Παρουσιάστρια του Τραμπ συγκρίνει τα στρατόπεδα μεταναστόπουλων στις ΗΠΑ με “θερινές κατασκηνώσεις”

“Οικοτροφείο” και “θερινή κατασκήνωση” τα κλουβιά στα οποία πετιούνται οικογένειες που χωρίζουν με τη βία οι αμερικανικές συνοριακές αρχές, σύμφωνα με τηλεπερσόνα-φερέρωνο του Τραμπ.

Την ώρα που οι εικόνες από τα κλουβιά στα οποία στοιβάζονται οικογένειες μεταναστών που χωρίζονται με τη βία στα σύνορα Τέξας-Μεξικού κάνουν το γύρω του κόσμου, προκαλώντας αποτροπιασμό, τα παπαγαλάκια του Τραμπ ανέλαβαν δράση, ξεπερνώντας τα όρια του θράσους, κι αμφισβητώντας τα ίδια τα μάτια των θεατών.

Έτσι λοιπόν η γνωστή συντηρητική παρουσιάστρια Λώρα Ίνγκραχαμ, παρουσίασε χθες στην εκπομπή της στο γνωστό και μη εξαιρετέο τηλεοπτικό δίκτυο Fox τον χωρισμό παιδιών από τους γονείς τους ως περίπου φυσικό φαινόμενο, αλλά δεν περιορίστηκε εκεί, καθώς κατά τη γνώμη της το αμερικανικό κράτος ούτε λίγο ούτε πολύ προσφέρει δωρεάν διακοπές στα εισερχόμενα μεταναστόπουλα: “Όσο περισσότεροι παράνομοι μετανάστες συνωστίζονται στα σύνορα, τόσο περισσότερα παιδιά χωρίζονται από τους γονείς τους και στεγάζονται προσωρινά σε κάτι που είναι ουσιαστικά θερινές κατασκηνώσεις”. Στη συνέχεια, για να προσδώσει κι άλλο κύρος στις απόψεις της, επικαλείται την άποψη εφημερίδας του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, όπου τα στρατόπεδα των παιδιών παροιμοιάζονται με υποτροφία.

Ακολουθούν εικόνες κατασκηνώσεις και οικοτροφείων, σε σύγκριση με τους χώρους υποδοχής μεταναστών, ώστε να δει κι ο τελευταίος κακοπροαίρετος τις εμφανείς ομοιότητες:

Πριν σπεύσουμε όμως να τα αποδώσουμε όλα στο διαβολικά καλό πρόεδρο, με τον οποίο εξάλλου η κυβέρνησή μας έχει δηλώσει ότι “μοιράζεται κοινές αξίες”, αξίζει να σημειώσουμε ότι η υποκρισία πραγματικά ξεχειλίζει, καθώς το 2014, όταν διέρρευσαν φωτογραφίες ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών να κοιμούνται σε στρώματα μέσα σε κλουβιά, ελάχιστοι ασχολήθηκαν, μέχρι που πρόσφατα ξανανέβηκαν στο τουίτερ. Ένας μάλιστα από όσους μοιράστηκαν τις φωτογραφίες, ήταν ένας λογογράφος του Ομπάμα, που πίστευε ότι οι φωτογραφίες είναι από στρατόπεδα του Τραμπ. Αξιωματούχοι της προηγούμενης διακυβέρνησης των Δημοκρατικών έσπευσαν άτσαλα να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, κάνοντας λόγο πως επρόκειτο για παιδιά που βρίσκονταν “σε διαδικασία επανένωσης” με τις οικογένειές τους.

Από την άλλη, η αλήθεια είναι πως όταν στην Ελλάδα βαφτίζαμε τα αναμορφωτήρια της βασίλισσας Φρειδερίκης “παιδουπόλεις” και το κολαστήριο της Μακρονήσου “Νέο Παρθενώνα” και “Εθνικό σχολείο”, η Ίνγκραχαμ δεν είχε καν γεννηθεί. Από την άλλη πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή ώστε η δίκαιη αγανάκτηση για τη ζωώδη μεταχείριση των μεταναστών στις ΗΠΑ, να μη συσκοτίσει την εξίσου φρικτή σε πολλές περιπτώσεις μεταναστευτική πολιτική που ακολουθείται στην “πολιτισμένη” Ευρώπη, τελευταίο κρούσμα της οποίας ο θάνατος ενός αγοριού μικρότερου των 4 ετών σε καταυλισμό της Θήβας, καθώς εξαιτίας των προφανώς ανύπαρκτων μέτρων ασφάλειας έπεσε σε λύματα βόθρου. Η βαρβαρότητα στους ξεριζωμένους και στις δύο όχθες του Ατλαντικού δεν απαλύνεται ούτε με παγκόσμιες μέρες σαν τη σημερινή, ούτε με δηλώσεις καταδίκης, αλλά με έμπρακτη αλληλεγγύη στα θύματα και κυρίως ουσιαστικό αγώνα για να εξαλειφθούν τα αίτια της προσφυγιάς κάθε τύπου, σύμφυτα με το σάπιο σύστημα που κόντρα στις αιτιάσεις περί ξύλινου λόγου λεγόταν και θα λέγεται καπιταλισμός.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: