Ο Μαδούρο έδειξε στοιχεία που συνδέουν τους δράστες της απόπειρας με τις ΗΠΑ

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που συνδέουν τους δράστες της δολοφονικής απόπειρας, κατά του Μαδούρο και άλλων αξιωματούχων κατά τη διάρκεια ομιλίας του προέδρου, με τις ΗΠΑ και την Κολομβία

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που συνδέουν τους δράστες της δολοφονικής απόπειρας, κατά του Μαδούρο και άλλων αξιωματούχων κατά τη διάρκεια ομιλίας του προέδρου, με τις ΗΠΑ και την Κολομβία που επιβουλεύονται την ανεξαρτησία της χώρας και τις εκλεγμένες αρχές της.

Οι μυστικές υπηρεσίες της Βενεζουέλας κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες της επίθεσης, που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τις 5 Ιουλίου, αλλά καθυστέρησε η υλοποίησή της. Οι μυστικές υπηρεσίες κατάφεραν να οδηγήσουν την επιχείρηση σε αποτυχία, εμποδίζοντας το σήμα των drone, ένα εκ των οποίων τελικά εξερράγη σε παρακείμενο κτίριο, χωρίς να απειλήσει το στόχο του.

Στη συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκαν στοιχεία που αποδεικνύουν τη σύνδεση της εγκληματικής επιχείρησης με τις ΗΠΑ και την Κολομβία, όπου οι δράστες εκπαιδεύτηκαν από τον Απρίλιο ως τον Ιούνη σε μια φάρμα κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, ενώ στις ΗΠΑ τους προσφέρθηκαν χρήματα και καταφύγιο.

Παράλληλα έγινε αναφορά στην περίπτωση ενός τηλεοπτικού παρουσιαστή με έδρα το Μαϊάμι, που μίλησε ανοιχτά για τη συνάντησή του με τους δράστες, το σχέδιό τους και την έγκριση που τους έδωσε, χωρίς να υπάρξει διάψευση για την ανάμειξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έχει δεσμευτεί να δώσει τις επόμενες μέρες στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για την επιχείρηση αλλά και αυτούς που την ενίσχυσαν οικονομικά.

Evidence Revealed On Maduro Assassination Attempt

Venezuelan President Nicolas Maduro presented Tuesday evening forceful evidence incriminating the government of the United States and Colombia in the failed assassination perpetrated against him in Caracas.

Gepostet von teleSUR English am Mittwoch, 8. August 2018

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: