Πρώην επικεφαλής των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων κόβεται στον αέρα επειδή αμφισβήτησε την πολεμοκάπηλη προπαγάνδα για τα χημικά στη Συρία

Ο πλουραλισμός των αστικών ΜΜΕ στα καλύτερά του.

Την ώρα που η κατάσταση στη Συρία κλιμακώνεται και η κοινή γνώμη στη Δύση δέχεται μια πλύση εγκεφάλου για την ηθική ορθότητα μιας επικείμενης (κι όχι απλά πιθανής) επέμβασης στη χώρα, μπροστά στην οποία ωχριά ακόμα και η αντίστοιχη προπαγάνδα για τα χημικά του Σαντάμ πριν 15 χρόνια, το βρετανικό δίκτυο Sky προέβη σήμερα το απόγευμα σε μια ωμή λογοκρισία καλεσμένου, επειδή τόλμησε να βγει “εκτός κειμένου” για το συριακό ζήτημα.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην επικεφαλής των βρετανικών δυνάμεων, Jonathan Shaw, παρέκαμψε το αρχικό ερώτημα της παρουσιάστριας, για το αν οι παρεμβάσεις του Σεργκέι Λαβρώφ ή του Ρώσου πρέσβη καθιστούν πιο δύσκολη μια επίθεση της Βρετανίας χωρίς συγκατάθεση του κοινοβουλίου, και στάθηκε στην ουσία του ζητήματος. Η οποία δεν είναι άλλη από το κατά πόσον στέκει λογικά η υπόθεση το καθεστώς Άσαντ να προέβη σε χρήση χημικών όπλων την ώρα που κατά κοινή ομολογία, περιλαμβανομένων στρατιωτικών των ΗΠΑ, ο πόλεμος εξελίσσεται νικηφόρα για το στρατό του.

Η παρουσιάστρια εμφανώς ταραγμένη, πιθανότατα από τις εντολές που τις έδωσαν (ουρλιάζοντας;) από το κοντρόλ, πριν καλά-καλά αποσώσει τη φράση του ο Shaw, τον ευχαρίστησε που “περίμενε υπομονετικά” και τον αποχαιρέτησε σε κλάσματα δευτερολέπτων. Στιγμές βγαλμένες από τα καλύτερα παραδείγατα της μνημονιακής ελληνικής τηλεόρασης.

Αυτή είναι η αστική (τους) δημοκρατία, ειδικά όταν ακονίζει τα νύχια της για νέες αιματοχυσίες. Σε όποιον δεν αρέσει ας πάει στη Βόρεια Κορέα, που έχει λίγο υποχωρήσει από την επικαιρότητα ως άμεσος μπαμπούλας, αλλά μπορεί πάντα να ανασυρθεί εκ νέου αν χρειαστεί.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: