Mε τον Ιησού κατά της “ΓΛΔ 2.0” – Μουτζούρωσαν το Σοβιετικό μνημείο πεσόντων στο Βερολίνο αρνητές του κορονοϊού

Nεοναζί, ευαγγελιστές και ποικίλων αποχρώσεων ψεκασμένοι συναντήθηκαν για μια ακόμα φορά στο Βερολίνο, με αντικομμουνιστικά συνθήματα, αλλά και πράξεις ασέβειας σε ένα από τα εμβληματικά μνημεία του Κόκκινου Στρατού στην πόλη.

Συνεχίζονται εν μέσω μερικού λοκντάουν στη Γερμανία οι διαδηλώσεις αρνητών της πανδημίας, που είχαν ξεκινήσει από την άνοιξη και εξαπλώθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας. Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν δυο συγκεντρώσεις στο Βερολίνο, με την αρχική ανοχή των αστυνομικών αρχών, παρά την πρότερη απαγόρευση των δύο πορειών. Η μία συγκέντρωση έγινε κοντά στην Πύλη του Βραδεμβούργου, συγκεντρώνοντας περίπου 10.000 άτομα, ενώ μια δεύτερη με περίπου 3.000 συμμετέχοντες πραγματοποιήθηκε σε μικρή απόσταση από το κτίριο του κοινοβουλίου.

Το πλήθος ήταν για ακόμα μια φορά ετερόκλητο, με κοινό στοιχείο τον ανορθολογισμό και την άρνηση της σοβαρότητας της πανδημίας, αν όχι της ίδιας της ύπαρξης του ιού, αλλά και έναν υφέρποντα αντικομμουνισμό, που εκφράζεται με συνθήματα που παρομοιάζουν τα μέτρα ελέγχου της πανδημίας με “ΓΛΔ 2.0”, υπονοώντας κρατικό αυταρχισμό και παρακολούθηση. Παρότι η ακροδεξιά δεν έδωσε τον τόνο σε καμία από τις συγκεντρώσεις, οι εκπρόσωποί της έγιναν αρμονικά δεκτοί από τους τους υπόλοιπους διαδηλωτές. Από τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις, το παρόν έδωσε η Εναλλακτική για τη Γερμανία με μέλη και ορισμένους βουλευτές της, προσπαθώντας να αντλήσει ψήφους από τη δεξαμενή της συνωμοσιολογίας για τον κορονοϊό. Ορατοί ήταν, αν και σε μικρότερους αριθμούς ήταν και διάφοροι νεοναζί, νοσταλγοί του πρωσικού μιλιταρισμού, αλλά και μέλη της ορμώμενης από τις ΗΠΑ σέχτας QAnon.

H πλειοψηφία πάντως των συγκεντρωμένων φαίνεται να προέρχεται από “εναλλακτικές” σκηνές ή απλά από την ευρύτερη δεξαμενή του προϋπάρχοντος ψεκασμού. Χριστιανοταλιμπάν με σταυρούς στα χέρια, πολέμιοι του 5G που τάχα προκαλεί την πανδημία, βίγκαν γκρούπες, αντιεμβολιαστές και νεοχίπηδες. Από τις τάξεις των τελευταίων φαίνεται πως προήλθε και μια αντιαισθητική πράξη ασέβειας προς ένα από τα τέσσερα σοβιετικά μνημεία του Βερολίνου, εκείνο στην περιοχή Τίργκαρτεν. Το μνημείο γέμισε με καρδούλες από κιμωλία, ενώ κάποιοι διαδηλωτές έκριναν ταιριαστό να κάτσουν πάνω στη σαρκοφάγο προς τιμήν των πεσόντων μαζί με τα τασάκια τους για να φτιάξουν τα ταμπούρλα τους. Λίγα μέτρα μακριά, ένας ομιλητής καλούσε σε ασπασμό της ινδουιστικής “κουλτούρας του Βραχμανισμού” για την “απελευθέρωση από αυτό το σύστημα”. Ένας άλλος ζητούσε από την εξέδρα το πλήθος “να καταλάβει τα κεντρικά της Στάζι” υπονοώντας το γερμανικό κοινοβούλιο.

Τελικά η συγκέντρωση διαλύθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι με επίκληση τις παραβιάσεις στη χρήση μάσκας και αποστάσεων, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και “αύρες”. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν 191 συλλήψεις ως το απόγευμα, σύμφωνα με την αστυνομία, αποδεικνύοντας πώς αξιοποιείται το περιεχόμενο τέτοιων κινητοποιήσεων για νομιμοποίηση της καταστολής στη συνείδηση των Γερμανών πολιτών, αλλά και συνολικά για την εξίσωση των αρνητών με κάθε φωνή αντίδρασης σε ένα σύστημα που σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται για την ανεξέλεγκτη πορεία της πανδημίας στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Με πληροφορίες από jungewelt.de

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: