας τους για τον κίνδυνο παραπληροφόρησης σε σχέση με τον εμβολιασμό μέσα από τις πλατφόρμες τους.

Mε πληροφορίες από businessinsider

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: