“Πατρίς- θρησκεία – οικογένεια” και στους παιδικούς σταθμούς εισάγει ο Ορμπάν στη Ουγγαρία

Μετά τα δημοτικά και τα γυμνάσια της χώρας, σειρά παίρνουν και οι παιδικοί σταθμοί, όπου οι εκπαιδευτικοί καλούνται να εμφυσήσουν στα νήπια “φιλοπατρία” και “χριστιανικές αξίες”. Αντιδρούν οι παιδαγωγικές ενώσεις.

Παραπέρα εμβάθυνση του εθνικιστικού κλίματος στη χώρα προωθεί η ακροδεξιά διακυβέρνηση Ορμπάν, που σύμφωνα με την εφημερίδα Nepszava εξέδωσε στις 25 Ιούλη διάταγμα σύμφωνα με την οποία κατευθυντήριες γραμμές της εκπαίδευσης στους παιδικούς σταθμούς ορίζεονται “το αίσθημα εθνικής ταυτότητας, οι χριστιανικές πολιτισμικές αξίες, η αγάπη στην πατρίδα και η αφοσίωση στη χώρα και την οικογένεια”. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η αυξημένη χρήση ποιημάτων και τραγουδιών από την ουγγρική λαϊκή παράδοση.

Έκπληκτοι δηλώνουν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων των νηπιαγωγών. “Δε γνωρίζουμε τίποτε για το νέο αναλυτικό πρόγραμμα και απ’όσο ξέρω δε ζητήθηκε κανενός η συμβουλή”, λέει η Άννα Μπάκονι από την Εταιρεία Ούγγρων Παιδαγωγών. “Δεν είναι σαφές με τίνος υπόδειξη και γιατί θέλουν τώρα να το ενισχύσουν”, προσθέτει, εκφράζοντας φόβους ότι ο νόμος θα γίνει εφαλτήριο για ακρότητες στην πράξη.

Με πληροφορίες από: zeit.de

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: