Στην τουαλέτα πέθανε ασθενής με κορονοϊό στην Ιταλία

Ο άντρας φέρεται να βρέθηκε όχι από γιατρούς ή νοσοκόμους, αλλά από άλλους ασθενείς που περίμεναν υπομονετικά σε ράντζα μέχρι να αδειάσουν κρεβάτια στους θαλάμους. 

Δραματικές ώρες βιώνει ξανά η Ιταλία μετά την ανάπαυλα του καλοκαιριού, καθώς η πανδημία ξαναχτυπά μετά το φονικό πέρασμά της την άνοιξη, με το επίκεντρο αυτή τη φορά να έχει μεταφερθεί, εκτός από το βορρά και στο νότο της χώρας, ιδιαίτερα στην Νάπολι και την περιφέρειά της την Καμπανία.

Η κατάσταση είναι τέτοια που ο πρωθυπουργός Κόντε σκέφτεται την παρέμβαση των στρατιωτικών γιατρών και νοσηλευτών, ενώ ο περιφερειάρχης της Καμπανίας ζητά περιορισμό των μετακινήσεων στην παραλιακή οδό της Νάπολης. Παράλληλα, σχεδιάζεται η απομόνωση περιστατικών με ελαφρά συμπτώματα της νόσου σε ειδικά ξενοδοχεία.

Την ίδια στιγμή τα νοσοκομεία της πόλης ασφυκτιούν, με τους ασθενείς να μένουν στα αζήτητα για ώρες. Οργή και θλίψη προκαλεί ιδιαίτερα η είδηση πως άντρας που είχε μεταφερθεί στα επείγοντα του νοσοκομείου Καρνταρέλι στη Νάπολη, έχασε τη ζωή του μέσα σε τουαλέτα. Ο άντρας φέρεται να βρέθηκε όχι από γιατρούς ή νοσοκόμους, αλλά από άλλους ασθενείς που περίμεναν υπομονετικά σε ράντζα μέχρι να αδειάσουν κρεβάτια στους θαλάμους.

Η οριακή κατάσταση στη Νάπολη φαίνεται κι από το γεγονός πως στο νοσοκομείο “Κοντούνιο” άνθρωποι περίμεναν ακόμα και 24 ώρες στα αυτοκίνητά τους έξω από τα επείγοντα, με νοσηλευτές να προστρέχουν ακόμα και με φιάλες οξυγόνου για την ενίσχυση των ασθενών που δυσκολεύονταν να αναπνεύσουν.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: