Resiste Venezuela – Μήνυμα αντι-ιμπεριαλιστικής αλληλεγγύης από τον κομμουνιστή ράπερ Pablo Hasel

Ο κομμουνιστής Πάμπλο Χάσελ, που έχει γράψει το τραγούδι “Βενεζουέλα αντιστάσου”, τραγούδησε για μισή ώρα στα σύνορα με την Κολομβία, σε μια συναυλία με τη συμμετοχή 150 καλλιτεχνών, ως απάντηση στη συναυλία που διοργανώθηκε από την άλλη πλευρά των συνόρων υπέρ της “ανθρωπιστικής βοήθειας”.

Για τριάντα λεπτά περίπου δύο ράπερ, o Πορτορικάνος Luis Díaz και ο Καταλανός Pablo Hasel που έχει υποστεί σκληρές διώξεις από το ισπανικό κράτος, βρέθηκαν πάνω στη σκηνή, στη συναυλία με κεντρικό σύνθημα “Κάτω τα χέρια από την Βενεζουέλα !”. Η συναυλία -την οποία παρακολούθησαν χιλιάδες πολίτες της Βενεζουέλας- έγινε στις 22 Φεβρουαρίου στα σύνορα με την Κολομβία, στην επαρχία Ταχίρα, στην γέφυρα Λας Τιεντίτας. Συμμετείχαν περισσότεροι από 150 καλλιτέχνες και ήταν μια απάντηση στη συναυλία που οργάνωσε o δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον, στην απέναντι πλευρά, για να υποστηρίξει την “ανθρωπιστική” επέμβαση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

O Hasel και με άλλες ευκαιρίες έχει εκδηλώσει την αλληλεγγύη του στον λαό της Βενεζουέλας και την εναντίωσή του στην επεμβατική πολιτική των γιάνκηδων.

Το 2017 ηχογράφησε το κομμάτι Resiste Venezuela, που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο. Το γραφικό στο βάθος του βίντεο λέει: κύματα λαού, βουνά λαού, φτιάχνοντας την ιστορία μιας νέας ηπείρου – έξω οι ιμπεριαλιστές από τη Λατινική Αμερική. Ενώ στους στίχους λέει μεταξύ άλλων: είναι η ώρα των κομμουνιστών της Βενεζουέλας, μόνο η κοινωνική επανάσταση σταματά το φασισμό…

Ο Pablo Rivadulla Duró (γνωστός με το όνομα Pablo Hasél) έχει καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλακή με την κατηγορία πως έκανε προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας, ποινή η οποία ύστερα από δικαστικές περιπέτειες και ένα ισχυρό κίνημα αλληλεγγύης στην Ισπανία και στο εξωτερικό, μειωθηκε σε εννέα μήνες τον περασμένο Σεπτέμβριο. Έτσι δόθηκε η δυνατότητα στον νεαρό κομμουνιστή – ράπερ να ταξιδέψει στο εξωτερικό για πρώτη φορά ύστερα από πολύ καιρό.

Με πληροφορίες από Αντίσταση στις Γειτονιές

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: