Σε πολυτελή καταφύγια και στην Ανταρκτική καταφεύγουν δισεκατομμυριούχοι με το φόβο του κορονοϊού

Μεγάλη ζήτηση για ιδιωτικά τζετ, ιδιωτικά τεστ κορονοϊού, ακόμα και υπόγεια καταφύγια από πολύ πλούσιους πελάτες, κάποιοι από τους οποίους αδυνατούν να πιστέψουν ότι δεν αρκούν τα λεφτά τους για να λάβουν εμβόλιο κατά της ασθένειας.

Μπορεί ο κορονοϊός να μην κάνει ταξικές διακρίσεις, ο τρόπος πρόληψης του σαφώς και παρουσιάζει ταξικά χαρακτηριστικά σε κάποιες περιπτώσεις. Για κάποιους η πρόληψη μεταφράζεται σε υποχρέωση συνέχισης της εργασίας με ανύπαρκτα ή ελλιπή μέτρα ασφαλείας, δουλειά από το σπίτι χωρίς κανέναν έλεγχο ωραρίου, εκ περιτροπής εργασίας, υποχρεωτικές άδειες άνευ αποδοχών και για άλλους απομόνωση ακόμα και στα πέρατα του πλανήτη σε συνθήκες χλιδής.

Την ώρα που οι πτήσεις αδειάζουν και μειώνονται, η ζήτηση για ιδιωτικά τζετ αυξάνεται, με προορισμό μακρινούς προορισμούς όπως τα νησιά Γκαλαπάγκος, ακόμα η Ανταρκτική. Σύνηθες είναι να μισθώνονται τα ιδιωτικά αεροσκάφη ώστε να γυρίσουν σπίτι τους πλούσιοι που βρίσκονται σε χώρες με μεγάλη έξαρση της πανδημίας. Για όσους πάμπλουτους επιμένουν να ταξιδεύουν με αεροπορικές εταιρείες, υπάρχει η δυνατότητα να πληρώσουν για να έχουν ιδιωτικό χώρο αναμονής με σουίτα, ιδιωτικό έλεγχο και τσεκ – ιν και ιδιωτική πρόσβαση στο αεροσκάφος, όπου μπορούν να ζητήσουν ο διάδρομος να είναι άδειος όταν μπουν για να μην έχουν αλληλεπίδραση με άλλους επιβάτες καθώς μπαίνουν σε αυτό.

Αυξημένη στη Βρετανία είναι και η ζήτηση για ακριβά εστιατόρια, στα οποία ο χώρος μεταξύ των τραπεζιών είναι ιδιαίτερα μεγάλος, ενώ στα θέατρα, παρότι η ζήτηση είναι μεγάλη, αυξάνονται τα φαινόμενα θεατών που δεν εμφανίζονται στην παράσταση μετά την κράτησή τους.

Οι πλουσιότεροι Βρετανοί έχουν επίσης την απαίτηση για ιδιωτικά τεστ κορονοϊού, κάτι που στην παρούσα φάση δεν επιτρέπεται στη Βρετανία, αφού όλα τα τεστ γίνεται από το δημόσιο σύστημα υγείας. Ωστόσο, ιδιωτικές κλινικές του Λονδίνου δίνουν τη δυνατότητα στους εύρωστους οικονομικά πελάτες τους να μεταβούν στο εξωτερικό για το τεστ ή να σταλούν τα δείγματά τους σε άλλη χώρα. Υπάρχουν κι εκείνοι που ζητούν επίμονα να πληρώσουν για λάβουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, που φυσικά δεν υπάρχει ακόμα, ενώ μεγάλη είναι και η αύξηση στο αντιγριπικό εμβόλιο, αλλά και στα εμβόλια πολυβιταμινών για ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Μεγάλη είναι και η αύξηση της ζήτησης για υπερπολυτελή υπόγεια καταφύγια, στα οποία ορισμένοι πολυεκατομμυριούχοι σκέφτονται να καταφύγουν μαζί με το προσωπικό ιατρικό και νοσηλευτικό τους προσωπικό αν χρειαστεί. Η αμερικανική εταιρεία Vivos, που προσφέρει εκατοντάδες τέτοια καταφύγια, από την εποχή του β’ παγκοσμίου και του Ψυχρού Πολέμου, τα οποία έχει μετατρέψει σε πολυτελή υπόγεια θέρετρα, δηλώνει ότι από την αρχή της πανδημίας, η ζήτηση και οι πωλήσεις έχουν σημειώσει μεγάλη άνοδο.

Με πληροφορίες από Sky και Guardian 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: