Όταν δάκρυσε η Σέρσεϊ για τη Μόρια

Κλαίγοντας η διάσημη ηθοποιός καταφέρθηκε εναντίον της βρετανικής κυβέρνησης καλώντας την να περιθάλψει πρόσφυγες αντί να “σπαταλά χρήματα σε πολέμους”.

Η Λένα Χίντεϊ μπορεί να έχει μακροχρόνια πορεία στο χώρο της υποκριτικής, στο διεθνές κοινό ωστόσο είναι κυρίως γνωστή χάρη στο ρόλο της συζύγου του Λεωνίδα στους “300” και πολύ περισσότερο σε εκείνον της Σέρσεϊ Λάννιστερ στο Game of Thrones. Μπορεί ο χαρακτήρας της να ήταν εξαρχής ένας από τους πιο βάναυσους στη σειρά όπως και στα βιβλία, προφανώς ωστόσο δε σχετίζεται με τις αντιλήψεις και τη δράση της Βρετανίδας ηθοποιού στην πραγματικότητα. Μπορεί η δραστηριότητα της να μη διεκδικεί δάφνες ριζοσπαστισμού, κινούμενο κατά βάση στο πεδίο του δικαιωματισμού, ωστόσο είναι γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες ασχολείται ενεργά με το προσφυγικό μέσω της οργάνωσης International Relief Comitee.

Ως εκ τούτου δεν προκαλεί εντύπωση ότι ασχολήθηκε και με το κολαστήριο της Μόριας, με αφορμή βίντεο που ανέβασε ο φίλος της Σαλάμ Αλντίν (σ.σ. Ο δανικής υπηκοότητας άνδρας είχε συλληφθεί από τις ελληνικές αρχές για διακίνηση μεταναστών το 2016 στη Λέσβο, απαλλάχθηκε ωστόσο από κάθε κατηγορία από ελληνικό δικαστήριο το 2018), με έναν αβοήθητο μαχαιρωμένο άντρα από το στρατόπεδο της φρίκης. Η ηθοποιός απάντησε με δικό της βίντεο, όπου κλαίγοντας εκφράζει ακόμα και με υβριστικές φράσεις την οργή της για την κατάσταση, επικρίνοντας την κυβέρνηση της Βρετανίας για την αδιαφορία της έναντι των προσφύγων.

«Καλημέρα σε όλους. Μόλις είδα κάποια πολύ ενοχλητικά πλάνα από το προσφυγικό καμπ στην Μόρια.

Ο φίλος μου Σαλάμ Αλντίν το δημοσίευσε. Έχει απελαθεί επειδή βοηθούσε γυναίκες και παιδιά εκεί…

Ο μόνος λόγος που απελάθηκε ήταν η βοήθεια που έδινε σε ανθρώπους. Χθες λοιπόν βράδυ -κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο- ένας άνδρας πέθανε. Δολοφονήθηκε, ξυλοκοπήθηκε και αφέθηκε να πεθάνει… Και όπως λέει ο φίλος μου, πρέπει να σταματήσουμε αυτή την τρέλα!

Αυτό που δεν νοιάζεται κανείς και την αδιαφορία για τις γ… ανθρώπινες ζωές!  Γ… κυβέρνηση της Βρετανίας πρέπει να κάνεις κάτι  και να πάρεις αυτά τα παιδιά και να τα φροντίζουμε.

Δεν μπορείς να γυρνάς την πλάτη σου άλλο! Δεν μπορείς να πληρώνεις άλλες χώρες για να δέχονται ανθρώπους και να τους κακομεταχειρίζονται.

Πρέπει να το λύσουμε. Σε παγκόσμιο επίπεδο πρέπει να το λύσουμε. Είναι γ… απλό! Το να δώσουμε χώρο και εκπαίδευση, υποδομές για να μην φτάνουν άνθρωποι σε χώρες με όλους τους ανθρώπους να τους μισούν χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι. Είναι κάτι εύκολο να λυθεί. Χρειάζεται χρήματα, που τα έχουμε αντί να τα σπαταλάμε σε πολέμους».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: