“Π…ς γιοι, φαλλοκράτες, μην χτυπάτε τη γυναίκα…” – Το δόγμα “νόμος και τάξη”, ελέω καραντίνας, χτυπάει στη χώρα των Βάσκων

Όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη και τις ίδιες πρακτικές σε όλο τον κόσμο

Ένα βίντεο επτάμισι λεπτών κάνει τον γύρο του κόσμο, ως ντοκουμέντο από την ωμή και απρόκλητη βία της ισπανικής αστυνομίας, που κάνει επίδειξη δύναμης και εξουσίας, χωρίς να την ενδιαφέρει στην πραγματικότητα ο νόμος και η τάξη.

Η αστυνομία του Μπιλμπάο βρίσκει έναν διαβάτη που πετάχτηκε να ψωνίσει κάτι λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, τον ελέγχει για την καραντίνα, και μετά από σύντομη αντέγκληση, θέλει να τον συλλάβει και του βάζει χειροπέδες. Η μητέρα του βγαίνει από το σπίτι και τους φωνάζει απελπισμένη πως ο γιος της είναι τρελός, δεν έχει τα λογικά του και δεν πρέπει να τον συλλάβουν. Το αποτέλεσμα είναι να συλλάβουν και αυτήν οι αστυνομικοί, για να ολοκληρώσουν έτσι την… πάταξη της παραβατικότητας, αφού πρώτα την χτυπήσουν και την ρίξουν στο έδαφος, για να εξουδετερώσουν ηρωικά την απειλή.

Οι γείτονες που μέχρι τότε παρακολουθούσαν το σκηνικό από τα μπαλκόνια τους, ελέω της καραντίνας, αρχίζουν να φωνάζουν όλοι μαζί.

-Αυτό είναι κατάχρηση εξουσίας. Είσαι γαμημένος φαλλοκράτης, μη χτυπάς τη γυναίκα. Γαμημένοι αστυνομικοί, φωνάξτε ασθενοφόρο, εσείς την χτυπήσατε. Είναι όλα καταγραμμένα στο κινητό. Έξω, φύγετε π…ς γιοι. Δε σέβεστε τον νόμο!

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις φράσεις με τις οποίες προσπάθησαν μάταια να αποτρέψουν την ωμή βία των οργάνων της τάξης -που στους περισσότερους θυμίζουν οικείες εικόνες από την Ελλάδα.

Abuso de autoridad.

Gepostet von Tania Monjarrez am Sonntag, 29. März 2020

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν σα να μην συμβαίνει τίποτα, οι κάτοικοι της γειτονιάς τους χειροκροτούν ειρωνικά, ενώ κάποιοι χτυπάνε και την κατσαρόλα τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αυτός είναι εξάλλου ένας από τους δημοφιλέστερους τρόπους διαμαρτυρίας στη χώρα των Βάσκων, όπως δείχνει και το παρακάτω βίντεο από την Παμπλόνα.

#Pamplona dai balconi contro l'esercito.

Gepostet von Sergio Scorza am Samstag, 4. April 2020

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: