Μπαράζ εθνικών επετείων προς τιμήν συνεργατών των Ναζί στην Ουκρανία για το 2020

Πλούσιο σε εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν σφαγέων αρχιδοσιλόγων θα είναι το 2020 στην Ουκρανία, αφού σχεδόν το μισό χρόνο υπάρχει επέτειος γενεθλίων της αφρόκρεμας του ναζισμού στη χώρα.

“Ψηνόταν” εδώ και καιρό και πλέον αποτελεί απόφαση της Ράντα, δηλαδή της ουκρανικής βουλής, η μετατροπή του 2029 σε έτος τιμής και μνήμης για το “αφάν γκατέ” του δοσιλογισμού και του φασισμού στη χώρα. Για καλή τύχη του φιλοφασιστικού καθεστώτος της Ουκρανίας, η ερχόμενη χρονιά αποτελεί και στρόγγυλη επέτειο για μια σειρά “μπουμπούκια” που διακρίθηκαν για τους αγώνες τους στο πλευρό των χιτλερικών και στις σφαγές Εβραίων, ευκαιρία λοιπόν για μια μαζική πλύση εγκεφάλου του πληθυσμού της χώρας, για την οποία θα φροντίσει οργανωτική επιτροπή, που θα συσταθεί και θα χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση. Επιπλέον, το υπουργείο Παιδείας θα διοργανώσει μαθήματα για το θέμα, ενώ θα εκδοθούν επίσης κέρματα, γραμματόσημα και φάκελοι με τα πρόσωπα των “Ουκρανών ηρώων”.

Κατά χρονολογική σειρά, πρόκειται να εορταστούν τα εξής γενέθλια, σε μια λίστα όπου κυριολεκτικά ο καλύτερος έχει σκοτώσει τη μάνα του:

Ξεκινάμε με τον Μαξίμ Ζελέζνιακ, και τα 280 χρόνια που συμπληρώνονται από τη γέννησή του το 2020. Δεν είχε προφανώς λόγω ηλικίας σχέση με τους ναζί, ωστόσο του αξίζει μια θέση στη λίστα, καθώς υπήρξε η ψυχή των μαζικών πογκρόμ στην Ουκρανική πόλη Ουμάν το 1788 σε μια τριήμερη σφαγή του εβραϊκού στοιχείου της πόλης.

Ακολουθούν τα 130 χρόνια του Ιβάν Πολτάβετες- Οστριάνιτς, ηγέτης του UNAKOR, την οργάνωση Κοζάκων Ουκρανίας, που συνεργάστηκε με τους ναζί μέσω των ταγμάτων βοηθητικής αστυνομίας για τον αφανισμό χιλιάδων Εβραίων στις περιοχές του Βολίν, του Ζίτομιρ, της Μπίλα Τσέρκβα και της Βίνιτσα.

Στις 6 Φλεβάρη είναι η 100η επέτειος από τη γέννηση του Βασίλ Λέφκοβιτς, αρχιδοσιλόγου της ουκρανικής βοηθητικής αστυνομίας, που έσφαξε 5000 Εβραίους στο Ντούμπνο και πολλούς ακόμα στο Ρίβνε.

Στο Ρίβνε έδρασε και ο αρχισυντάκτης της φιλοναζιστικής εφημερίδας Βολίν, Ούλας Σάμτσουκ όπου δημοσίευσε άρθρα υπέρ της εξόντωσης των Εβραίων. Το  25000 Εβραίων της περιοχής φέρει και τη δική του σφραγίδα.

Στις 24 Φλεβάρη ακολουθεί η 11η επέτειος του Βασίλ Σίντορ, που στο πλευρό των ναζί συμμετείχε σε σφαγές Εβραίων, Πολωνών, κομμουνιστών παρτιζάνων αλλά και επιθέσεις σε βάρος αμάχων στη Λευκορωσία.

Μετά από ένα ολιγόμηνο διάλειμμα, νέα πανηγύρια προβλέπονται για τις 16 Μάη, όταν και γεννήθηκε ο Κιρί Οσμάκ, ηγετικό στέλεχος του δοσιλογικού Εθνικού Συμβουλίου της Ουκρανίας στο Κίεβο, με επικεφαλής τον εγκληματία πολέμου Άντριι Μέλνικ.

Το καλοκαίρι δεν μένει παραπονεμένο, καθώς στις 12 Αυγούστου είναι τα 130 γενέθλια του Ολεξάντρ Βισνίφσκι, οργανωτή των ουκρανικών Ες-Ες.

Στις 23 Σεπτέμβρη ακολουθεί η μνήμη του εξαίρετου Βολοντίμιρ Κουμπίγιοβιτς, για τον οποίο έχουμε κάνει ειδική μνεία πριν λίγο καιρό.

Δυο φαιές γιορτές έχει ο Νοέμβρης, στις 12 τα 100 χρόνια του Βασίλ Γκαλάσι, που ως ιδρυτικό στέλεχος του UPA (Ουκρανικός Εθνικός Στρατός), διεξήγαγε πογκρόμ κατά Εβραίων και Πολωνών, και στις 17 η 110η επέτειος του Γιάροσλαβ Στάρουχ, μέλος της δοσιλογικής OUN, που οργάνωσε αντισημιτικά πογκρόμ στη Δυτική Ουκρανία το καλοκαίρι του 1941.

Τον τελευταίο μήνα του 2020, στις 12 Δεκέμβρη, θα τιμηθεί και ο ίδιος ο Άντριι Μέλνικ, για τα 130 χρόνια από τη γέννησή του, ενός πραγματικού σταρ του δοσιλογισμού, διοργανωτή των διαβόητων βοηθητικών αστυνομικών μονάδων, επικεφαλής του Ουκρανικού Εθνικού Συμβουλίου, που διακρίθηκε στην εξόντωση Εβραίων, ιδιαίτερα στη μεγάλη και διεθνώς γνωστή σφαγή του Μπάμπι Γιαρ.

Με πληροφορίες από guernica.eu

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: