Πάλι με χρόνια, με καιρούς…

Ενώ η φασιστική κυβέρνηση του Κιέβου αποκαθήλωσε 1320 αγάλματα του Λένιν στη Δυτική Ουκρανία, οι κομμουνιστές της Κριμαίας προχώρησαν στην αναστήλωση ενός μνημείου του ηγέτη της Οχτωβριανής Επανάστασης, που είχε καταστραφεί το 1993, μετά την επικράτηση της αντεπανάστασης.

Την είδηση την αλιεύσαμε από το Τουίτερ, χωρίς ωστόσο να μπορέσουμε να την διασταυρώσουμε. Προχτές, οι κομμουνιστές της Κριμαίας προχώρησαν σε μια άκρως συμβολική κίνηση, αναστηλώνοντας ένα μνημείο του Λένιν, που είχε καταστραφεί το 1993, μετά την επικράτηση της αντεπανάστασης. Αυτό το ‘έργο’ συνεχίστηκε τα τελευταία χρόνια με ακόμα μεγαλύτερη ένταση από τη φιλοναζιστική κυβέρνηση του Κιέβου, που έχει την αμέριστη στήριξη της “δημοκρατικής Ε.Ε.” και αποκαθήλωσε 1320 μνημεία και αγάλματα του ηγέτη της Οχτωβριανής Επανάστασης, από τις περιοχές της Δυτικής Ουκρανίας.

Υπενθυμίζουμε πως η χερσόνησος της Κριμαίας ανήκε στην Ουκρανία, αλλά αποσπάστηκε από τη Ρωσία, με την οποία έχει ισχυρούς, ιστορικούς δεσμούς. Η φωτογραφία κι οι 140 χαρακτήρες του τιτιβίσματος δε μας αφήνουν να καταλάβουμε πολλά στοιχεία για το χαρακτήρα της πρωτοβουλίας και των διοργανωτών της. Κρίνουμε σκόπιμο να το διευκρινίσουμε, καθώς πολλές φορές κάποιες δυνάμεις χρησιμοποιούν δυστυχώς τα κομμουνιστικά σύμβολα και το σοβιετικό παρελθόν για συγκεκριμένες σκοπιμότητες, στο πλαίσιο ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην ευρύτερη περιοχή.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: