Ο Κιμ στους ρυθμούς της νοτιοκορεατικής ποπ-Πρώτη συναυλία καλλιτεχνών στην Πιονγκγιάνγκ μετά από 11 χρόνια

Ο τραγουδιστής Γιούν-Ντο, που είχε εμφανιστεί στη χώρα και το 2002, δήλωσε συγκινημένος μέχρι δακρύων μετά τη συναυλία: “Η καρδιά μου πάει να σπάσει”.

Mετά από έντεκα χρόνια έδωσαν συναυλία Νοτιοκορεάτες μουσικοί στην πρωτεύουσα της ΛΔΒΚ, Πιόνγκγιανγκ. Εμφανίστηκαν ποπ σταρ της Νότιας Κορέας όπως οι Τσο-Γιονγκ Πιλ και Τσόι Γιν-Χι, το συγκρότημα K-Ποπ Red Velvet και η τραγουδίστρια Σεοχούν.  Ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ-Ουν συμμετείχε με τη σύζυγό του στη συναυλία, που έλαβε χώρα χθες στο “Μεγάλο θέατρο” της Ανατολικής Πιονγκγιανγκ, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Γιονχάπ, επικαλούμενο πληροφορίες του Υπουργείου Πολιτισμού της Ν. Κορέας, σύμφωνα με το οποίο σχεδιάζεται και νέα συναυλία για την Τρίτη.

Η αντιπροσωπεία από τη Ν. Κορέα περιλάμβανε 120 άτομα. Πέραν των μουσικών συμμετείχαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, μια ομάδα επίδειξης ταεκβοντό καθώς και δημοσιογράφοι. Επικεφαλής της ομάδας ήταν ο υπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Ντο Γιονγκ-Βαν. Ο τραγουδιστής Γιούν-Ντο, που είχε εμφανιστεί στη χώρα και το 2002, δήλωσε συγκινημένος μέχρι δακρύων μετά τη συναυλία: “Η καρδιά μου πάει να σπάσει”.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν χειροκροτεί στο πλευρό του Νοτιοκορεάτη υπουργού Πολιτισμού

Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε η βασική τραγουδίστρια του διάσημου βορειοκορεατικού συγκροτήματος Μοραμπόνγκ, Χιόν Σονγκ Βολ, που συνεργάστηκε στην εκπόνηση των λεπτομερειών της συναυλίας. “Η άφιξή σας στην Πιονγκγιάνγκ συνοδεύεται από μεγάλες προσδοκίες”, είπε, “Πολλοί διάσημοι τραγουδιστές ήρθαν εδώ”

Επισήμως οι δυο χώρες βρίσκονται ακόμα σε εμπόλεμη κατάσταση, ωστόσο το τελευταίο διάστημα επιχειρείται μια προσέγγιση των δύο πλευρών, η οποία είχε γίνει εμφανής και κατά τη διάρκεια των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στη νοτιοκορεατική πόλη Πιεονγκτσάνγκ. Στη διάρκεια των αγώνων έδωσε συναυλία και η βορειοκορεατική Ορχήστρα Σαμγιόν, συναντώντας τεράστιο ενδιαφέρον. Η τελευταία φορά που εμφανίστηκαν Νοτιοκορεάτες στη Βόρειο Κορέα ήταν το 2007. Για το τέλος Απρίλη προγραμματίζεται συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, ενώ σχεδιάζεται συνάντηση και μεταξύ Κιμ Γιονγκ-Ουν και Ντόναλντ Τραμπ. Την περασμένη βδομάδα ο Βορειοκορεάτης ηγέτης ταξίδεψε στο Πεκίνο για συνομιλίες με τον Κινέζο πρόεδρο Ζι Γινπίνγκ. Υπενθυμίζεται ότι αυτή την εποχή πραγματοποιείται καθιερωμένη στρατιωτική άσκηση νοτιοκορεατικών και αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή, αποτελούμενη από 300.000 στρατιώτες.

Πηγή: zeit.de

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: