Η οργάνωση “Στρατιώτες με τα πουκάμισα” ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση κατά του Μαδούρο

Όσο για τα “πατριωτικά κηρύγματα” είναι συνήθης τακτική όσων λειτουργούν ως το μακρύ χέρι του ιμπεριαλισμού και δεν εκπλήσσουν κανέναν…

Θα μπορούσε να είναι τόσο φαιδρό, όσο και η ταινία “οι Ήρωες με τα κολάν”. Από τη στιγμή που υπάρχει όμως μια δολοφονική επίθεση εναντίον του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου της Βενεζουέλας και μια οργάνωση που μυρίζει από μακριά ιμπεριαλιστικό δάχτυλο, το πράγμα δεν προσφέρεται για αστεία.

Η οργάνωση “φαντάροι με τα πουκάμισα” που αυτοπροσδιορίζονται μάλιστα ως “απελευθερωτές” και “πατριώτες στρατιωτικοί” για να μη χαρίσουν αυτόν τον τίτλο στους Τσαβίστας, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που έλαβε χώρα σήμερα τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) στο Καράκας, εναντίον του Νικολά Μαδούρο, κατά τη διάρκεια επίσημης ομιλίας του στο Καράκας.

Όπως αναφέρουν με μήνυμά τους στο τουίτερ “η επιχείρηση ήταν να πετάξουν δύο drone φορτωμένα με εκρηκτικά τύπου C4, με στόχο το προεδρικό πάλκο. Οι ελεύθεροι σκοπευτές της τιμητικής φρουράς τα κατέρριψαν πριν φτάσουν στο στόχο τους”. Και καταλήγουν με τη θρασύδειλη προειδοποίηση: “Αποδείξαμε ότι είναι ευάλωτοι. Δεν τα καταφέραμε σήμερα, αλλά είναι ζήτημα χρόνου”.

Η συγκεκριμένη οργάνωση ιδρύθηκε το 2014 και φέρεται να σχετίζεται με έναν πρώην αστυνομικό (Όσκαρ Πέρες) που είχε ηγηθεί πέρυσι μιας άλλης επίθεσης εναντίον κυβερνητικών στόχων στο Καράκας, με ελικόπτερα. Μεταξύ άλλων διακηρύσσουν πως παλεύουν ενάντια σε ένα “καταπιεστικό καθεστώς” και πως δε θα ανεχτούν “το λαό μας να πεινά και το εκπαιδευτικό καθεστώς να προσηλυτίζει στον κομμουνισμό”. Σε άλλα πρόσφατα μηνύματά τους έλεγαν πως “έφτασε η ώρα μηδέν” και πως “ο χρόνος εξαντλήθηκε” (για το Μαδούρο και την κυβέρνησή του).

Όσο για τα “πατριωτικά κηρύγματα” είναι συνήθης τακτική όσων λειτουργούν ως το μακρύ χέρι του ιμπεριαλισμού και δεν εκπλήσσουν κανέναν…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: