ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ: Άμεσος απεγκλωβισμός των ναυτεργατών από τη θαλάσσια περιοχή της Ουκρανίας

Επιβάλλεται η άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης της ΝΔ, των εμπλεκομένων υπουργείων και υπηρεσιών, για τον άμεσο απεγκλωβισμό των πλοίων και τη διασφάλιση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής των ναυτεργατών. Οι Ναυτεργάτες να μην  πληρώσουν για άλλη  μία φορά  πολύ ακριβά, ακόμα και με τη ζωή τους, τα ταξίδια σε εμπόλεμες ζώνες .

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που είναι σε εξέλιξη στην Ουκρανία επιβεβαιώνει τις ανησυχίες που έχουμε εκφράσει για την κατάσταση που διαμορφώνεται για τους ναυτεργάτες που βρίσκονται στην θαλάσσια περιοχή της Ουκρανίας .

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην περιοχή 9 ελληνόκτητα πλοία (8 με ελληνική σημαία και ένα  σημαία Μάλτας), που από το σύνολο των ναυτεργατών οι 66 είναι  Έλληνες.

Σε σημερινό έγγραφο, που λάβαμε από την Διεύθυνση Ναυτικής Εργασίας του υπουργείου Ναυτιλίας, αναφέρεται η  τηλεφωνική επικοινωνία του πλοίαρχου του ενός από τα 9 πλοία, με την υπηρεσία του υπουργείου.

Συγκεκριμένα ο πλοίαρχος του υπό ελληνική σημαία πλοίου Φ/Γ «Maran Astronomer» Ν.Π 12097 της ναυτιλιακής εταιρίας Maran Dry, με εικοσαμελές (20) πλήρωμα, εκ των οποίων 6 Έλληνες, το οποίο βρίσκεται στο λιμένα Yuzhny στην περιοχή της Οδησσού και πραγματοποίει διαδικασίες εκφόρτωσης, αναφέρει ότι δεν επιτρέπεται η αναχώρηση του πλοίου από το πολεμικό ναυτικού της Ουκρανίας.

Επίσης στο ίδιο έγγραφο γίνεται αναφορά και για το Φ/Γ πλοίο «Maran Excellence» της ιδίας εταιρίας, όπου αντιμετωπίζει την ίδια κατάσταση.

Σε αυτές τις εξελίξεις επιβάλλεται η άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης της ΝΔ, των εμπλεκομένων υπουργείων και υπηρεσιών, για τον άμεσο απεγκλωβισμό των πλοίων και τη διασφάλιση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής των ναυτεργατών.

Οι Ναυτεργάτες να μην  πληρώσουν για άλλη  μία φορά  πολύ ακριβά, ακόμα και με τη ζωή τους, τα ταξίδια σε εμπόλεμες ζώνες .

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τα σωματεία να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των Ρωσία – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:

  • Καμιά συμμετοχή εμπορικού πλοίου στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ.
  • Να μην χρησιμοποιηθεί καμιά ευρωατλαντική υποδομή από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία!
  • Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις!
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές!
  • Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων!

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο   ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν   
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: