“Mικρές πιθανότητες να πεθάνουν” έχουν οι ποδοσφαιριστές από κορονοϊό υποστηρίζει ο Μπολσονάρου

O ίδιος παραδέχτηκε ότι πολλοί παίκτες θα αρνηθούν να ανταποκριθούν στην πρόταση του νέου υπουργού υγείας να επιστρέψουν στα γήπεδα χωρίς θεατές.

Την επανέναρξη του πρωταθλήματος στη Βραζιλία επιδιώκει ο πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάρου, ένας από τους τελευταίους ηγέτες αρνητές της σοβαρότητας του κορονοϊού στον κόσμο. Ο ίδιος δεν έχει υποχωρήσει από την αρχική του στάση, όπου χαρακτήριζε την πανδημία “μια απλή γριπούλα”, παρότι πλέον η χώρα του είναι ένα από τα επίκεντρα της πανδημίας, με πάνω από 87000 καταγεγραμμένα κρούσματα και 6000 νεκρούς. Οι ειδικοί μάλιστα προειδοποιούν πως η κορύφωση θα έρθει τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Παρά τη στάση εφησυχασμού του προέδρου, τα περισσότερα πρωταθλήματα στη Βραζιλία έχουν ανασταλεί από τις 15 Μάρτη, ενώ δεν αναμένεται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας το Μάη όπως αναμενόταν. Ο Μπολσονάρου ωστόσο, σε συνέντευξή του στο ράδιο Γκουαΐμπα υποστήριξε πως “Πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου είναι υπέρ της επιστροφής γιατί η ανεργία χτυπάει και την πόρτα των συλλόγων”. Στη συνέχει υποβάθμισε για άλλη μια φορά τους κινδύνους της νόσου, ισχυριζόμενος πως “Οι ποδοσφαιριστές, αν μολυνθούν, έχουν μικρή πιθανότητα να πεθάνουν. Κι αυτό εξαιτίας της φυσικής τους κατάστασης, γιατί είναι αθλητές”.

O ίδιος παραδέχτηκε ότι πολλοί παίκτες θα αρνηθούν να ανταποκριθούν στην πρόταση του νέου υπουργού υγείας να επιστρέψουν στα γήπεδα χωρίς θεατές. Πρόσθεσε πως δεν είναι δική του απόφαση η επανέναρξη του ποδοσφαίρου, “αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε”. Στην Αργεντινή η σεζόν για φέτος έχει ήδη τελειώσει λόγω της πανδημίας, ενώ το ίδιο έγινε χθες και στη Γαλλία, όπου πρωταθλήτρια ανακηρύχθηκε η Παρί Σαιν – Ζερμέν. Σε μια σειρά ακόμα χώρες, όπως και στην Ελλάδα, επικρατεί προβληματισμός για το αν και πότε θα ξεκινήσουν εκ νέου τα πρωταθλήματα, πάντα κεκλεισμένων των θυρών μέχρι νεωτέρας.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Βραζιλίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δήλωσε πως τα παιχνίδια πρέπει να ξαναγίνουν “όποτε είναι δυνατόν, με εγγυήσεις ασφάλειας και περίθαλψης για όλους τους εμπλεκόμενους”. Επίσης, η ομοσπονδία έστειλε προτάσεις στο υπουργείο Υγείας της χώρας σχετικά με τα αναγκαία μέτρα προστασίας, χωρίς να δημοσιοποιήσει το ακριβές περιεχόμενο.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής και νυν διευθυντής της Σάου Πάουλου, Ραΐ, παγκόσμιος πρωταθλητής με τα χρώματα της Βραζιλίας το 1994, δήλωσε ότι ο σύλλογος είναι ενάντια στην επανέναρξη των αγώνων εν μέσω πανδημίας, ζητώντας παράλληλα την παραίτηση Μπολσονάρου για την “ανεύθυνη”, όπως τη χαρακτήρισε, διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Πρόσθεσε πως “Θέλουμε να γυρίσουμε τον κατάλληλο χρόνο, σύμφωνα με τις οδηγίες και σταδιακά”.

Με πληροφορίες από Guardian

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: