Ψηφίστε κορονοϊό – Ουρές για τις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στο Ουισκόνσιν (VIDEO)

Στην πρωτεύουσα Μιλγουόκι, από τα αρχικά 180 εκλογικά κέντρα λειτουργούν μόνο πέντε, ενώ στη Wausheka ήδη λίγο πριν το άνοιγμα της κάλπης είχε σχηματιστεί ουρά ψηφοφόρων έξω από το μοναδικό εκλογικό κέντρο της πόλης

Κανονικά διεξάγονται εν μέσω πανδημίας οι προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των Δημοκρατικών στην πολιτεία του Ουισκόνσιν, αφού δυο δικαστικές αποφάσεις καθόρισαν ότι οι εκλογές δεν μπορούν να αναβληθούν, όπως είχε ζητήσει ο κυβερνήτης της πολιτείας. Η επικεφαλής της εκλογικής διαδικασίας Μέγκαν Γουόλφ, δήλωσε χθες πως οι ψηφοφόροι θα πρέπει να είναι “προσεκτικοί και υπομονετικοί” τηρώντας τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ η πολιτεία τους συνιστά να πλένουν τα χέρια τους πριν φτάσουν στο εκλογικό κέντρο και να τα απολυμαίνουν πριν ψηφίσουν. Σε συνέντευξή του στο NBC, ο χειρουργός Τζερόμ Άνταμς ζήτησε από τους ψηφοφόρους να ασκήσουν “όσο ασφαλέστερα γίνεται” το εκλογικό τους δικαίωμα: “Ως μαύρος άντρας, ξέρω ότι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί για το δικαίωμα ψήφου. Είναι πολύ σημαντικό για όλη τη χώρα μας. Κι αν οι άνθρωποι βγαίνουν να ψηφίσουν, κάντε το όσο ασφαλέστερα γίνεται – κρατείστε απόφαση 6 ποδιών”, συμβουλεύοντας επίσης να φορούν μάσκα για να “προστατεύσουν το διπλανό τους”.

Η δυσκολία τήρησης των όποιων μέτρων ασφαλείας επιτείνεται από το γεγονός ότι χιλιάδες εθελοντές στα εκλογικά κέντρα απέσυραν τη συμμετοχή τους από το φόβο του κορονοϊού, δίνοντας τη θέση του σε 2500 χιλιάδες μέλη της Εθνικής Φρουράς, κάτι που οδηγεί σε δραστική μείωση των εκλογικών κέντρων, άρα και αντίστοιχη αύξηση του συνωστισμού. Στην πρωτεύουσα Μιλγουόκι, από τα αρχικά 180 εκλογικά κέντρα λειτουργούν μόνο πέντε, ενώ στη Wausheka ήδη λίγο πριν το άνοιγμα της κάλπης είχε σχηματιστεί ουρά ψηφοφόρων έξω από το μοναδικό εκλογικό κέντρο της πόλης, χωρίς πολλοί να τηρούν τα οποιαδήποτε μέτρα ασφαλείας ή απόστασης.

Η πολιτεία θεωρείται προπύργιο του Τζο Μπάιντεν, με τον μοναδικό πια αντίπαλό του Μπέρνι Σάντερς να καταδικάζει την εκλογική διαδικασία σε αυτή τη συγκυρία, λέγοντας “Ας είμαστε σαφείς: Το να γίνονται εκλογές σε αυτή τη συγκυρία είναι επικίνδυνο, αψηφά τις οδηγίες των ειδικών δημόσιας υγείας και μπορεί κάλλιστα να αποδειχτεί θανάσιμο”.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: