Ψήφισμα αλληλεγγύης της ΕΕΔΔΑ στο λαό της Παλαιστίνης

Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε τις τελευταίες δολοφονίες και τραυματισμούς από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις Παλαιστινίων που διαμαρτύρονταν ειρηνικά στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ για να τιμήσουν την Ημέρα της Παλαιστινιακής Γης.

Εμείς, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, Σάββατο, 31 Μάρτη 2018, στα γραφεία της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα της Παλαιστινιακής Γης, διαμαρτυρόμαστε έντονα για:

– Το συνεχιζόμενο χτίσιμο του Τείχους της Ντροπής που χωρίζει την παλαιστινιακή γη στα δύο κάνοντας την καθημερινότητα των Παλαιστινίων αβίωτη

– Το συνεχιζόμενο αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας με τραγικές συνέπειες για τη ζωή των κατοίκων της

– Τους συνεχιζόμενους εποικισμούς στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ, με το παράλληλο γκρέμισμα παλαιστινιακών οικισμών, τη βίαιη απομάκρυνση των Παλαιστινίων από τα σπίτια τους και με απώτερο στόχο, εκτός των άλλων, τον έλεγχο των υδάτινων πόρων.

Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε τις τελευταίες δολοφονίες και τραυματισμούς από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις Παλαιστινίων που διαμαρτύρονταν ειρηνικά στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ για να τιμήσουν την Ημέρα της Παλαιστινιακής Γης.

Καταγγέλλουμε την πρόσφατη απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης για τη σχεδιαζόμενη καταστροφή του χωριού Ουμ αλ Χιράν, όπου ζουν 500 Βεδουίνοι και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της βίαιης μεταφοράς τους σε υποβαθμισμένες αστικές περιοχές με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία ενός ισραηλινού εποικισμού και τη μετονομασία του σε Νέο Χιράν.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να καταδικάσει την ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ που απροκάλυπτα στηρίζουν το Ισραήλ σε κάθε επιθετική του ενέργεια. Την Ευρωπαϊκή Ένωση που δυναμιτίζει τα θεμέλια του παλαιστινιακού κράτους, κρατώντας ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους θύτες και τα θύματά τους. Τον ΟΗΕ που αρνείται να απαιτήσει την εφαρμογή των ίδιων του των Αποφάσεων. Την ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που στην πράξη τορπιλίζει τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού με τις στρατιωτικές και εμπορικές συμφωνίες που κλείνει με το Ισραήλ, στο όνομα της αναβάθμισης της χώρας μας στο γεωπολιτικό γίγνεσθαι, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο πολεμικής σύρραξης το λαό μας.

Οφείλουμε όλοι μαζί να σταθούμε αλληλέγγυοι με τον παλαιστινιακό λαό για:

  • Το σταμάτημα των εποικισμών και την αποχώρηση όλων των εποίκων που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του ’67

  • Το γκρέμισμα του απαράδεκτου τείχους διαχωρισμού στην Ιερουσαλήμ

  • Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ

  • Την άρση κάθε αποκλεισμού των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας

  • Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές

  • Την αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη του 1967, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν και της περιοχής Σεμπάα του Νότιου Λιβάνου

Αθήνα, 31 Μάρτη 2018

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: