Κορονοφασισμός – Επίθεση Ουκρανών σε λεωφορεία που μετέφεραν συμπατριώτες τους από τη Βουχάν (VIDEO)

Οι αντιδράσεις αυτές δεν μπορούν να αποδοθούν απλά σε κάποιες “ανεγκέφαλους” ή και μεθυσμένους, όπως ήταν εμφανώς κάποιοι από τους συγκεντρωμένους, αλλά έχουν την στήριξη των τοπικών αρχών της κοινότητας.

H φασιστική δυστοπία που επικρατεί στην Ουκρανία γίνεται ολοένα και πιο τρομακτική, στρεφόμενη πλέον και κατά πολιτών που μόνο τους έγκλημα ήταν να ταξιδέψουν στη Βουχάν, επίκεντρο της επιδημίας του κορονοϊού. Έζησαν το μίσος και τον οστρακισμό από συμπατριώτες τους, που φοβούνταν πως θα μολυνθούν και τους αρνήθηκαν φιλοξενία στην περιοχή τους.

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 70 άνθρωποι, ουκρανικής και άλλης εθνικής καταγωγής, έφτασαν την Τετάρτη το βράδυ στο χωριό Νόβι Σανζάρι, για να μεταφερθούν σε υποδομές καραντίνας για δυο βδομάδες, ώστε να βεβαιωθεί ότι δε φέρει κανείς τον ιό. Πλήθος κατοίκων επιχείρησε να αποκόψει την πρόσβαση στο σανατόριο, στήνοντας οδοφράγματα, καίγοντας λάστιχα, αλλά και πετώντας πέτρες στην κατεύθυνση των λεωφορείων που μετέφεραν τους ταξιδιώτες, σπάζοντας τζάμια σε κάποια από αυτά. Εκατοντάδες αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, και μετά από πολύωρες συγκρούσεις με τους κατοίκους, στις οποίες τραυματίστηκαν εννιά αστυνομικοί κι ένας πολίτης, έγινε εφικτό να φτάσουν τα λεωφορεία στο σανατόριο.

Οι αντιδράσεις αυτές δεν μπορούν να αποδοθούν απλά σε κάποιες “ανεγκέφαλους” ή και μεθυσμένους, όπως ήταν εμφανώς κάποιοι από τους συγκεντρωμένους, αλλά έχουν την στήριξη των τοπικών αρχών της κοινότητας. Οι τοπικοί άρχοντες εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ζητούν από την κυβέρνηση να απομακρυνθούν οι προερχόμενοι από την Κίνα από την περιοχή, ισχυριζόμενοι πως το σύστημα αποχέτευσης του σανατορίου συνδέεται με εκείνο του χωριού, άσχετα που δεν έχει επιβεβαιωθεί κατά κανένα τρόπο η μετάδοση του ιού με τέτοιο τρόπο. Επιπλέον, οι ταξιδιώτες έχουν ήδη ελεγχθεί δυο φορές για τον ιό με αρνητικά αποτελέσματα, και μένει απλώς να φανεί τις επόμενες δυο εβδομάδες αν έχει μεταδοθεί σε κάποιον.

Τα γεγονότα ανάγκασαν τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι να δηλώσει πως δεν υπάρχει κίνδυνος, εκτός από τον κίνδυνο “Να ξεχάσουμε πως είμαστε όλοι άνθρωποι και είμαστε όλοι Ουκρανοί”, προσθέτοντας πως: “Απόπειρες κλεισίματος δρόμων, νοσοκομείων, η απαγόρευση σε Ουκρανούς πολίτες να μπουν στην Ουκρανία, αυτά δε δείχνουν την καλύτερη πλευρά του χαρακτήρα μας”. Πιο σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο υπουργός εσωτερικών Αρσέν Αρσάκοφ, που επισκέφτηκε προσωπικά την περιοχή για να καθησυχάσει τους κατοίκους: “Αυτό που είδαμε είναι ντροπιαστικό. Ήταν μια από τις πιο μεγάλες απογοητεύσεις της ζωής μου”. “Σοκαρισμένη” δήλωσε και η υπουργός υγείας της χώρας, Ζοριάνα Σκαλέτσκα, που ανακοίνωσε πως θα μείνει μαζί με τα άτομα σε καραντίνα για δυο βδομάδες ώστε να καθησυχαστεί το πλήθος. Στην περιοχή μεταβαίνει και ο πρωθυπουργός Ολέξι Χοντσαρούκ.

Η ουκρανική κυβέρνηση φυσικά σε καμία περίπτωση δε δήλωνε σοκαρισμένη με την άνθιση του φασισμού και της ακροδεξιάς στη χώρα, παρά το “φιλελεύθερο” προσωπείο της. Εξάλλου συμβάλλει και η ίδια σε αυτή, καθιερώνοντας το 2020 σειρά εορτασμών προς τιμήν σεσημασμένων αντισημιτών και δοσίλογων Ουκρανών εθνικιστών. Μέσα σε αυτό το κλίμα, η στοχοποίηση του “άλλου”, του αδύναμου και “μιαρού” από την “υγιή” κοινότητα, μόνο εντύπωση δεν μπορεί να προκαλεί.

Με πληροφορίες από news.yahoo.com

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: