“Πεθαίνω γιατί δεν μπορώ να αναπνεύσω” – Συγκλονίζει μήνυμα Βιετναμέζας μετανάστριας από το ψυγείο του θανάτου στο Έσεξ

Η οικογένειά της παραδέχτηκε πως είχε δώσει ποσό αντίστοιχο με 30000 λίρες Αγγλίας σε κύκλωμα δουλεμπόρων ώστε να τη μεταφέρουν από το Βιετνάμ στη Μεγάλη Βρετανία.

Συνεχίζεται το θρίλερ σχετικά με τους δράστες αλλά και την ταυτότητα των θυμάτων της απάνθρωπης δολοφονίας στο ψυγείο του θανάτου στο Έσεξ. Την ώρα που το θέμα έχει λάβει και διεθνή διάσταση, με την Κίνα να παρεμβαίνει ζητώντας άμεση διαλεύκανση κι απόδοση ευθυνών, ένα μήνυμα κοπέλας από το Βιετνάμ που εμφάνισε η οικογένειά της, ίσως να προέρχεται κατευθείαν από το μοιραίο φορτηγό. Αν και αρχικά η βρετανική αστυνομία έκανε λόγο για θύματα κινέζικης εθνικότητας, πλέον θεωρείται πως υπάρχουν τουλάχιστον ορισμένα θύματα από το Βιετνάμ. Μία από τις κοινότητες Βιετναμέζων στο Ηνωμένο Βασίλειο υποστήριξε πως έχει δεχτεί κλήσεις από τουλάχιστον 10 οικογένειες που αναζητούν οικείους της, ενώ ΜΚΟ με έδρα το Βιετνάμ δήλωσε πως 7 οικογένειες στη χώρα αναζητούν στοιχεία για το αν δικοί τους άνθρωποι βρίσκονται ανάμεσα στους 39 μετανάστες που βρήκαν φριχτό θάνατο μέσα στο ψυγείο.

Δύο ονόματα πιθανών θυμάτων από το Βιετνάμ έχουν γίνει γνωστά, εκείνα του 20χρονου Νγκουιέν Ντιν Λουόνγκ, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από την Τρίτη και της Παμ Θι Τρα, που λίγες ώρες πριν την ανεύρεση των πτωμάτων, είχε στείλει μια σειρά απεγνωσμένων μηνυμάτων στη μητέρα της, όπου σημείωνε πως «την αγαπά τόσο πολύ», ότι «λυπάται» και ότι το ταξίδι της «απέτυχε». «Πεθαίνω γιατί δεν μπορώ να αναπνεύσω», έγραψε η αδικοχαμένη κοπέλα, σημειώνοντας τον τόπο καταγωγής της, μια φτωχή επαρχία στο Βιετνάμ. Η οικογένειά της παραδέχτηκε πως είχε δώσει ποσό αντίστοιχο με 30000 λίρες Αγγλίας σε κύκλωμα δουλεμπόρων ώστε να τη μεταφέρουν από το Βιετνάμ στη Μεγάλη Βρετανία. Αρχικά η κοπέλα πέρασε στην Κίνα, όπου έμεινε αρκετές μέρες, ενώ στη συνέχεια πέταξε με αεροπλάνο στη Γαλλία. Από εκεί προσπάθησε να περάσει στη Μ. Βρετανία στις 19 Οκτώβρη, αλλά συνελήφθη και εστάλη πίσω σε γαλλικό έδαφος, ενώ η τελευταία γνωστή της τοποθεσία ήταν στο Βέλγιο, απ’ όπου κι έφυγε το φορτηγό με προορισμό το Έσεξ.

Η αστυνομία του Έσεξ έχει καλέσει οποιονδήποτε θεωρεί πως είχε δικούς του ανθρώπους στο φορτηγό, διαβεβαιώνοντάς τους πως αν κάποιοι βρίσκονται παράνομα στη χώρα δε θα αντιμετωπίσουν καμία ποινική συνέπεια.

Μία ακόμα 26χρονη γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά, είχε στείλει μήνυμα την Τρίτη το βράδυ στους γονείς της, λέγοντας πως θα έκλεινε το τηλέφωνό της, καθώς έμπαινε σε ένα φορτηγό για το Βέλγιο και δεν ήθελε να την πιάσουν.

Από το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ανακοινώθηκε χθες πως δεν έχει σταθεί δυνατόν να ταυτοποιηθούν τα θύματα κι ότι οι κινεζικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τη βρετανική αστυνομία. Την ίδια στιγμή, στον κινέζικο τύπο υπάρχουν αναφορές που ζητούν από Βρετανούς και Ευρωπαίους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τη «σοβαρή ανθρωπιστική καταστροφή που συνέβη μπροστά στα μάτια τους», υπενθυμίζοντας το ανάλογο περιστατικό του 2002 στο Ντόβερ, όταν 58 Κινέζοι μετανάστες εντοπίστηκαν νεκροί σε φορτηγό που είχε περάσει από το ίδιο βελγικό λιμάνι με το φορτηγό – ψυγείο του Έσεξ.

Για την υπόθεση, πέρα από τον 25χρονο οδηγό, που παραμένει σε κράτηση με την υποψία της ανθρωποκτονίας, έχουν συλληφθεί ακόμα τρία άτομα, ένας 48χρονος Βορειοϊρλανδός και ένα ζευγάρι από το Γουόρινγκτον της Αγγλίας, με την υποψία της ανθρωποκτονίας και της συμμετοχής σε σπείρα διακίνησης ανθρώπων.

Με πληροφορίες από telegraph.co.uk

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: