Ομιλία του Κεμάλ Οκουγιάν γ.γ του TKP στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της Κωνσταντινούπολης

Στην ομιλία, ο Οκουγιάν στηλίτευσε όσους δήθεν γιορτάζουν την Πρωτομαγιά χωρίς να ζητούν αλλαγή του κοινωνικού συστήματος, ενώ παράλληλα κάλεσε το λαό να ψηφίσει άκυρο στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, στις οποίες απαγορεύτηκε η συμμετοχή του ΤΚΡ.

O Κεμάλ Οκουγιάν γ.γ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, έδωσε ομιλία στην μεγάλη πρωτομαγιάτικη διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη. Σημειώνοντας πως ο εορτασμός της 1ης Μάη χωρίς την αποφασιστικότητα αλλαγής του κοινωνικού συστήματος είναι υποκρισία, ο Οκουγιάν τόνισε: “Ο δρόμος μας ανήκει στην πορεία της εργατικής τάξης προς την εξουσία από το 1850 κι έπειτα”.

“Γιορτάζουμε την 1η Μάη, κι όμως αυτό που γιορτάζουμε δεν είναι γιορτή, αλλά η αποφασιστικότητα της εργατικής τάξης να αλλάξει αυτό το κοινωνικό σύστημα.”

Τονίζοντας πως το δικαίωμα γι’αυτή την αλλαγή και την ηγεσία της επανάστασης είναι αναφαίρετο δικαίωμα της εργατικής τάξης, πρόσθεσε πως: “Δε μπορούμε να συμβιβαστούμε με λιγότερα!”

Ο Οκουγιάν συνέχισε την ομιλία του λέγοντας: “Το να γιορτάζεις την 1η Μάη χωρίς αποφασιστικότητα αλλαγής αυτού του κοινωνικού συστήματος, του συστήματος της εκμετάλλευσης, είναι υποκρισία. Δεν είμαστε υποκριτικό κόμμα. Γιορτάζουμε την 1η Μάη και μετά υπερασπιζόμαστε τη συνέχιση του συστήματος. Είναι δυνατόν; Γιορτάζουμε την 1η Μάη και μετά υπερασπιζόμαστε την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας και παιδείας. Εϊναι δυνατόν; Γιορτάζουμε την 1η Μάη και δεν απαιτούμε το δικαίωμα σε στέγη, εργασία, φαγητό, θέρμανση και δημόσιες μεταφορές. Ποτέ!”

“Γιορτάζουμε την 1η Μάη γιατί αυτό το κοινωνικό σύστημα θα αλλάξει. Η εργατική τάξη το είπε πριν 150 χρόνια, και το λέει και τώρα. Ζήτω η Πρωτομαγιά!”

Σημείωσε πως “Την Πρωτομαγιά του 2018, εκείνοι που λένε “Κάτω ο καπιταλισμός, ζήτω ο σοσιαλισμός” θα νικήσουν στην Τουρκία, την Κούβα, τις ΗΠΑ, την Ελλάδα και την Ινδία.”

Μίλησε και για τις εκλογές τις 24ης Ιούνη, λέγοντας πως θα ρίξουν άκυρα ψηφοδέλτια στις προεδρικές εκλογές, καθώς “όλοι αυτοί οι υποψήφιοι είναι εκείνοι που σφετερίστηκαν το δικαίωμα της εργατικής τάξης να αλλάξει το κοινωνικό σύστημα. Ποτέ δε θα τους αφήσουμε να το σφετεριστούν.” Ο Οκουγιάν κάλεσε το λαό να ρίξει άκυρα ψηφοδέλτια επιλέγοντας όλους τους υποψηφίους και στις βουλευτικές να ψηφίσει ανεξάρτητους υποψηφίους που στηρίζουν το σύνθημα: “Αυτό το σύστημα πρέπει ν’αλλάξει”.

Ο Οκουγιάν έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: “Ζήτω ο αγώνας μας για την επανάσταση, για το σοσιαλισμό. Ζήτω η επανάσταση, ο σοσιαλισμός και το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας.

Πηγή: sol.org.tr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: