Σήφης Κεμπάπ – Αστυνομική παρέμβαση στο κατάστημα “Στάλιν Ντονέρ” στη Μόσχα

Οι αρχές από την πρώτη στιγμή έβαλαν στο μάτι το κατάστημα, με την αστυνομία να κάνει έφοδο αμέσως μετά τα εγκαίνια, ζητώντας από τον ιδιοκτήτη να αλλάξει το όνομα ή να το κλείσει.

Τη μεγάλη δημοφιλία που εξακολουθεί να έχει ο σοβιετικός ηγέτης στη χώρα προσπάθησε να αξιοποιήσει επιχειρηματικά ο 27χρονος Στανισλάβ Βόλτμαν, τι κι αν λόγω ηλικίας δεν έχει ούτε καν αχνές αναμνήσεις από οποιαδήποτε περίοδο της ΕΣΣΔ. Με το σκεπτικό αυτό αποφάσισε να ανοίξει κεμπαμπτζίδικο στη ρωσική πρωτεύουσα, με τον τίτλο “Στάλιν Ντονέρ” και έμβλημα του καταστήματος τη μορφή του ίδιου.

Το μαγαζί, που εγκαινιάστηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα σε γειτονιά της Μόσχας, γνώρισε αμέσως τεράστια επιτυχία, καθώς μόνο τη μέρα των εγκαινίων εμφανίστηκαν πάνω από 200 άτομα για να δοκιμάσουν τις “σταλινικές” λιχουδιές. Το σουξέ του μαγαζιού είναι το “Διπλό Στάλιν Μπέργκερ” καθώς και το “Κεμπάμπ Μπέρια”. Μάλιστα, ο Βόλτμαν και οι υπάλληλοί του σερβίρουν τους πελάτες ντυμένοι με στολές της NKVD, δηλαδή των σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών της εποχής και πρόδρομο της μετέπειτα KGB.

Eρωτηθείς για τη γνωστή εξίσωση Χίτλερ – Στάλιν, ο Βόλτμαν απάντησε πως “Ο Χίτλερ για μένα είναι ένα ολοφάνερο κακό”, προσθέτοντας πως και “επί Γιέλτσιν πέθαναν άνθρωποι και εξαφανίστηκαν, κι επί της βασιλείας του Ιβάν του τρομερού – όλα αυτά έχουν συμβεί στην ιστορία”, λέγοντας πως θεωρεί “αμφίσημη” τη φύση του Στάλιν, κάτι που κατά τη γνώμη του τον καθιστά ενδιαφέρουσα μορφή και προσθέτει πως “Δεν μπορείς να πεις απόλυτα ότι ήταν τελείως καλός ή κακός”.

Οι αρχές από την πρώτη στιγμή έβαλαν στο μάτι το κατάστημα, με την αστυνομία να κάνει έφοδο αμέσως μετά τα εγκαίνια, ζητώντας από τον ιδιοκτήτη να αλλάξει το όνομα ή να το κλείσει. Όταν ο Βόλτμαν αρνήθηκε, λέει πως τράβηξαν την πρίζα από το ψυγείο του και τον οδήγησαν στο τμήμα για ταπεινωτική ανάκριση, όπως καταγγέλλει.

Ο ίδιος ελπίζει πως στο μέλλον θα του ξαναεπιτραπεί να λειτουργήσει, ενώ προσθέτει πως οι τρεις υπάλληλοί του παραιτήθηκαν, φοβούμενοι νέα έφοδο της αστυνομίας, με τον ίδιο να βρίσκεται σε αναζήτηση υπαλλήλων.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: