Νέα δολοφονία αγωνίστριας στην Κολομβία

Στους 727 ο απολογισμός των θυμάτων πολιτικών δολοφονιών τρία χρόνια μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ κολομβιανής κυβέρνησης και FARC.

Δύο μέρες αφότου ο Συνήγορος του Πολίτης στην Κολομβία ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 983 αγωνιστές στην Κολομβία έχουν δεχθεί άμεσες απειλές κατά της ζωής τους, οι μισές εκ των οποίων γυναίκες, ένα ακόμα θύμα προστίθεται στο μακάβριο κατάλογο των 727 ανθρώπων που έχουν δολοφονηθεί μετά την υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας το 2016.

Αυτή τη φορά πρόκειται για την 35χρονη κοινωνική αγωνίστρια Τατιάνα Πόσο, που δολοφονήθηκε με δυο σφαίρες στο κεφάλι την Τετάρτη το πρωί έξω από το σπίτι της στην πόλη Ελ Κοπέι της επαρχίας Σέσαρ. Δράστες δυο άνδρες σε μοτοσυκλέτες που διέφυγαν αμέσως, έχοντας τραυματίσει με τέσσερις πυροβολισμούς και τον οδηγό ταξί που μετέφερε την Πόσο. Ο άνδρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της περιοχής.

Η Πόσο ήταν γνωστή για τους κοινωνικούς της αγώνες και τη στήριξη ευάλωτων ατόμων στην κοινότητά της, όπως και θυμάτων της πρόσφατης εμφύλιας σύγκρουσης, ενώ είχε θέσει και υποψηφιότητα για δημοτική σύμβουλος. Η πόλη Ελ Κοπέι έχει μακρύ ιστορικό απειλών, αλλά και φόνων κοινωνικών αγωνιστών, αλλά και αναγκαστικής μετακίνησης του πληθυσμού τον καιρό του ένοπλου αγώνα των FARC.

Τα περισσότερα θύματα πολιτικών δολοφονιών τα τελευταία τρία χρόνια είναι άνθρωποι που έμμεσα ή άμεσα σχετίζονταν με το τέως ένοπλο αντάρτικο κίνημα, αλλά και πολλοί ιθαγενείς και αφροκολομβιανοί ακτιβιστές που αγωνίζονται για περισσότερα δικαιώματα και γη στους φτωχούς καλλιεργητές της υπαίθρου.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, στις 26 Ιούλη οργανώνονται κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό, σε μια προσπάθεια να πειστεί η δεξιά κυβέρνηση του Ιβάν Ντούκε να λάβει μέτρα κατά του κύματος πολιτικών δολοφονιών, αλλά και να αποδοθεί φόρος τιμής στα θύματα.

Με πληροφορίες από telesur

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6


Notice: Only variables should be passed by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/functions.php on line 38
1 Σχόλιο

  • Ο/Η vassilis λέει:

    Έχουν κι οι Κολομβιανοί τη δικιά τους Βάρκιζα…….
    Αλήθεια, η “Γιάλτα” της Κολομβίας που είναι?
    ….διότι το αφήγημα λέει ότι της Βάρκιζας, πάντα προηγείται μια “Γιάλτα”…..
    Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι “λοιπές επαναστατικές δυνάμεις” (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ)?
    Ποιός “Στάλιν” πούλησε τους Κολομβιανούς?

Κάντε ένα σχόλιο: