Ο κυνικός Μπολσονάρου ξαναχτυπά: “Η Βραζιλία έχει χρεοκοπήσει! Δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό…”

Ο Μπολσονάρου κόβει τα επιδόματα στήριξης για 70 εκ. Βραζιλιάνους που βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης και κατηγορεί για αυτό τα ΜΜΕ που τροφοδοτούν τον ιό και τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού!

Μπορεί η πανδημία του covid-19 να μην είναι η μεγαλύτερη στα χρονικά της ανθρωπότητας, είναι όμως αρκετή για να πιστοποιήσει με τον πιο τραγικό τρόπο ότι οι μεγάλες καπιταλιστικές χώρες αδυνατούν να διασφαλίσουν την υγεία-ζωή των λαών τους και να ικανοποιήσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Και ότι οι αστοί πολιτικοί ηγέτες αδιαφορούν κυνικά για την τύχη των “υπηκόων” τους, σε πλήρη αντίθεση με τις επιχειρήσεις και τα κέρδη τους.

Η Βραζιλία είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, καθώς 200 χιλιάδες άτομα (!) έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους από τον ιό, ενώ τα δεδομένα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Τις τελευταίες 24 ώρες πάνω από 1.000 θύματα προστέθηκαν στη μακάβρια λίστα, μαζί με άλλα 60.000 κρούσματα, αλλά τα νούμερα αυτά αναμένεται να εκτοξευθούν το επόμενο διάστημα, λόγω των μαζικών εορτασμών για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά!

Την ίδια στιγμή, παρά τη ραγδαία επιδείνωση των στοιχείων, η κυβέρνηση διακόπτει την χορήγηση οικονομικής βοήθειας και επιδομάτων, το μοναδικό στήριγμα για 68 εκατομμύρια φτωχούς Βραζιλιάνους, που βρίσκονται στο όριο της απόγνωσης. Παρόλα αυτά, ο Μπολσονάρου έχει καταφέρει να αυξήσει τη δημοτικότητά του(!), σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ακριβώς εξαιτίας της χορήγησης αυτών των επιδομάτων -ένας μηχανισμός που έχουμε δει να ενεργοποιείται και στη χώρα μας, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, με τους κρατούντες να εξαγοράζουν τους τοπικούς πληθυσμούς και να μεταστρέφουν την οργή τους.

Οι υποστηρικτές του Βραζιλιάνου προέδρου τον χαιρέτησαν έξω από την προεδρική κατοικία, ζητώντας του να προχωρήσει σε επιπρόσθετα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης, με τον Μπολσονάρου να απαντά σε έναν από αυτούς, με τον πιο κυνικό τρόπο.

Η Βραζιλία έχει χρεοκοπήσει, δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό!

Ο Μπολσονάρου αποδίδει ευθέως την οικονομική κατάρρευση στα περιοριστικά μέτρα (απαγορευτικά κτλ) που παίρνουν οι τοπικοί κυβερνήτες της χώρας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μεταθέτοντας συνειδητά τις ευθύνες της δικής του κυβέρνησης, καθώς στη χώρα του δεν έχουν ξεκινήσει καν οι διαδικασίες για τον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Ο Μπολσονάρου, όμως, συνεχίζει το ίδιο βιολί, λέγοντας πως ήθελε να προχωρήσει σε φορολογική μεταρρύθμιση και μειώσεις φόρων, αλλά αυτό δεν κατέστη εφικτό εξαιτίας των ΜΜΕ που “δεν έχουν τσαγανό…” και τροφοδοτούν με τη στάση τους τον ιό (!) και αδιαφορούν για τον Βραζιλιάνικο λαό…

Πέρα από τη μετατόπιση ευθυνών, που αφορά κάθε αστική κυβέρνηση σε κάθε γωνιά της γης, ο κυνισμός του Μπολσονάρου φτάνει στο σημείο να αντιστρέφει πλήρως την πραγματικότητα και να στρέφει την οργή των Βραζιλιάνων όχι σε αυτούς που τον αφήνουν χωρίς καμιά προστασία ενάντια στον ιό, αλλά στα μέτρα προστασίας, που περιορίζουν την οικονομία και δεν την αφήνουν να αναπτυχθεί!

Το χειρότερο από όλα είναι ότι πολλοί συμπατριώτες του τον πιστεύουν και δε φαίνεται να συγκινούνται καν από τη μακρά λίστα των θυμάτων και τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: