Μαζικές πολιτικές εκδηλώσεις για τα 97χρονα του ΚΚ Τουρκίας

Οκουγιάν, ΓΓ του ΚΚ Τουρκίας:
“Σήμερα δεν υπάρχει η Σοβιετική Δημοκρατία κι η Τούρκικη Δημοκρατία, που συνέπεσαν με την ίδρυση του κόμματός μας. Δε συγκεντρωθήκαμε λοιπόν για να γιορτάσουμε αλλά για να αντιστρέψουμε αυτή την ιστορική καταστροφή”.

Με μαζικές πολιτικές εκδηλώσεις στα τρία μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, την Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, γιόρτασε μες στο Σαββατοκύριακο το ΚΚ Τουρκίας την 97η επέτειο από την ίδρυσή του, το 1920.

Οι εκδηλώσεις που ξεκίνησαν με τον ύμνο της Διεθνούς και ολοκληρώθηκαν με καλλιτεχνικό, μουσικό πρόγραμμα, πλαισιώθηκαν από πολιτικές ομιλίες στελεχών του ΚΚ Τουρκίας, όπως του ΓΓ, Κεμάλ Οκουγιάν, και του Αϊντεμίρ Γκιουλέρ.

Ο Οκουγιάν σημείωσε μεταξύ άλλων πως οι δύο δημοκρατίες που συνέπεσαν με την ίδρυση του κόμματος δεν υπάρχουν σήμερα. Η Σοβιετική Δημοκρατία έχει αντικατασταθεί από τη ρώσικη ολιγαρχία, ενώ η τουρκική δημοκρατία από την κυβέρνηση των ιμάμηδων. Συνεπώς “δε συγκεντρωθήκαμε για να γιορτάσουμε, αλλά για να διακηρύξουμε τη θέλησή μας να αντιστρέψουμε αυτήν την ιστορική καταστροφή”.

Ο Γκιουλέρ είπε ότι οι κομμουνιστές δεν είναι ονειροπαρμένοι, θα οργανωθούν και θα εγκαθιδρύσουν τη σοσιαλιστική δημοκρατία, και χαρακτήρισε ανοησία τη θέση στήριξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, ενάντια στο φασισμό, γιατί ένα αστικό κόμμα δεν μπορεί να υπερασπιστεί τις αξίες της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας.

Το μήνυμα των τριών εκδηλώσεων ήταν η αποφασιστικότητα όσων συμμετείχαν για έναν πιο δυνατό αγώνα για το σοσιαλισμό στην Τουρκία, που είναι εφικτός κι αναγκαίος.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: