Στον Ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή – Εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Βενεζουέλας

Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κάνουν μαθήματα “δημοκρατίας” και “ανθρωπίνων δικαιωμάτων” οι ιμπεριαλιστές που έχουν σφαγιάσει τόσους και τόσους λαούς σε όλο τον κόσμο! Μόνος υπεύθυνος για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα είναι ο λαός της και με τον αγώνα του μπορεί να επιβάλει το δίκιο του!

Πολύμορφες πρωτοβουλίες αλληλεγγύης στο λαό της Βενεζουέλας, ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα, έχουν αναλάβει μια σειρά φορείς του μαζικού κινήματος.

Συγκεκριμένα, η ΚΝΕ καλεί σε παραστάσεις διαμαρτυρίας και πικετοφορίες την ερχόμενη Τρίτη 5 Φλεβάρη, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με σύνθημα «Αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας! Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!».

Στην πρωτεύουσα, το σημείο συγκέντρωσης είναι το Πάρκο Ελευθερίας (7 μμ), για να ακολουθήσει πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ και τα γραφεία της ΕΕ, που στηρίζουν ανοιχτά τον πραξικοπηματικά αυτο-ανακηρυχθέντα πρόεδρο της Βενεζουέλας, Χ. Γκαϊδό. Στη Θεσσαλονίκη, το κάλεσμα είναι για την ίδια ώρα (7 μμ) στο Άγαλμα Βενιζέλου και θα ακολουθήσει πορεία στο αμερικάνικο προξενείο.

Στο κάλεσμά της η ΚΝΕ καλεί σε μαζική καταδίκη της ωμής ιμπεριαλιστικής επέμβασης από ΗΠΑ κι ΕΕ, των επεμβατικών πολιτικών τους ενάντια σε όσες κυβερνήσεις δεν τους είναι αρεστές, καθώς και της υποκρισίας των αστικών κομμάτων στην Ελλάδα.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά: Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κάνουν μαθήματα “δημοκρατίας” και “ανθρωπίνων δικαιωμάτων” οι ιμπεριαλιστές που έχουν σφαγιάσει τόσους και τόσους λαούς σε όλο τον κόσμο! Μόνος υπεύθυνος για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα είναι ο λαός της και με τον αγώνα του μπορεί να επιβάλει το δίκιο του!

Ενώ το κάλεσμα συνεχίζει καλώντας σε αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας, τον αγώνα του ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τους κομμουνιστές της Βενεζουέλας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του, καθώς και σε όλους τους λαόυς που βρίσκοντια στο στόχαστρο, βιώνοντας την εκμετάλλευση, τον πόλεμο και την προσφυγιά.

Ταυτόχρονα η ΕΕΔΥΕ, η ΟΓΕ και η ΕΕΔΔΑ καταδικάζουν την ιμπεριαλιστική επέμμβαση και καλούν σε μαζική παρουσία στην εκδήλωση αλληλεγγύης, την Κυριακή 10 Φλεβάρη, στις 6.30 μμ, στην Αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων στην πλατεία Κάνιγγος (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος), όπου θα μιλήσει ο επιτετραμμένος της Βενεζουέλας Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες.

Στο κάλεσμά τους η ΕΕΔΥΕ, η ΟΓΕ και η ΕΕΔΔΑ αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Για μια ακόμη φορά γίνεται φανερό πως οι ιμπεριαλιστές καταπατούν κάθε έννοια κυριαρχίας και δικαιωμάτων των λαών, για την ανατροπή κυβερνήσεων που δεν είναι αρεστές στις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ. Η ελληνική κυβέρνηση και μαζί της και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα φέρνουν σοβαρές ευθύνες που εθελοτυφλούν μπροστά στο νέο έγκλημα. Απαιτούμε να πάρουν θέση και να καταδικάσουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση.

Τονίζουμε ότι οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα, η εκλογή της ηγεσίας της χώρας και η υπεράσπιση των συμφερόντων της είναι αποκλειστική υπόθεση του λαού της, μακριά από κάθε λογής ξένες παρεμβάσεις, οικονομικές, στρατιωτικές και κάθε είδους απειλές. Η μαζική παρουσία στην εκδήλωση αλληλεγγύης θα είναι μια μορφή έμπρακτης έκφρασης της αλληλεγγύης του ελληνικού λαού στο δοκιμαζόμενο λαό της Βενεζουέλας, ενάντια σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και σε όσους συστηματικά επιχειρούν να εξωραΐσουν το βρώμικο εγκληματικό ρόλο τους ως παράγοντες “ασφάλειας και σταθερότητας”, μεταξύ αυτών και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή! Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: