Μάντσεστερ: Θέλουν να διαγράψουν μέλος της ελληνικής κοινότητας, γιατί… εκφράζει πολιτικές θέσεις!

“Κι όμως το ζήσαμε κι αυτό! Η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων στο Manchester θέλει να διαγράψει το εκλεγμένο μέλος του ΔΣ και εκπρόσωπο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Μεταναστών από το Σύλλογο γιατί “εκφράζει πολιτικές θέσεις” και διαφωνεί με την άποψή τους σε σημαντικά ζητήματα. Η δημοκρατία τους σταματά όταν ακούν απόψεις με τις οποίες δεν συμφωνούν.”

Καταγγελία της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Μεταναστών του Μάντσεστερ

«Κι όμως το ζήσαμε κι αυτό! Η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων στο Manchester θέλει να διαγράψει το εκλεγμένο μέλος του ΔΣ και εκπρόσωπο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Μεταναστών από το Σύλλογο γιατί “εκφράζει πολιτικές θέσεις” και διαφωνεί με την άποψή τους σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν στη ζωή και την καθημερινότητα των Ελλήνων στο Manchester και σε όλη τη Βρετανία.

Αυτοί οι οποίοι μας κατηγορούν για υποστήριξη “πολιτικών θέσεων” στο δήθεν “απολιτίκ” Σύλλογο ήταν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και αγανακτούν επειδή συζητάμε με τους Έλληνες μετανάστες και φοιτητές τη θέση μας και την κάθε τοποθέτηση μας στο Σύλλογο!

Η δημοκρατία τους σταματά όταν ακούν απόψεις με τις οποίες δεν συμφωνούν. Αφρίζουν όταν προσπαθούμε να αναδείξουμε τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες μετανάστες και φοιτητές. Η πολιτική ένδεια και η ανικανότητά τους να αντιμετωπίσουν τα δίκαια αιτήματα μας για δωρεάν ελληνόγλωσση εκπαίδευση στη Βρετανία αντιμετωπίζεται με ανήκουστες απειλές για διαγραφή.

Το να επικαλούνται ότι τάχα η έκφραση αντίθετων απόψεων, εκφρασμένων ανοιχτά εξαρχής από την Αγωνιστική Συσπείρωση Μεταναστών, παραβιάζει άρθρο του καταστατικού γιατί προσπαθεί να σύρει το σύλλογο πίσω από κόμμα ή παράταξη δεν στέκει πουθενά. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας να εκφράζουμε τη γνώμη μας στο Hellenic Community.

Αντιθέτως όποιος υποστηρίζει το παραπάνω απλά συκοφαντεί και προσπαθεί να συσκοτίσει την ουσία της κουβέντας που πρέπει να κάνουμε στο ΔΣ για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες μετανάστες και φοιτητές στο Manchester.

H Αγωνιστική Συσπείρωση Μεταναστών καταγγέλλει την πρόταση μομφής-διαγραφής του εκπροσώπου της στο Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΣ) του Hellenic Community of Manchester. Με αυτή την πρόταση επιχειρείται μια άνευ προηγουμένου διαγραφή εκλεγμένου μέλους του ΔΣ, παραβιάζοντας έτσι βασικούς κανόνες δημοκρατικής λειτουργίας και πολύ περισσότερο κοινής λογικής, θυμίζοντας πολύ σκοτεινά χρόνια της ελληνικής ιστορίας και σκοτεινές πολιτικές και συνδικαλιστικές πρακτικές.

Για τους παραπάνω λόγους καταγγέλλουμε σε όλους τους αρμόδιους φορείς και συλλόγους αυτήν την απαράδεκτη στάση της πλειοψηφίας του ΔΣ του Συλλόγου και τους καλούμε να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους ενάντια στην πρόταση μομφής.

Δε θα φοβηθούμε τις απειλές τους!

Δεν μας φιμώνουν οι πρακτικές τους!».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: